Τελευταία Νέα
Πολιτική

Όλα για όλα για την ανατροπή από τον Σαμαρά – Στο επίκεντρο αναποφάσιστοι και μικρομεσαίοι

Όλα για όλα για την ανατροπή από τον Σαμαρά – Στο επίκεντρο αναποφάσιστοι και μικρομεσαίοι
Εξαιρετικά δύσκολο για τη ΝΔ να «πιάσει» τον ΣΥΡΙΖΑ
Όλα για όλα τα παίζει τις επόμενες ημέρες και έως την κάλπη της 25ης Ιανουαρίου ο Αντώνης Σαμαράς.
Στόχος να κάνει την έκπληξη και να ανατρέψει το δημοσκοπικό προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος φέρεται να προηγείται με μια διαφορά μεγαλύτερη ακόμα και των 5 ποσοστιαίων μονάδων.
Για να το επιτύχει, πέρα από τους αναποφάσιστους, στρέφεται στους παραδοσιακούς ψηφοφόρους της ΝΔ, τους μικρομεσαίους, οι οποίοι διαρρέουν μαζικά προς το ΣΥΡΙΖΑ.
Έχοντας ως κύριο (και μοναδικό;) «όπλο» ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα καταφέρει να επιτύχει αυτοδυναμία και ότι θα δυσκολευτεί να δημιουργήσει κυβέρνηση, ο Σαμαράς ξεδιπλώνει τη ρητορική της σταθερότητας για την επόμενη ημέρα.
Αφού υπογραμμίζει ότι η ΝΔ είναι το κόμμα που μπορεί αμέσως μετά τις εκλογές να σχηματίσει άνετα κυβέρνηση με φιλοευρωπαϊκό πρόσημο, επιστρατεύει όρους που απευθύνονται στο συντηρητικό ακροατήριο.
Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι εντάσσει ολοένα και περισσότερο στο λεξιλόγιο του τη φράση «νοικοκύρεμα».
Σε αυτό το πλαίσιο επισημαίνει εμφαντικά ότι το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, το οποίο παραμένει πραγματικά ασαφές και θολό, θα είναι καταστροφικό για τους μικρομεσαίους και τη μεσαία τάξη, μια και αυτοί είναι που θα υπερφορολογηθούν για να βγουν εις πέρας οι δεσμεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ.
Για αυτόν άλλωστε το λόγο ο Σαμαράς δεσμεύεται για άμεσες και «νοικοκυρεμένες» φοροελαφρύνσεις, τις οποίες επιχειρεί να αντιπαραβάλει με την «υπερβολή» των εξαγγελιών του ΣΥΡΙΖΑ.
Επιπλέον, διαμηνύει κατηγορηματικά ότι δεν θα υπάρξουν περαιτέρω περικοπές σε μισθούς και συντάξεις και ότι το μνημόνιο θα λάβει τέλος στα τέλη Φεβρουαρίου, εφόσον η ΝΔ είναι κυβέρνηση.
Τις ημέρες που απομένουν έως την κάλπη Σαμαράς και ΝΔ θα επιχειρήσουν να κάνουν τη μεγάλη ανατροπή.
Εγχείρημα που φαντάζει εξαιρετικά δύσκολο, αν όχι απίθανο.
Έχοντας αντιληφθεί ότι το να παίζει «άμυνα», δηλαδή να επισημαίνει τους κινδύνους που ελλοχεύουν από το ενδεχόμενο της ανάληψης της διακυβέρνησης από το ΣΥΡΙΖΑ, δεν έχει φέρει κανένα αποτέλεσμα, ο Σαμαράς βγαίνει στην αντεπίθεση.
Και προσπαθεί να επιβάλλει τους δικούς του όρους παιχνιδιού, τη δική του πολιτική γραμμή.
Έστω και αργά.

Σπύρος Χριστόπουλος
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης