Τελευταία Νέα
Πολιτική

Γ. Σακελλαρίδης: Έχει ανοίξει ουσιαστικός διάλογος με την Ευρώπη

Γ. Σακελλαρίδης: Έχει ανοίξει ουσιαστικός διάλογος με την Ευρώπη
Στις επόμενες ημέρες αναμένονται οι προγραμματικές δηλώσεις της νέας κυβέρνησης, ανέφερε ο νέος κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γαβριήλ Σακελλαρίδης
Αρχίζει άμεσα η καθημερινή ενημέρωση των δημοσιογράφων, ανέφερε, προσερχόμενος στην πρώτη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γαβριήλ Σακελλαρίδης.
Ο κ. Σακελλαρίδης δήλωσε, επιπλέον, ότι τόσο οι υπουργοί, όσο και ο ίδιος ο πρωθυπουργός θα παρίστανται στη Βουλή και θα απαντούν στις ερωτήσεις που τυχόν θέτει η αντιπολίτευση, κάτι που όπως είπε στους δημοσιογράφους θα το δείτε στην πράξη».
Στο πρώτο υπουργικό συμβούλιο της νέα κυβέρνησης αναμένονται να δοθούν οι γενικές κατευθύνσεις από τον πρωθυπουργό, καθώς και το συμβουλές σε σχέση με το γενικότερο κλίμα που διαμορφώνεται, ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, προσθέτοντας πως οι πρώτες κινήσεις της κυβέρνησης θα ανακοινωθούν στο πλαίσιο των προγραμματικών δηλώσεων στη Βουλή.
Επιπλέον, υποστήριξε πως η πραγματική διαπραγμάτευση με τους εταίρους και ζητήματα αντιμετώπισης ανθρωπιστικής κρίσης και ανεργίας αποτελούν τους πρώτους στόχους της νέας κυβέρνησης.
Ο κ.Σακελλαρίδης εξέφρασε την αισιοδοξία της κυβέρνησης από την αντιμετώπιση σε διεθνές επίπεδο.
«Έχει ανοίξει ουσιαστικός διάλογος στην Ευρώπη και σε ολόκληρο τον κόσμο επί των θέσεων της νέας κυβέρνησης, θα φανεί ότι υπάρχει δυνατότητα διαλόγου με τους εταίρους» τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.
Όπως είπε, «πρώτοι στόχοι της κυβέρνησης είναι η πραγματική διαπραγμάτευση με τους εταίρους για το χρέος και την οικονομική πολιτική, καθώς και ζητήματα αντιμετώπισης ανθρωπιστικής κρίσης και ανεργίας.
Είδατε και από τη δομή του υπουργικού συμβουλίου ότι δίνουμε προτεραιότητα σε αυτά».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης