Τελευταία Νέα
Πολιτική

Γ. Γιακουμάτος στο bankingnews: Δεν θα αφήσουμε την Πατρίδα να πέσει στα χέρια των επικίνδυνων λαϊκιστών

Γ. Γιακουμάτος στο bankingnews: Δεν θα αφήσουμε την Πατρίδα να πέσει στα χέρια των επικίνδυνων λαϊκιστών
Ο Γεράσιμος Γιακουμάτος έχει το δικό του προσωπικό πολιτικό στυλ. Ο προφορικός του λόγος είναι καταπέλτης όταν πρόκειται να δώσει απαντήσεις δια ζώσης σε πολιτικούς αντιπάλους του.
Επίσης ο γραπτός του λόγος αναδεικνύουν το προφίλ του Γεράσιμου Γιακουμάτου, ο οποίος μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως απόδειξη , ότι παραμένει προσηλωμένος στην ίδια πολιτική γραμμή.
Ο Γεράσιμος Γιακουμάτος εργάστηκε από τη θέση του υφυπουργού Ανάπτυξης στην πλατεία Κάνιγγος έχοντας πάντα την πόρτα του γραφείου του ανοικτή σε όλους.
Ο υφυπουργός Γεράσιμος Γιακουμάτος με συνέντευξη του στο www.bankingnews.gr στέλνει σαφές μήνυμα στους ψηφοφόρους της Β΄ Αθήνας ότι:« Δεν θα αφήσουμε την Πατρίδα να πέσει στα χέρια των επικίνδυνων λαϊκιστών ;» Και θέτει το ερώτημα θα αφήσουμε να γίνει η Ελλάδα η Λιβύη της Ευρώπης;
Ο κ. Γιακουμάτος , υποστηρίζει ότι κέρδισε τη …μάχη των τιμών καθώς βασικά είδη διατροφής πωλούνται φθηνότερα σε σχέση με πέρυσι. Η αιχμή του δόρατος ήταν το γάλα και το ψωμί. Ακόμη κατηγορεί το ΣΥΡΙΖΑ ότι ασκεί εθνική τρομοκρατία στο θέμα των πλειστηριασμών της πρώτης κατοικίας.


Ποιο είναι το πραγματικό διακύβευμα των εκλογών;

Το δίλημμα των εκλογών είναι ένα: Θα αφήσουμε την Ελλάδα να γονατίσει και πάλι ή θα της δώσουμε τη δυνατότητα να συνεχίσει να βαδίζει τον ασφαλή δρόμο; Θα αφήσουμε την Πατρίδα να πέσει στα χέρια των επικίνδυνων λαϊκιστών;. Θα την αφήσουμε να γίνει η Λιβύη της Ευρώπης ή θα της δώσουμε τη δυνατότητα να γίνει ένα κανονικό, υγειές και σε σωστές βάσεις ανεπτυγμένο Ευρωπαϊκό κράτος; Θα διακινδυνεύσουμε να χαθούν τα 25 δις, ευρώ που έχουμε εξασφαλίσει από τους εταίρους μας και έχει ζωτική ανάγκη για να ανασάνει η οικονομία και η κοινωνία μας;

Ποια είναι η αποτίμηση της εξάμηνης θητεία σας στο Υπουργείο Ανάπτυξης; Θεωρείτε ότι κερδίσατε το στοίχημα των υψηλών τιμών και της αισχροκέρδειας;

Από την πρώτη ημέρα στο Υπουργείο Ανάπτυξης ένα ήταν το στοίχημα που βάλαμε. Να ελαφρύνουμε, όσο το δυνατόν περισσότερο το καλάθι της ελληνικής οικογένειας που εδώ και πέντε χρόνια στο Μνημόνιο έχει υποφέρει πολύ, έχει ματώσει. Ένα στοίχημα που το κερδίσαμε, όχι γιατί το λέω εγώ. Όχι γιατί το καταγράφουν όλα τα στοιχεία που ανακοινώνονται από την Eurostat, την ΕΛΣΤΑΤ, το Παρατηρητήριο Τιμών και από σειρά ανεξάρτητων φορέων που κάνουν διαχρονικά τιμοληψίες, αλλά γιατί πάνω από όλα το αναγνωρίζουν οι ίδιοι οι καταναλωτές κάθε μέρα στο ράφι. Επενδύσαμε στην «κοινωνική εταιρική ευθύνη» και κερδίσαμε τη μάχη στο «στοχοποιημένο» γάλα που πλέον πωλείται και κάτω από το 1 ευρώ το λίτρο. Κρατήσαμε την τιμή της τυπική φρατζόλα ψωμιού που αγοράζει κάθε πρωί η ελληνική οικογένεια στα 50 με 60 λεπτά με την «κοινωνική ευθύνη» των αρτοποιών. Μειώσαμε κατά 30% τον Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης στο Πετρέλαιο Θέρμανσης και εφέτος ζεσταίνονται τα σπίτια μας 90 λεπτά το λίτρο και με 60 λεπτά το ένα εκατομμύριο συμπολίτες μας που είναι δικαιούχοι του επιδόματος θέρμανσης. Βάλαμε σε διατίμηση βασικά προϊόντα σε όλα τα κυλικεία. Αναδιοργανώσαμε τις λαϊκές αγορές και λύσαμε προβλήματα προκειμένου να μπορούν οι οικογένειες να αγοράζουν φθηνά προϊόντα και παράλληλα να ενισχύονται οι παραγωγοί και οι αγρότες μας. Απελευθερώσαμε τις περιόδους προσφορών και εκπτώσεων. Θέσαμε κανόνες στην αγορά και επιδείξαμε μηδενική ανοχή απέναντι σε όσους προσπάθησαν να αισχροκερδήσουν. Οργανώσαμε και προχωρήσαμε σε αποτελεσματικούς ελέγχους, ενισχύοντας με προσωπικό τις αρμόδιες υπηρεσίες. Δημιουργήσαμε διυπουργικό συντονιστικό όργανο για την πάταξη του λαθρεμπορίου, γιατί αυτή η πληγή της εθνικής μας οικονομίας δεν αντιμετωπίζεται με μεμονωμένες δράσεις. Ενισχύσαμε νομοθετικά τα Επαγγελματικά Επιμελητήρια για να μπορούν να διαδραματίσουν αυτόνομα τον αναπτυξιακό τους ρόλο. Θωρακίσαμε διεθνώς τις ελληνικές επιχειρήσεις και τα ελληνικά προϊόντα κάνοντας πραγματικότητα μετά από δεκαετίες το «Ελληνικό Σήμα».

 Κάποιοι υποστηρίζουν ότι είμαστε μια από τις πιο ακριβές χώρες της ΕΕ

Κανένας δεν μπορεί να παραγνωρίσει τις απώλειες που έχουν υποστεί οι Έλληνες και οι Ελληνίδες και της μείωση της αγοραστικής τους δύναμης. Αυτό είναι Αλήθεια. Λέει όμως ψέματα όποιος ισχυρίζεται, ότι οι τιμές δεν έχουν πέσει. Αποδείξεις; Μόνο ένα θα σας πω, δέστε τις μειωμένες τιμές σε όλα τα βασικά καταναλωτικά προϊόντα που υπήρξαν στο πρόσφατο χριστουγεννιάτικο τραπέζι και θυμηθείτε ποιες ήταν οι τιμές τα προηγούμενα χρόνια για παράδειγμα της γαλοπούλας, του κρέατος, των λαχανικών και των φρούτων και ποιες ήταν εφέτος! Σε ότι αφορά, τώρα, την άλλη σπέκουλα ότι το ελληνικό καλάθι της νοικοκυράς είναι ακριβότερο σε σχέση με τις χώρες της υπόλοιπης Ευρώπης, την απάντηση δεν θα σας την δώσω «εγώ» αλλά το Ινστιτούτο Έρευνας Λιανεμπορίου Καταναλωτή που μέσα από τις επαναλαμβανόμενες επιστημονικές συγκριτικές του έρευνες ανάμεσα σε 4 χώρες με παρόμοια οικονομία με αυτά της Ελλάδας, κατέδειξε ότι «στην Ισπανία το αντίστοιχο μέσο καλάθι είναι κατά 9% ακριβότερο από ότι στην Ελλάδα, στη Γαλλία κατά 32% και στην Αγγλία κατά 40%...»

Πολλοί Έλληνες φοβούνται ότι η πρώτη κατοικία τους δεν είναι νομικά πλήρως διασφαλισμένη από τους πλειστηριασμούς.

Οι ανεύθυνοι καταστροφολόγοι του ΣΥΡΙΖΑ και της λοιπής αντιπολίτευσης, κατανοούμε ότι δεν μπορούν να φανούν ωφέλιμοι για τον τόπο, τουλάχιστον όμως ας σταματήσουν να ασκούν εθνική τρομοκρατία. Η αλήθεια είναι και να το ξέρουν όλοι, ότι καμία πρώτη κατοικία δεν κινδυνεύει. Είναι απόλυτα διασφαλισμένη. Οι τράπεζες είναι υποχρεωμένες να προχωρήσουν σε ρυθμίσεις και μάλιστα με δόσεις που θα μπορεί να αποπληρώνει το κάθε νοικοκυριό ,αφού η κάθε μία από αυτές σε μηνιαία βάση δεν μπορεί να ξεπερνά το 25% των πραγματικών του εισοδημάτων. Αυτό το διασφαλίσαμε. Το έχουμε συμφωνήσει με όλες τις τράπεζες και είμαστε σε ετοιμότητα προκειμένου να μην καταστρατηγηθεί αυτή η συμφωνία από κανέναν, να την κατοχυρώσουμε καταθέτοντας σχετικό νόμο στη Βουλή. Όπως το πράξαμε με τα «κόκκινα» επιχειρηματικά δάνεια, αλλά και με τις 100 δόσεις για τις ληξιπρόθεσμες φορολογικές και ασφαλιστικές υποχρεώσεις. Ρυθμίσεις που θεσμοθετήθηκαν με αποφασιστικότητα από την Κυβέρνηση παρά τις διαφωνίες της τρόικα.

Γιατί να ψηφίσουν Νέα Δημοκρατία και Γεράσιμο Γιακουμάτο οι ψηφοφόροι της Β' Αθήνας ;

Η πλειοψηφία των ανθρώπων που κατοικούν στη Β Αθηνών, είναι άνθρωποι του μόχθου, του μεροκάματου, της προκοπής. Νοικοκυραίοι. Άνθρωποι της μικρομεσαίας αστικής τάξης που θα συμφωνήσω μαζί σας ότι είναι εκείνη που πλήρωσε ακριβότερα από όλους το «μάρμαρο» των Μνημονίων. Που έφτυσε αίμα όσο κανείς αυτά τα πέντε χρόνια. Γι αυτό και ο θυμός της είναι δικαιολογημένος. Αλλά ξέρει ότι οι θυσίες που έκανε άρχισαν να πιάνουν τόπο, όπως το αναγνωρίζουν σχεδόν όλοι σε ολόκληρο τον πλανήτη. Αυτές τις θυσίες δεν θα τις παίξει στα ζάρια… Τώρα που βλέπει ότι φτάνουμε στο τέλος της περιπέτειας. Δεν θα αφήσει να γίνει η χώρα μας Βενεζουέλα όπως ονειρεύεται ο Τσίπρας και οι ανεύθυνοι λαϊκιστές του ΣΥΡΙΖΑ. Να γίνουμε η Λιβύη της Ευρώπης. Δεν θα επιτρέψει να γονατίσει ξανά η Ελλάδα, να μας ρίξουν στα παλιά και τα ακόμα χειρότερα.
Είμαι βέβαιος πως οι πολίτες την Κυριακή 25 Ιανουαρίου, θα δώσουν ψήφος την παράταξη της ευθύνης για να συνεχίσει το έργο των εφικτών λύσεων, της ελπίδας, της αλήθειας και της εθνικής προοπτικής. Στους ανθρώπους που ξέρει και εμπιστεύεται. Σε αυτούς που απέδειξαν ότι μπορούν να κρατήσουν στα δύσκολα. Σε αυτούς που του μιλάνε για χρόνια αληθινά και αυθεντικά.

ntheo@bankingnews.gr
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης