Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κουβέλης: «Όχι» σε έναν αυτοδύναμο ΣΥΡΙΖΑ - Απαιτείται κυβέρνηση με ρεαλισμό και όραμα

Κουβέλης: «Όχι» σε έναν αυτοδύναμο ΣΥΡΙΖΑ - Απαιτείται κυβέρνηση με ρεαλισμό και όραμα
"Πυρά" προς ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι
Υπέρ της συγκρότησης προοδευτικής συγκυβέρνησης και εναντίον ενός αυτοδύναμου ΣΥΡΙΖΑ τάχθηκε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ και συνεπικεφαλής του συνδυασμού Πράσινοι – ΔΗΜΑΡ, Φ. Κουβέλης.
Ειδικότερα, μιλώντας σε προεκλογική συγκέντρωση στον Κειραμικό, ο Φ. Κουβέλης υπογράμμισε πως ο ΣΥΡΙΖΑ «δεν μπορεί και δεν πρέπει να αναλάβει μόνος του τις τύχες τις χώρας. Αυτό που χρειάζεται η χώρα δεν είναι ένας αυτοδύναμος ΣΥΡΙΖΑ που θα κληθεί να εφαρμόσει το πρόγραμμά του. Αυτό που χρειάζεται η χώρα είναι η παρουσία του συνδυασμού «Πράσινοι - Δημοκρατική Αριστερά» στη Βουλή, ώστε να υπάρξει συμφωνία για ένα πρόγραμμα αλλαγής με ρεαλισμό και όραμα. Θέλουμε να επηρεάσουμε το πρόγραμμα και την πολιτική της νέας διακυβέρνησης»
Μάλιστα, τόνισε πως μία προοδευτική αλλαγή δεν μπορεί να στηριχθεί στο ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι.
«Δεν μπορεί και δεν πρέπει να είναι το ΠΑΣΟΚ και το ΠΟΤΑΜΙ που αφήνουν ανοικτή την πόρτα σε συντηρητικές πολιτικές και δεν τάσσονται υπέρ της προοδευτικής αλλαγής» σημείωσε εν συνεχεία, προσθέτοντας πως «το ΠΟΤΑΜΙ είναι ένα κόμμα χωρίς συνεκτικό πλαίσιο προγραμματικών ιδεών, χωρίς συγκεκριμένο λόγο για το σήμερα και για το αύριο και άρα με έλλειψη δεσμεύσεων».
Ως προς την επόμενη ημέρα της Ελλάδας, έθεσε δύο στόχους.
Ο πρώτος αφορά τη δημιουργία ευρωπαϊκών συμμαχιών με στόχο την αλλαγή της λιτότητας και ο δεύτερος την υλοποίηση ενός προγράμματος δημοκρατικών μεταρρυθμίσεων.
«Έχουμε ρεαλιστικές θέσεις για την ουσιαστική αναδιάρθρωση του χρέους και την αλλαγή της δημοσιονομικής προσαρμογής που παίρνουν υπόψη τους ευρωπαϊκούς συσχετισμούς και τις συνθήκες. Γιατί έχουμε προτάσεις για την επίτευξη της δημοσιονομικής προσαρμογής με άλλες πολιτικές, και είμαστε σταθερά προσανατολισμένοι σε εκσυγχρονισμούς και βαθιές δημοκρατικές μεταρρυθμίσεις σε όλους τους τομείς» συμπλήρωσε, καταλήγοντας πως «δεν προσκολληθήκαμε όμως σε καρέκλες. Δεν πουλήσαμε τις αξίες μας. Αρνηθήκαμε την παραμονή μας στην κυβέρνηση όταν νοιώσαμε ότι εξαντλήθηκαν τα περιθώρια παρέμβασης. Αποχωρήσαμε από την κυβέρνηση και υποστήκαμε για αυτό μια ανοίκεια επίθεση, από διάφορες πλευρές, για να στρεβλώσουν την εικόνα μας».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης