Τελευταία Νέα
Πολιτική

Moscovici: Δεν υπάρχει κίνδυνος εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ - Μετά τις εκλογές το ζήτημα του χρέους

Moscovici: Δεν υπάρχει κίνδυνος εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ - Μετά τις εκλογές το ζήτημα του χρέους
«Δεν υπάρχει μπροστά μας η καταστροφή»
Βέβαιος πως η Ελλάδα δεν κινδυνεύει με έξοδο από την Ευρωζώνη, εμφανίστηκε ο Pierre Moscovici, Επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων της Κομισιόν, αφήνοντας παράλληλα, «ανοιχτό» το ζήτημα της αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους
Ειδικότερα, ο Ευρωπαίος αξιωματούχος, μιλώντας σε εκδήλωση του think tank Bruegel, κατέστησε σαφές πως «δεν υπάρχει κίνδυνος εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη».
Όσον αφορά τις επικείμενες εκλογές στην Ελλάδα, ο P. Moscovici υπογράμμισε πως συνιστούν μία… πρόκληση, σπεύδοντας ωστόσο, να διευκρινίσει πως «δεν υπάρχει μπροστά μας η καταστροφή».
Άλλωστε, όπως παραδέχθηκε, η Ευρωζώνη είναι προετοιμασμένη για κάθε σενάριο.
«Όποιο και αν είναι το αποτέλεσμα των εκλογών, θα μιλήσουμε με την επόμενη κυβέρνηση» σημείωσε παράλληλα, καλώντας την επόμενη κυβέρνηση να τηρήσει τις δεσμεύσεις της χώρας.
Ερωτώμενος για το ενδεχόμενο παράτασης του προγράμματος, ο P. Moscovici αρκέστηκε να τονίσει πως η κατάσταση θα ξεκαθαρίσει στις 26 Ιανουαρίου, όπου θα διεξαχθεί το επόμενο Eurogroup.
«Προφανώς υπάρχουν θέματα που θα συζητηθούν εκ νέου την επομένη των εκλογών, θα δούμε υπό ποίες συνθήκες θα γίνει η συζήτηση» ανέφερε χαρακτηριστικά.
Τέλος, όσον αφορά το ενδεχόμενο νέας μείωσης του ελληνικού χρέους, ο Ευρωπαίος αξιωματούχος διέτεινε πως υπάρχουν δεσμεύσεις (από την πλευρά του Eurogroup και από την πλευρά της Ελλάδας), οι οποίες θα βρεθούν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων και την επομένη των εκλογών, ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα.
«Το θέμα της αναδιάρθρωσης είναι κάτι που θα συζητηθεί με την επόμενη κυβέρνηση» κατέληξε χαρακτηριστικά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης