Τελευταία Νέα
Πολιτική

Γ. Παπανδρέου: Κάναμε το πατριωτικό μας καθήκον και γι' αυτό μας πολέμησαν

Γ. Παπανδρέου: Κάναμε το πατριωτικό μας καθήκον και γι' αυτό μας πολέμησαν
Ο κ. Παπανδρέου τόνισε ότι πρέπει να δοθεί τέλος στην λιτότητα
Το μήνυμα «όχι άλλη λιτότητα, όχι οριζόντιες περικοπές» έστειλε ο Γιώργος Παπανδρέου στην κεντρική προεκλογική του ομιλία στην Αθήνα, τονίζοντας ότι πρέπει να προταχθούν οι ποιοτικές αλλαγές έναντι της πολιτικής λιτότητας.
Ο κ. Παπανδρέου υποστήριξε «αυτό έλεγα και στους ευρωπαίους ως Πρωθυπουργός αλλά δεν με άκουσαν» ωστόσο σήμερα «την τότε πρότασή μου, μπορούμε σοβαρά να τη διαπραγματευτούμε».
Μάλιστα επικαλούμενος το πλεόνασμα που επιτεύχθηκε ο πρόεδρος του Κινήματος ζήτησε «να μας δοθούν οι απαραίτητες ανάσες για να αντιμετωπίσουμε εμείς, με δικό μας Ελληνικό Σχέδιο, το πραγματικό πρόβλημα της χώρας».
Κατά τον Γιώργο Παπανδρέου για να κλείσει αυτός ο μεγάλος κύκλος της κρίσης:
1. Θα ζητήσουμε τη στήριξη της ΕΕ και για αυτές, τις μεγάλες αλλαγές, αλλά και για να αναπνεύσει ο τόπος οικονομικά και να μπορέσουμε να τις πετύχουμε.
2. Από την πλευρά μας απαιτούνται δικές μας βαθιές αλλαγές στη δικαιοσύνη, στο φορολογικό σύστημα, στην υγεία, στην παιδεία, στο πώς λειτουργούμε.
3. Με αντάλλαγμα, την αποτίναξη της ανασφάλειας - που σήμερα αφορά πρωτίστως την οριστική και λυτρωτική διευθέτηση του χρέους. «Αν δεν γίνει κάτι οριστικό και λυτρωτικό για το δημόσιο χρέος, δεν θα έχει χώρο η οικονομία να αναπνεύσει» σημείωσε.
Εξέφρασε δε την πεποίθηση πως «είναι έτοιμοι οι εταίροι μας για αυτό, εφόσον εμείς δείξουμε τη βούληση μας - ότι έχουμε βάλει την Ελλάδα σε ένα δρόμο αλλαγών».
Ο πρόεδρος του ΚΙΔΗΣΟ επανέλαβε ότι απαιτείται δημοψήφισμα επί του σχεδίου αυτού, ώστε να αποφανθεί ο ελληνικός λαός και κάλεσε τον ΣΥΡΙΖΑ να πει ανοικτά αν είναι υπέρ ή κατά του δημοψηφίσματος.
Τέλος επιτέθηκε κατά του Ευ. Βενιζέλου τον οποίο κατηγόρησε ότι δεν υπεραμύνθηκε του έργου της κυβέρνησης Παπανδρέου.
«Υπερασπιστήκαμε μέσα σε μόλις τρεις εβδομάδες τις επιλογές και το έργο της κυβέρνησης 2009-2011, όσο δεν το έκανε ποτέ η σημερινή ηγεσία του ΠΑΣΟΚ δυόμιση χρόνια τώρα» επεσήμανε για να προσθέσει:
«Εμείς, δεν ντρεπόμαστε - μην αφήσετε κανέναν πια να ρίχνει λάσπη, να θέλει να νιώσουμε ενοχές. Γιατί εμείς το μόνο που κάναμε, ήταν το πατριωτικό μας καθήκον. Για αυτό μας πολέμησαν. Για αυτό μας λασπολόγησαν».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης