Τελευταία Νέα
Πολιτική

Παπανδρέου: «Ναι» σε μετεκλογική συνεργασία με το ΣΥΡΙΖΑ - Σωστή η πρόταση για μείωση του χρέους

Παπανδρέου: «Ναι» σε μετεκλογική συνεργασία με το ΣΥΡΙΖΑ - Σωστή η πρόταση για μείωση του χρέους
«Πρέπει να πάρουμε τα ηνία της Ελλάδας»
«Ανοιχτός» στο ενδεχόμενο μετεκλογικής συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ εμφανίστηκε ο Γ. Παπανδρέου, σε συνέντευξή του στο πρακτορείο Reuters.
Ειδικότερα, ο Γ. Παπανδρέου, πρόεδρος του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών, εμφανίστηκε αισιόδοξος πως θα καταφέρει να εισέλθει στη Βουλή, εξασφαλίζοντας το όριο του 3%.
«Στόχος μου είναι να μετατοπίσω τη συζήτηση στην Ελλάδα από το δίλημμα μνημόνιο ή αντιμνημόνιο. Πρέπει να συζητήσουμε για τις ριζικές αλλαγές που χρειάζεται η Ελλάδα» εξήγησε χαρακτηριστικά.
Αναφερόμενος στις μετεκλογικές συνεργασίες, απέκλεισε κάθε ενδεχόμενο συνεργασίας με την ΝΔ, καθώς απέτυχε να εφαρμόσει τις μεταρρυθμίσεις, υποτασσόμενη στα συμφέροντα συγκεκριμένων λόμπυ.
Ωστόσο, κατέστησε πιθανή τη συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ, υπό την προϋπόθεση ο Αλέξης Τσίπρας να τηρήσει τη δέσμευση του για δημοψήφισμα.
«Εξαρτάται αποκλειστικά από τον ΣΥΡΙΖΑ. Εάν είναι σοβαροί σχετικά με τις αλλαγές, τη διαπραγμάτευση με τη χώρα κάτω από ένα οργανωμένο και σταθερό πρόγραμμα ώστε να βγούμε από τη δύσκολη περίοδο και το μνημόνιο, τότε μετά χαράς θα συνεργαζόμουν» τόνισε χαρακτηριστικά.
«Πρέπει να πάρουμε τα ηνία της Ελλάδας» συνέχισε, καθιστώντας σαφές πως τάσσεται υπέρ της παραμονής της Ελλάδας στο ευρώ.
Ωστόσο, κάλεσε την Ευρώπη να μειώσει το δημόσιο χρέος και να βάλει «φρένο» στη λιτότητα.
Αναφερόμενος στα αίτια απόσχισης από το ΠΑΣΟΚ, εξήγησε πως ήθελε να ιδρύσει ένα νέο κόμμα, με νέες αξίες και νέα ταυτότητα.
«Δεν χρειάζεται να είμαι στην πολιτική, μόνο και μόνο για να είμαι βουλευτής. Στην Ελλάδα, έχουμε ωραία νησιά. Θα μπορούσε να πάω σ’ ένα από αυτά και να έπαιζα με την κιθάρα μου» κατέληξε χαρακτηριστικά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης