Τελευταία Νέα
Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ: Μηδενική συμμετοχή στα φάρμακα για όσους είναι κάτω από το όριο φτώχειας

ΣΥΡΙΖΑ: Μηδενική συμμετοχή στα φάρμακα για όσους είναι κάτω από το όριο φτώχειας
Στο στόχαστρο του ΣΥΡΙΖΑ ο υπουργός Υγείας, Μ. Βορίδης
Μηδενική συμμετοχή στη φαρμακευτική δαπάνη για όσους βρίσκονται κάτω από το όριο της φτώχειας και για ειδικές κατηγορίες χρονίως πασχόντων προβλέπουν «τα πρώτα μέτρα που θα προωθήσει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ» όπως τονίζει σε ανακοίνωσή του το τμήμα Υγείας.
Η ανακοίνωση θέτει στο στόχαστρο απόφαση του υπουργού Υγείας Μάκη Βορίδη για την οποία ο ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλλει ότι θα οδηγήσει από 1.3.2015 στην αυξημένη συμμετοχή των ασθενών σε συγκεκριμένες κατηγορίες φαρμάκων.
«Η υπουργική απόφαση αναφέρεται σε φάρμακα τα οποία είναι πρωτότυπα και δεν έχουν γενόσημα. Έτσι, ο ασφαλισμένος είναι υποχρεωμένος να προμηθευτεί το αναγραφέν από τον γιατρό πρωτότυπο φάρμακο, πληρώνοντας σχεδόν διπλάσια συμμετοχή απ΄ ότι μέχρι σήμερα», αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ και επικαλείται περιπτώσεις φαρμάκων στα οποία η συμμετοχή των ασφαλισμένων μπορεί να φθάσει το 80%.
«Ένας ακόμα λόγος να τελειώνουμε μ αυτούς που κατέστρεψαν τη δημόσια φαρμακευτική περίθαλψη στη χώρα, αναγκάζοντας τους ασφαλισμένους ή να σταματάνε την αγωγή τους ή να πληρώνουν από την τσέπη τους τα φάρμακά τους!», αναφέρει η ανακοίνωση, ενώ γίνεται λόγος για επανεξέταση (με στόχο τη μείωση) του ποσοστού συμμετοχής των ασθενών στις υπόλοιπες κατηγορίες φαρμάκων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης