Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κουτσούμπας: Ένα ενισχυμένο ΚΚΕ στις εκλογές θα είναι μήνυμα καταδίκης της υποταγής και μοιρολατρίας

Κουτσούμπας: Ένα ενισχυμένο ΚΚΕ στις εκλογές θα είναι μήνυμα καταδίκης της υποταγής και μοιρολατρίας
ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ «στρουθοκαμηλίζουν» για τις επικίνδυνες διεθνείς εξελίξεις σύμφωνα με τον κ. Κουτούμπα
Στις ραγδαίες διεθνείς εξελίξεις αναφέρθηκε από τη Θεσσαλονίκη ο γ.γ. του ΚΚΕ, Δ. Κουτσούμπας, τονίζοντας ότι «αυτοί που προτίθενται να σχηματίσουν την αυριανή κυβέρνηση, είτε ο ΣΥΡΙΖΑ, είτε η ΝΔ, δεν μπορούν να τις αποφύγουν».
Σύμφωνα με τον κ. Κουτσούμπα πρόκειται για εξελίξεις ιδιαίτερα επικίνδυνες, «που εγκυμονούν τεράστιους κινδύνους για το λαό μας και τους άλλους λαούς της περιοχής μας. Κι όμως, βλέπουμε και σ’ αυτήν την προεκλογική περίοδο τους δύο βασικούς διεκδικητές του κυβερνητικού «θώκου» να «στρουθοκαμηλίζουν».
Όπως τόνισε ο κ. Κουτσούμπας ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ αποφεύγουν, όπως «ο διάολος το λιβάνι» να αναφερθούν στις διεθνείς εξελίξεις, που άπτονται των λεγόμενων «εθνικών θεμάτων», χώνοντας το «κεφάλι» τους στην «άμμο» της αποσιώπησης.
Μάλιστα σημείωσε ότι «στα πρόσφατα «τιτιβίσματα» του κ. Τσίπρα θα βρει κανείς και νέα «μαργαριτάρια» υποταγής στην ΕΕ και στο ΝΑΤΟ, που μαζί μ’ εκείνα που βγήκαν πέρσι, όπως είπε «από τα βάθη της ψυχής του», συνιστούν τον σύγχρονο ραγιαδισμό, που βέβαια καμιά σχέση δεν μπορούν να έχουν με την ανυπότακτη στάση και ιστορία του λαϊκού μας κινήματος».
«Η συμμετοχή της Ελλάδας στην ΕΕ και στο ΝΑΤΟ είναι μια «βραδυφλεγής βόμβα», που οποιαδήποτε στιγμή μπορεί να «σκάσει» και να προκαλέσει τεράστια συμφορά στο λαό και στην εδαφική ακεραιότητα, στα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας μας» επισήμανε ο κ. Κουτσούμπας και πρόσθεσε χαρακτηριστικά: «Βλέπουμε τις σκληρές κόντρες στην Ανατολική Μεσόγειο για τα ζητήματα του καθορισμού των Αποκλειστικών Οικονομικών Ζωνών (ΑΟΖ). Βλέπουμε τις πολεμικές «μηχανές» να «κινούνται», να περιδιαβαίνουν απειλητικά. Διαβάζουμε πότε για τα σχέδια τριχοτόμησης του Αιγαίου, από τους «πάτρωνες» των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ, και πότε για τις μυστικές διαβουλεύσεις των κυβερνήσεων Ελλάδας - Τουρκίας και τις πιθανολογούμενες νέες υποχωρήσεις από κυριαρχικά δικαιώματα.
Βλέπουμε να παραμένει το πρόβλημα με την ΠΓΔΜ, που σπρώχνεται κι αυτή, όλο και πιο πολύ στη «στρούγκα» του ΝΑΤΟ και της ΕΕ».
Τέλος ο κ. Κουτούμπας διεμήνυσε ότι «ένα ενισχυμένο ΚΚΕ στις εκλογές της 25ης Γενάρη, Θα είναι ταυτόχρονα μήνυμα καταδίκης του ευρωατλαντισμού, της υποταγής και μοιρολατρίας, που καλλιεργούν οι δυνάμεις του δικομματισμού κι οι «κολαούζοι» τους.
Θα δημιουργήσει ένα ισχυρότερο «αποκούμπι» για να παλέψουμε την επόμενη μέρα από καλύτερες θέσεις ενάντια στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και πολέμους. Για να δημιουργήσουμε εμπόδια στην εγκληματική δράση της ΕΕ και του ΝΑΤΟ κατά άλλων λαών. Για όλους αυτούς τους λόγους απαιτείται να είναι δυνατό το ΚΚΕ στη Βουλή και στο λαό».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης