Τελευταία Νέα
Πολιτική

Δ. Κουτσούμπας: Το ΚΚΕ δικαιούται την τρίτη θέση - Δεν είναι κόμμα μιας χρήσης

Δ. Κουτσούμπας: Το ΚΚΕ δικαιούται την τρίτη θέση - Δεν είναι κόμμα μιας χρήσης
Ο κ. Κουτούμπας τόνισε ότι δεν πρέπει να δοθεί περίοδος χάριτος στην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ
«Αντιπολίτευση από την πρώτη στιγμή θα κάνει το ΚΚΕ στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ» σύμφωνα με τον γ.γ. της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα, που τόνισε ότι δεν μπορεί να δοθεί καμία περίοδος χάριτος.
Ειδικότερα σε σημερινή του συνέντευξη στον ΒΗΜΑFM ανέφερε ότι «οι ίδιοι οι εργαζόμενοι δεν θα του δώσουν περίοδο χάριτος. Όταν εδώ και πέντε χρόνια, ας μην πάω πίσω πέντε χρόνια, ας πάω απ’ όταν έγινε αξιωματική αντιπολίτευση και διεκδικεί να γίνει κυβέρνηση, έχει υποσχεθεί δεξιά και αριστερά τόσα πολλά».
Όσο αφορά την αυριανή συγκέντρωση του ΚΚΕ στην Πλατεία Συντάγματος, σημείωσε ότι ξαφνικά ο ΣΥΡΙΖΑ έθεσε θέμα και τόνισε ότι το ΚΚΕ προχώρησε στη διοργάνωσή της μετά από μακρά αναμονή, ενώ ταυτόχρονα ουδείς άλλος είχε δηλώσει ότι θα πραγματοποιήσει συγκέντρωση εκεί, όταν ρωτήθηκε από τον δήμο και την αστυνομική διεύθυνση.
Ερωτηθείς αν ο ΣΥΡΙΖΑ διεκδικεί τον ίδιο χώρο για προεκλογική συγκέντρωση είπε «όχι», αναφέροντας στη συνέχεια ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θέλει να γίνει συγκέντρωση την ίδια μέρα.
«Και μόνο απ' αυτό καταλαβαίνει κανείς, όταν ένα κόμμα της αντιπολίτευσης συμπεριφέρεται έτσι σε αντιπάλους του, στους οποίους μάλιστα τείνει και χείρα συνεργασίας κλπ τι θα κάνει αύριο ως κυβέρνηση» πρόσθεσε.
Ο κ. Κουτσούμπας εκτίμησε ότι υπάρχει πιθανότητα ο ΣΥΡΙΖΑ να κατακτήσει την αυτοδυναμία, ενώ σε ό,τι αφορά το ΚΚΕ είπε ότι «παλεύει γερά για την τρίτη θέση».
Τόνισε ότι το ΚΚΕ δικαιούται αυτή την θέση, διευκρινίζοντας πως ο απλός κόσμος «αν έβλεπε ποιος θα μπορούσε να είναι πραγματική αντιπολίτευση, δύναμη που ουσιαστικά θα συμβάλλει την επομένη των εκλογών υπέρ των λαϊκών συμφερόντων, αυτή είναι το ΚΚΕ».
«Δεν είναι ούτε το Ποτάμι, ούτε διάττοντες αστέρες, ούτε σχήματα, να το πω απλά, μιας χρήσης, γιατί έτσι το θεωρώ ότι θα αξιοποιηθεί για να κολλήσει είτε στον ΣΥΡΙΖΑ είτε στη ΝΔ, για να γίνει μια κυβέρνηση μιας συνεργασίας» επισήμανε.
Τέλος ο κ. Κουτσούμπας τόνισε: «Το ΚΚΕ μπορεί να συμβάλει, θα είναι καθαρή, έντιμη, δημιουργική, αλλά δυναμική αντιπολίτευση κοντά στο λαό μας, θα παλέψει για να ανασυγκροτηθεί το κίνημα, για να διεκδικηθούν κάποιες λύσεις.
Εμείς έχουμε πει ότι αν έρθει κάποιος φιλολαϊκός νόμος από οποιονδήποτε, όποιος και να είναι στην κυβέρνηση, όποιος υπουργός τον φέρει, όποιο πολιτικό κόμμα, θα τον ψηφίσουμε, αν είναι όντως φιλολαϊκός και δεν είναι «φιλολαϊκός-μαϊμού».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης