Τελευταία Νέα
Πολιτική

Γ. Παπανδρέου: Δημοψήφισμα για το χρέος - Απέτυχε ο Σαμαράς

Γ. Παπανδρέου: Δημοψήφισμα για το χρέος - Απέτυχε ο Σαμαράς
"Η ΝΔ απέτυχε να οδηγήσει την Ελλάδα εκτός μνημονίου", ανέφερε ο κ. Παπανδρέου
(upd 2) Υπέρ ενός δημοψηφίσματος για το ελληνικό χρέος τάχθηκε ο πρόεδρος του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών Γ. Παπανδρέου, στην διακαναλική του συνέντευξη που βρίσκεται σε εξέλιξη.
Ο κ. Παπανδρέου, ανέφερε ότι μέσα από το δημοψήφισμα ο ελληνικός λαός θα αποφασίσει ο ίδιος για την τακτική που θα ακολουθηθεί και δεν θα γίνεται "έρμαιο" των πολιτικών που του επιβάλλονται από τους δανειστές.
«Είμαι πεπεισμένος ότι η όποια λύση, η όποια διαπραγμάτευση για το χρέος, για το πρόγραμμα προσαρμογής, για τα επόμενα βήματα της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, πρέπει να έχει τη γνώμη και την απόφαση του ελληνικού λαού. Πρέπει να έχει την υπογραφή του ελληνικού λαού. Μέσα από τη δημοκρατική διαδικασία ενός δημοψηφίσματος» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Παπανδρέου
Ο κ. Παπανδρέου εξαπέλυσε σκληρή επίθεση στον Αντώνη Σαμαρά, τονίζοντας ότι "η Νέα Δημοκρατία μίλησε για επαναδιαπραγμάτευση αλλά εφάρμοσε ένα πρόγραμμα σκληρής λιτότητας χωρίς να κάνει σοβαρές αλλαγές στη χώρα. Αντίθετα υπονόμευσε σημαντικές αλλαγές που είχαμε ξεκινήσει. Ποια είναι η πρότασή της; Θέλει να μείνουμε στο ευρώ, χωρίς όμως να γίνουν αλλαγές στις δομές της χώρας μας. Ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει, τώρα, να μείνουμε στο ευρώ χωρίς να κάνουμε επίσης σοβαρές αλλαγές στο κράτος, στις δομές. Αντίθετα μιλά για ένα μεγαλύτερο κράτος".
Αναφερόμενος στον κ. Σαμαρά, τόνισε ότι και το 2012 η χώρα δεν χρειαζόταν εκλογές αλλά σταθερότητα και ο πρόεδρος της ΝΔ, τις εκβίασε.
"Η συντηρητική δεξιά ηγεσία και όσοι ταυτίστηκαν μαζί της, αποδόμησαν αντί να προωθήσουν το μεταρρυθμιστικό έργο που παρέλαβαν.
Απέτυχαν να οδηγήσουν την Ελλάδα στην προγραμματισμένη εδώ και τρία χρόνια έξοδο από το Πρόγραμμα".
"O κ. Σαμαράς προσώρησε στον σκληρό πυρήνα της λιτότητας, αντί για μεταρρυθμίσεις.
Τώρα έχουν αρχίσει να συζητάνε για μεταρρυθμίσεις αφού έκριναν ότι η λιτότητα δεν οδηγεί πουθενά", τόνισε ο κ. Παπανδρέου.
Πρέπει να πούμε πλέον στους εταίρους μας όχι πλέον σε νέα μέτρα λιτότητας - ναι σε αλλαγές. Αυτό είναι και το νόημα του δημοψηφίσματος που προτείνω στον ελληνικό λαό, επεσήμανε ο κ. Παπανδρέου.
Αναφερόμενος στην εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας, ο κ. Παπανδρέου τόνισε ότι "θα έπρεπε να υπήρχε συζήτηση με όλα τα κόμματα για το πρόσωπο που θα ήταν υποψήφιο για ΠτΔ".

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης