Τελευταία Νέα
Πολιτική

N. Δένδιας στο bankingnews: Δεν ευχόμαστε να εκλεγεί ο ΣΥΡΙΖΑ αλλά στην περίπτωση αυτή μακάρι να τα καταφέρει

N. Δένδιας στο bankingnews: Δεν ευχόμαστε να εκλεγεί ο ΣΥΡΙΖΑ αλλά στην περίπτωση αυτή μακάρι να τα καταφέρει
Οι αναποφάσιστοι θα κρίνουν τον νικητή σύμφωνα με τον Ν. Δένδια
Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Νίκος Δένδιας ρίχνεται στη μάχη της Β΄ Αθήνας και μάλιστα σε μία κρίσιμη και ιστορική στιγμή για τη χώρα.
Το προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ με βάση τις δημοσκοπήσεις μπορεί να ανατραπεί , υποστηρίζει ο κ. Νίκος Δένδιας , διότι μέσα στο εκλογικό σώμα υπάρχουν «εφεδρείες».
Πρόκειται για μεγάλο αριθμό αναποφάσιστων που σημαντικός αριθμός προέρχεται από το χώρο της Νέας Δημοκρατίας.
Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας λέει καθαρά ότι δεν φοβάται την επιτυχία του ΣΥΡΙΖΑ που όμως θεωρεί ότι δεν μπορεί να ευοδωθεί με προσλήψεις στο Δημόσιο.
Ο κ. Δένδιας λέει δυστυχώς ο ΣΥΡΙΖΑ απέρριψε τις ρηξικέλευθες προτάσεις που είχε επεξεργασθεί η ΝΔ για συνταγματική αναθεώρηση.

Η συνέντευξη του υπουργού Εθνικής Άμυνας στο www. bankingnews.gr έχει ως εξής:

Κύριε υπουργέ η εκλογική αναμέτρηση της Κυριακής σας καλεί να δώσετε τη «μάχη» από τη μεγαλύτερη και άγνωστη για εσάς περιφέρεια της χώρας την Β’ Αθήνας.
Ο Νίκος Δένδιας θα είναι μεταξύ των πρώτων της Β’ περιφέρειας;


Κατέρχομαι ως υποψήφιος Βουλευτής στη Β’ Αθήνας διότι είναι η μεγαλύτερη και πιο αντιπροσωπευτική περιφέρεια της επικράτειας, στην οποία διαπιστώνονται αντιθέσεις και μεγάλα κοινωνικά προβλήματα.
Γνωρίζω σε βάθος τα κοινωνικά προβλήματα που προκάλεσε η κρίση, τις ανάγκες αλλά και τις λύσεις που πρέπει να δοθούν.
Θεωρώ ότι είναι πρόκληση η προώθηση του κυβερνητικού ή κοινοβουλευτικού μου έργου σε αυτήν την περιφέρεια, από την οποία εκτιμώ πως μπορώ να προσφέρω περισσότερα.

Η κυβερνητική πολιτική με βάση τις δημοσκοπήσεις δεν τυγχάνει αποδοχής από την πλειοψηφία του ελληνικού λαού. Μπορεί να ανατραπεί το σκηνικό της πρώτης θέσης;

Οι ίδιες μετρήσεις δείχνουν ότι ο αριθμός των αναποφάσιστων είναι μεγάλος και ότι οι περισσότεροι από αυτούς προέρχονται από τη ΝΔ.
Ευελπιστώ ότι στην κρίσιμη στιγμή που θα προσέλθει ο πολίτης στην κάλπη να ψηφίσει, θα σκεφθεί τελικά καθαρά και θα αναλογισθεί ότι πρόκειται ίσως για τις πιο κρίσιμες εκλογές της σύγχρονης ιστορίας του τόπου.

Η επόμενη ημέρα των εκλογών μπορεί να έχει μεγαλύτερο ενδιαφέρον.
Αναμφισβήτητα θα είναι μια ιστορική στιγμή για τη χώρα , το γεγονός ότι η Αριστερά θα είναι κυβέρνηση, αυτό εσάς σας φοβίζει;


Η απάντηση σε αυτή την ερώτηση βρίσκεται σε άμεση συνάρτηση με την προηγούμενη.
Πειραματισμοί και ρεβανσισμοί σε αυτή την τόσο κρίσιμη συγκυρία ούτε επιτρέπονται ούτε συγχωρούνται.
Το μέλλον της Ελλάδας και το μέλλον των παιδιών μας πρέπει να είναι το κριτήριό μας.

Αν αποδεχθείτε το φόβο της επόμενης ημέρας γιατί τις τελευταίες δεκαετίες το πολιτικό σύστημα δεν συνέβαλε στη δημιουργία θεσμών που να διασφαλίζουν την πορεία της χώρας σε μία συγκεκριμένη κατεύθυνση.

Ουδείς αναμάρτητος σίγουρα.
Να σας θυμίσω όμως ότι σημαντικές θεσμικές πρωτοβουλίες που είχε αναλάβει η Κυβέρνηση του Κώστα Καραμανλή, όπως π.χ. με την πρόταση συνταγματικής αναθεώρησης, οι οποίες τορπιλίσθηκαν από την τότε ηγεσία του ΠΑΣΟΚ υπό τον Γ. Παπανδρέου.
Όπως δηλαδή τορπιλίσθηκε και το νέο εγχείρημα συνταγματικής αναθεώρησης στις μέρες μας, με τις ρηξικέλευθες προτάσεις που είχε επεξεργασθεί η ΝΔ, από τον ΣΥΡΙΖΑ και τα κόμματα της αντιπολίτευσης που συμμάχησαν μαζί του, προκειμένου να ρίξουν την Κυβέρνηση και να οδηγηθεί η χώρα στις πιο ανώφελες και αχρείαστες εκλογές της Μεταπολίτευσης.

Μήπως ο τελικά ο φόβος της Νέας Δημοκρατίας είναι μήπως τα καταφέρει τελικά ο ΣΥΡΙΖΑ στη διακυβέρνηση της χώρας;

Δεν ευχόμαστε να εκλεγεί αλλά στην περίπτωση αυτή μακάρι να τα καταφέρει.
Πολύ φοβούμαι όμως ότι με τις θέσεις που έχει διατυπώσει και εφόσον τις εφαρμόσει ο κίνδυνος να εμπλακούμε σε μια μεγάλη περιπέτεια είναι μεγάλος.
Είναι προφανές ότι έχουμε τελείως διαφορετική προσέγγιση όσον αφορά στο τι έγινε λάθος και στο ποια πρέπει να είναι η απάντηση στο πρόβλημα.
Εμείς δεν πιστεύουμε ότι η λύση είναι οι προσλήψεις στο Δημόσιο και το μεγάλο κράτος.
Διακυβέρνηση με τέτοιους όρους σημαίνει νέους φόρους και μεγαλύτερη μείωση των εισοδημάτων.

Στην Ελλάδα όλοι γνωρίζουν που πρέπει να πάει το καράβι όταν κρατάς το τιμόνι όταν όμως είσαι στα κουπιά ξέρεις που πάει το καράβι;
Ο ρόλος της αξιωματικής αντιπολίτευσης πιστεύεται ότι λειτουργεί ή πρόκειται για ένα προθάλαμο εξουσίας που σε οδηγεί στη κυβέρνηση ανεξάρτητα τι θα πει στους ψηφοφόρους;


Όποτε ο λαός έδωσε στη Ν.Δ. το ρόλο της αξιωματικής αντιπολίτευσης, η παράταξη λειτούργησε με γνώμονα το εθνικό συμφέρον.
Να σας θυμίσω ότι εμείς είχαμε το θάρρος να ψηφίσουμε την νόμο για την Παιδεία της Άννας Διαμαντοπούλου, επί κυβέρνησης Γιώργου Παπανδρέου.
Όπως επίσης είχαμε το θάρρος να συμμετάσχουμε στην Κυβέρνηση Παπαδήμου, προς χάριν του εθνικού συμφέροντος και προκειμένου να διασωθεί η χώρα από την καταστροφή, ενώ το κομματικό συμφέρον, με την στενή έννοια, πρότασσε ίσως το αντίθετο.
Είμαστε η παράταξη των μεγάλων επιλογών που δικαιώθηκαν.
Το πρόταγμα του μικροκομματικού συμφέροντος και τον λαϊκισμό, σε άλλα κόμματα πρέπει να τον αναζητήσει κάποιος.

Νίκος Θεοδωρόπουλος
ntheo@bankingnews.gr
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης