Τελευταία Νέα
Πολιτική

Π. Λαφαζάνης: Αντίθετος με την πολιτική κυρώσεων κατά της Ρωσίας ο ΣΥΡΙΖΑ

Π. Λαφαζάνης: Αντίθετος με την πολιτική κυρώσεων κατά της Ρωσίας ο ΣΥΡΙΖΑ
Νίκη του ΣΥΡΙΖΑ θα αποτελέσει την αφετηρία μεγάλων αλλαγών στην Ελλάδα, αλλά και αφορμή για ένα ντόμινο αλλαγών στην Ευρώπη, τόνισε
Την αντίθεση του ΣΥΡΙΖΑ στην πολιτική των κυρώσεων που εφαρμόζει η Ε.Ε. έναντι της Ρωσίας επισήμανε ο υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτης Λαφαζάνης, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο πρακτορείο Rio Novosti.
Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, «η πολιτική των κυρώσεων της Ε.Ε. απέναντι στη Ρωσία είναι μια πολύ κακή πολιτική, είναι μια πολιτική που βλάπτει σοβαρά τις ρωσ0-ευρωενωσιακές σχέσεις, βλάπτει την ειρήνη και τη σταθερότητα στον ευρωπαϊκό χώρο».
«Εμείς δεν συμφωνούμε να επιβάλλονται κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας», σημείωσε και πρόσθεσε ότι «θεωρούμε ότι αυτές οι κυρώσεις δεν υποβοηθούν ούτε την ειρήνη ούτε τη σταθερότητα».
Αναφερόμενος στις σχέσεις Ελλάδας και Ρωσίας υπογράμμισε ότι «εμείς ως ΣΥΡΙΖΑ θέλουμε να έχουμε καλές σχέσεις με τη Ρωσία, γι’ αυτό μια κυβέρνηση της Αριστεράς θα προσπαθήσει να αναπτύξει αυτές τις σχέσεις, αντί να υποβαθμίζονται και θα προσπαθήσει να τις αναβαθμίσει».
Μια κυβέρνηση της Αριστεράς θα προσπαθήσει να φέρει τις ελληνορωσικές σχέσεις σε ένα επίπεδο πολύ καλύτερο και πολύ πιο ουσιαστικό, επισήμανε, για να συμπληρώσει ότι «ο ελληνικός και ο ρωσικός λαός δεν έχουν να χωρίσουν απολύτως τίποτε, Ελλάδα και Ρωσία δεν έχουν προβλήματα που να τις χωρίζουν, επομένως οι καλές σχέσεις είναι μονόδρομος και για τους δύο λαούς και για τις δύο χώρες».
Κληθείς να απαντήσει σχετικά με το αποτέλεσμα των εκλογών εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα επιτύχει μια μεγάλη νίκη, «η οποία θα διασφαλίσει στον ΣΥΡΙΖΑ και την κοινοβουλευτική πλειοψηφία».
Αυτή η εξέλιξη θα είναι πάρα πολύ θετική όχι μόνο για την Ελλάδα αλλά και για όλη την ευρύτερη περιοχή μας και για την Ευρώπη, σημείωσε, προσθέτοντας ότι «η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ θα γίνει η αφετηρία για μεγάλες αλλαγές στη χώρα μας, την Ελλάδα, αλλά μπορεί να γίνει αφορμή και για ένα ντόμινο αλλαγών σε όλο τον ευρωπαϊκό χώρο».
Ο ΣΥΡΙΖΑ, ανέφερε ο κ. Λαφαζάνης, «μπορεί να γίνει αφετηρία για να αλλάξουν αυτές οι πολιτικές, για να πάμε σε μια Ευρώπη η οποία δεν θα είναι Ευρώπη του χρηματιστικού κεφαλαίου και δεν θα κυριαρχείται από τη Γερμανία, αλλά θα είναι μια Ευρώπη κοινωνική, μια Ευρώπη κοντά στους εργαζόμενους, στις δυνάμεις της εργασίας, μια Ευρώπη οικολογική, φιλειρηνική και πιο σταθερή».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης