Τελευταία Νέα
Πολιτική

Δ. Στρατούλης στο bankingnews: Αυτοδυναμία για τον ΣΥΡΙΖΑ την Κυριακή - Όχι σε δεύτερες εκλογές

Δ. Στρατούλης στο bankingnews: Αυτοδυναμία για τον ΣΥΡΙΖΑ την Κυριακή - Όχι σε δεύτερες εκλογές
Αν το ΚΚΕ δεν δώσει μετεκλογική στήριξη θα εισπράξει τις πολιτικές συνέπειες από τον λαό
«Δεν θέλουμε να συνεργαστούμε με μνημονιακές δυνάμεις για να εφαρμόσουμε χωρίς πολιτικές εκπτώσεις το κυβερνητικό πρόγραμμά μας» αναφέρει ο υποψήφιος στη Β' Αθήνας, με τον ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Στρατούλης σημειώνοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν επιθυμεί τις δεύτερες εκλογές.
Στην συνέντευξη του στο www.bankingnews.gr o κ. Στρατούλης προβλέπει αυτοδυναμία και δηλώνει ότι αν το ΚΚΕ δεν δώσει μετεκλογική στήριξη «θα εισπράξει τις πολιτικές συνέπειες από τον λαό».

Εντός όσο και εκτός συνόρων υπάρχουν φωνές που ισχυρίζονται ότι μία κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ είναι επικίνδυνη για την χώρα. Τι απαντάτε;

Η κυβέρνηση και οι φίλοι της στην Ελλάδα και στο εξωτερικό προσπαθούν με την διάχυση του φόβου και της κινδυνολογίας να τρομοκρατήσουν τον λαό, ώστε να αποτρέψουν την εκλογική νίκη του ΣΥΡΙΖΑ.
Δεν θα φοβίσουν, όμως, ένα λαό, που υποφέρει εδώ και 5 χρόνια από τα μνημόνια χάνοντας μισθούς, δουλειές εισοδήματα, μαγαζιά, σπίτια, καταθέσεις, παιδιά, που έφυγαν για δουλειά στην ξενιτιά, ακόμα και ζωές με αυτοκτονίες. Δεν θα φοβίσουν τον λαό απειλώντας τον ότι θα πάθει, όσα ακριβώς του έκαναν οι ίδιοι εδώ και πέντε χρόνια.
Η κινδυνολογία της κυβέρνησης και των κυρίαρχων ελίτ του ΔΝΤ, της Ευρωζώνης και της Γερμανίας δεν μας τρομάζουν.
Αντίθετα, ενισχύουν την αποφασιστικότητά μας, ώστε μία αριστερή – αντιμνημονιακή κυβέρνηση, να προωθήσει και να εφαρμόσει το πρόγραμμά της μέχρι τέλους, χωρίς να υποκύψει σε καμία ενδεχόμενη πίεση του εγχώριου και διεθνούς οικονομικού και πολιτικού κατεστημένου.
Το παρόν και το μέλλον του θα το αποφασίσει ο ίδιος ο λαός με την ψήφο του και όχι οι υπάλληλοι των δανειστών. Στο τέλος η ελπίδα θα νικήσει τον φόβο.

Βάζετε στόχο την αυτοδυναμία. Αν δεν τα καταφέρετε θα πάτε σε δεύτερες εκλογές;

Στόχος του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές είναι η κατάκτηση της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας, για να μπορέσουμε να συγκροτήσουμε μία αριστερή - αντιμνημονιακή κυβέρνηση και για να εφαρμόσουμε απερίσπαστοι χωρίς πολιτικές εκπτώσεις το κυβερνητικό πρόγραμμά μας, το οποίο θα έχει εγκρίνει με την ψήφο του ο λαός.
Δεν θα πάμε σε δεύτερες εκλογές, γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ θα πετύχει ένα εκλογικό και πολιτικό θρίαμβο, αφού ο λαός θα του δώσει μεγάλη κοινοβουλευτική πλειοψηφία της τάξης των 155 – 160 εδρών στη Βουλή. Στη Β Αθήνας, που είμαι υποψήφιος και συνομιλώ με χιλιάδες πολίτες, διαπιστώνω ότι έχει συγκροτηθεί και συνεχώς διογκώνεται ένα μεγάλο λαϊκό ρεύμα ανατροπής και ελπίδας, που θα οδηγήσει σε πολιτική καταβύθιση τα μνημονιακά κόμματα και θα εκτινάξει τα ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ.

Αν παρόλα αυτά δεν πετύχετε τον στόχο σας θα συνεργαστείτε με ΠΑΣΟΚ, κόμμα Παπανδρέου, Ποτάμι; Σε αυτή τη περίπτωση δεν θα χρειαστεί να κάνετε υποχωρήσεις;

Όχι, γιατί δεν θέλουμε να συνεργαστούμε με κόμματα που έχουν εγκληματικές πολιτικές ευθύνες για την μνημονιακή καταστροφή του λαού και της χώρας ούτε να μπούμε σε πολιτική ομηρία από κόμματα που έχουν θολές, ως προς τα μνημόνια, πολιτικές. Προτεραιότητα μας είναι να συνεργαστούμε με δυνάμεις της Αριστεράς και συνεπείς αντιμνημονιακές δυνάμεις.

Το ΚΚΕ όμως αρνείται, δεν είναι έτσι;

Το πολιτικό τοπίο θα αλλάξει ριζικά μετεκλογικά, εάν ο ΣΥΡΙΖΑ κερδίσει τις εκλογές, και τότε πολλοί μέσα στις νέες συνθήκες και κάτω από τη λαϊκή πίεση να απελευθερωθεί η χώρα από τα μνημόνια θα αναγκαστούν να επανατοποθετηθούν. Όποιος δεν το κάνει θα εισπράξει τις πολιτικές συνέπειες από τον λαό, που σε κάθε περίπτωση θα έχει και τον τελικό λόγο.

Με την ΔΗΜΑΡ και τους ΑΝΕΛ θα συνεργαστείτε αν εισέλθουν στη Βουλή;

Εμείς θα συνεργαστούμε με πολιτικές δυνάμεις, που εγγυώνται μια σταθερή αντιμνημονιακή και προοδευτική κατεύθυνση.

Ποιες θα είναι οι βασικές προγραμματικές στοχεύσεις σας;

Η αριστερή αντιμνημονιακή κυβέρνηση θα προωθήσει την ακύρωση των μνημονίων, την αντικατάστασή τους από ένα αναπτυξιακό σχέδιο παραγωγικής ανασυγκρότησης με προτεραιότητες την αντιμετώπιση της ανεργίας, την αποκατάσταση των εισοδημάτων των λαϊκών τάξεων και την επαναφορά των εργασιακών, κοινωνικών και δημοκρατικών δικαιωμάτων. Επίσης την επαναδιαπραγμάτευση με τους δανειστές των δανειακών συμβάσεων, ώστε να διαγραφεί το μεγαλύτερο μέρος του δημοσίου χρέους, για να πάρει βαθειά ανάσα η οικονομία και η κοινωνία.

Ποιες θα είναι οι άμεσες κυβερνητικές πρωτοβουλίες σας;

Θα δρομολογήσουμε άμεσα μέτρα για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης (δωρεάν ηλεκτρικό ρεύμα στις φτωχές οικογένειες, κουπόνια σίτισης σε φτωχούς και ανέργους, διασφάλιση στέγης στους αστέγους, υγειονομική περίθαλψη στους ανασφάλιστους, δωρεάν μετακίνηση των φτωχών και ανέργων στα δημόσια μέσα μαζικής μεταφοράς, μείωση του φόρου κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης κλπ), για την αποκατάσταση του κατώτατου μισθού, των συλλογικών συμβάσεων εργασίας, της εργατικής νομοθεσίας, της 13ης σύνταξης, την ρύθμιση των κόκκινων δανείων και την κατάργηση του ΕΝΦΙΑ.

Δημήτρης Αλειφερόπουλος
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης