Τελευταία Νέα
Πολιτική

Δημοσίευμα - εγκώμιο της FAZ για τον Αβραμόπουλο: Εξέπληξε ευχάριστα την Ευρώπη

Δημοσίευμα - εγκώμιο της FAZ για τον Αβραμόπουλο: Εξέπληξε ευχάριστα την Ευρώπη
O Έλληνας Επίτροπος εξέπληξε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο με την «πολιτική του μετριοπάθεια»
Το «πορτρέτο» του Δημήτρη Αβραμόπουλου παρουσιάζει η γερμανική εφημερίδα FAZ, εξαίροντας τις αρετές και τις ικανότητες του Ευρωπαίου Επίτροπου Μετανάστευσης.
Ειδικότερα, η γερμανική εφημερίδα σημειώνει πως ο Έλληνας Επίτροπος εξέπληξε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο με την «πολιτική του μετριοπάθεια», επιχειρηματολογώντας εναντίον της λύσης «Ευρώπη-φρούριο» για την αντιμετώπιση των μεταναστευτικών πιέσεων.
Μάλιστα, όσον αφορά τις επιθέσεις στο Παρίσι, ο Δ. Αβραμόπουλος προειδοποίησε κατά των βεβιασμένων και υπερβολικών αντιδράσεων και ότι αυτές δεν θα πρέπει να καθοδηγούνται από τον φόβο
Παράλληλα, η FAZ υπογραμμίζει πως ο Δ. Αβραμόπουλος τόνισε τη σημασία του συντονιστικού ρόλου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας αλλά, την ίδια στιγμή, προσπαθεί να μην δημιουργεί υψηλές προσδοκίες λόγω των αντικειμενικών δυσκολιών που απορρέουν από την Συνθήκη της ΕΕ, όσον αφορά την στενότερη συνεργασία μεταξύ των Σωμάτων Ασφαλείας, των Μυστικών Υπηρεσιών και των ερευνών κατά του εγκλήματος μεταξύ των κρατών-μελών της ΕΕ.
Εξάλλου, συνεχίζει το δημοσίευμα, στην πρώτη συζήτηση στο Κολλέγιο των Επιτρόπων στις Βρυξέλλες για θέματα ασφάλειας, ο Δ. Αβραμόπουλος, ως κεντρικός εισηγητής της συζήτησης, τόνισε, μεταξύ άλλων, την σημασία της αμοιβαίας εμπιστοσύνης μεταξύ των κρατών-μελών και των αρμοδίων υπηρεσιών της ΕΕ και ότι μόνο η από κοινού κατανόηση των κινδύνων και απειλών μπορεί να οδηγήσει σε ουσιαστικές απαντήσεις κατά της τρομοκρατίας, ενώ σημείωσε ακόμη ότι ο χώρος Σένγκεν είναι μια κατάκτηση της Ευρώπης, που πρέπει να διαφυλαχθεί ως κόρη οφθαλμού.
Τέλος, αναφέρθηκε στην ανάγκη περαιτέρω συνεργασίας των υπηρεσιών πληροφοριών των κρατών-μελών και συντονισμό σε Ευρωπαϊκό επίπεδο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης