Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κουβέλης (ΔΗΜΑΡ): Θα είμαστε στην επόμενη Βουλή – Ναι με όρους σε συνεργασία με το ΣΥΡΙΖΑ

Κουβέλης (ΔΗΜΑΡ): Θα είμαστε στην επόμενη Βουλή – Ναι με όρους σε συνεργασία με το ΣΥΡΙΖΑ
Η συζήτηση για το δημόσιο χρέος έχει έδαφος υποστήριξε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Φ. Κουβέλης
Την εκτίμηση ότι η παράταξη «Πράσινοι – Δημοκρατική Αριστερά» θα είναι στην επόμενη Βουλή διατύπωσε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Φώτης Κουβέλης.
Σε συνέντευξη του στο Real Fm, ο κ.Κουβέλης, αφού τονίζει ότι οι δημοσκοπήσεις θα διαψευστούν και ότι η ΔΗΜΑΡ θα είναι στην επόμενη Βουλή, αναφέρει ότι θα στηρίξει στο να υπάρξει προοδευτική διακυβέρνηση της χώρας.
Για αυτό το λόγο ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ υποστηρίζει ότι διάκειται θετικά στο ενδεχόμενο συνεργασίας με το ΣΥΡΙΖΑ, υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις.
«Όχι, δεν θα συνεργαστούμε με τη Νέα Δημοκρατία, είναι διαφορετικό το πρόγραμμά μας σε σχέση με τις πολιτικές που πρέπει να ακολουθηθούν.
Με τον ΣΥΡΙΖΑ θα ζητήσουμε προγραμματική συμφωνία και να κρατηθεί η χώρα σταθερά στις ράγες τις ευρωζώνης.
Δύο είναι οι κόκκινες γραμμές.
Η μία είναι οι αλλαγές που δεν έχουν δημοσιονομικό αποτύπωμα και η δεύτερη η δημιουργία συμμαχιών σε ευρωπαϊκό επίπεδο» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ.Κουβέλης.
Αναφερόμενος στο θέμα του χρέους, ο κ.Κουβέλης τονίζει ότι είναι δυνατό να υπάρξει μια επαναδιαπραγμάτευση της χώρας με τους εταίρους για αλλαγή του προγράμματος προσαρμογής.
«Άλλωστε ετούτη την ώρα πάρα πολύ έντονα συζητείται στην Ευρώπη, το θέμα για το δημόσιο χρέος όπου πρόβλημα έχουν όλες οι χώρες του νότου.
«Η συζήτηση για το δημόσιο χρέος, έχει έδαφος» υποστήριξε ο κ.Κουβέλης.
Ερωτηθείς για την αυριανή κρίσιμη συνεδρίαση της ΕΚΤ, η οποία εκτιμάται ότι θα ανακοινώσει πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, τόνισε ότι «αν επιβεβαιωθεί ότι θα υπάρξει η χαλάρωση θα είναι σημαντικό ζήτημα της συνολικότερης οικονομικής Ευρωπαϊκής πολιτικής που θα έχει αντανάκλαση και στη χώρα μας».
«Αν η απάντηση του Draghi είναι η μη αναμενόμενη, τότε θα πρόκειται για μια συνολική αντιμετώπιση του προβλήματος της Ελλάδας χωρίς να έχει σημασία το ποιος θα κερδίσει τις εκλογές» υποστήριξε ο κ.Κουβέλης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης