Τελευταία Νέα
Πολιτική

«Πόλεμος» ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ για τη φορολογική πολιτική

«Πόλεμος» ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ για τη φορολογική πολιτική
Για «εξοντωτική φορολόγηση» κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ η ΝΔ
Νέος πόλεμος ανακοινώσεων ξέσπασε μεταξύ της Νέας Δημοκρατίας και του ΣΥΡΙΖΑ με το κυβερνών κόμμα να κατηγορεί την αξιωματική αντιπολίτευση για ότι σχεδιάζει φορολογική επιδρομή.
Αρχικά η Ν.Δ. εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ ότι εκτός από «εξοντωτική φορολόγηση» σκοπεύει να «βάλει χέρι και στις καταθέσεις».
Μάλιστα η Ν.Δ. στην ανακοίνωσή της επισυνάπτει προεκλογική ομιλία του κ. Τσίπρα όπως την μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο (ΑΜΠΕ) στις 20/5/2014, το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ για την κοινωνική ασφάλιση, αλλά και κείμενο από το infographic της εφημερίδας «Η Αυγή».
Η Ν.Δ αναφέρει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ σχεδιάζει τα εξής:
-Φόρο επί του συνόλου των συναλλαγών μέσω των πιστωτικών Ιδρυμάτων
-Φόρο σε όλες τις Χρηματιστηριακές συναλλαγές
-Έκτακτη φορολόγηση των κερδών όλων των επιχειρήσεων
-Αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών εργαζομένων και εργοδοτών
«Μέσω της έκτακτης φορολόγησης των κερδών όλων των επιχειρήσεων, είναι βέβαιο ότι φύγουν πολλές επενδύσεις από την Ελλάδα και θα αποθαρρυνθούν άλλοι από το να έρθουν. Επίσης, είναι βέβαιο ότι αυτό το μέτρο θα προκαλέσει χιλιάδες απολύσεις» υποστηρίζει η Ν.Δ.

ΣΥΡΙΖΑ: Ψέματα οι ισχυρισμοί της Ν.Δ.
Από την πλευρά του ο ΣΥΡΙΖΑ εξέδωσε ανακοίνωση κατηγορώντας τη Ν.Δ για ψέματα και πως στόχος της είναι «η πλήρης διάλυση των ασφαλιστικών ταμείων».
«Δεν αρκούνται στη ζημιά που έχουν ήδη υποστεί μέσω του PSI και της εφιαλτικής ανεργίας που οδήγησε στην κατάρρευση των εσόδων τους. Τώρα προσπαθούν να διαστρεβλώσουν πλήρως μια πρόταση για τη διάσωσή των ασφαλιστικών ταμείων» αναφέρει η ανακοίνωση.
Σε αυτή γίνεται λόγος για «μονταζιέρα του κ. Σαμαρά» η οποία όπως τονίζεται «ξέχασε να αναφέρει ότι η υπό διαβούλευση πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για εισφορά επί των πιστωτικών συναλλαγών θα επιβαρύνει αποκλειστικώς τα πιστωτικά ιδρύματα και θα περιορίζεται σ’ ένα μικρό ποσοστό επί της αξίας των συναλλαγών».
«Επομένως σε καμία περίπτωση δεν αφορά τους καταθέτες. Μόνο το ψέμα και η λάσπη τους έχει απομείνει για να υπερασπιστούν την καταστροφική τους πολιτική» καταλήγει.

Ν.Δ: Ο ΣΥΡΙΖΑ σχεδιάζει εξοντωτική φορολόγηση των Ελλήνων
Λίγο αργότερα το γραφείο Τύπου της Ν.Δ. απάντησε στον ΣΥΡΙΖΑ ως εξής:
«Ευχαριστούμε πολύ το ΣΥΡΙΖΑ, που παρά τις αρχικές διαψεύσεις και τις ανοησίες περί “μονταζιέρας” αναγκάστηκε να επιβεβαιώσει το σχέδιό του για εξοντωτική φορολόγηση των Ελλήνων. Επιβεβαιώνει τις δεσμεύσεις Τσίπρα στις 20/5/2013... Κάθε άλλο είναι περιττό. Να μας πουν εδώ και τώρα το ύψος των φόρων που θα βάλουν».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης