Τελευταία Νέα
Πολιτική

Α. Σαμαράς: Θα συνεργαστώ και με τα τρία φιλοευρωπαϊκά κόμματα – Ο ΣΥΡΙΖΑ παίζει την Ελλάδα στα ζάρια

Α. Σαμαράς: Θα συνεργαστώ και με τα τρία φιλοευρωπαϊκά κόμματα – Ο ΣΥΡΙΖΑ παίζει την Ελλάδα στα ζάρια
Ο Έλληνας πολίτης δεν θα επιτρέψει στον ΣΥΡΙΖΑ να μετατρέψει τους πολίτες σε πειραματόζωα, προειδοποίησε ο πρωθυπουργός
(upd1)«Θα συνεργαστώ και με τα τρία κόμματα που πιστεύουν στην Ευρώπη», δήλωσε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, στη διάρκεια της συνέντευξής του στον τηλεοπτικό σταθμό ANT1, επισημαίνοντας ότι «η ευρωπαϊκή προοπτική, μας ενώνει».
«Αντίθετα, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει συμμαχίες γιατί είναι απομονωμένος», συμπλήρωσε.
Η κυβέρνηση συνεργασίας έπιασε τους στόχους της, κάνοντας πολλά με τα οποία η τρόικα διαφωνούσε, και είμαστε πλέον σε θέση να προχωρήσουμε σε φοροελαφρύνσεις και να επανορθώσουμε για τις αδικίες που έχουν γίνει, διαμήνυσε ο πρωθυπουργός.
Όσον αφορά στην αναγκαία χρηματοδότηση, είπε: «Μέχρι το τέλος Φλεβάρη μπορώ να κλείσω τη συμφωνία με τους δανειστές για τα 7,2 δισ.», υποστηρίζοντας ότι η κυβέρνησή του έκανε την καλύτερη δυνατή διαπραγμάτευση.
Επικαλούμενος τα πρόσφατα οικονομικά στοιχεία, επισήμανε ότι το τρίτο τρίμηνο του 2014 η Ελλάδα είχε το μεγαλύτερο ρυθμό ανάπτυξης.
«Η επομένη των εκλογών να μας βρει όλους μαζί, για να έχουμε το δικαίωμα για καλύτερης Ελλάδας σε μια καλύτερη Ευρώπη», συμπλήρωσε, χαρακτηρίζοντας τον εαυτό του ως «τον μόνο πρωθυπουργό που δημιούργησε μια κυβέρνηση συνεργασίας».
Ο κ. Σαμαράς αναφέρθηκε στη μείωση του φόρου στις επιχειρήσεις στο 15% από 25% και δεσμεύτηκε ότι τα επόμενα χρόνια θα πέσει 2%.
Όσον αφορά στον ΕΝΦΙΑ, εξήγγειλε ότι θα μειωθεί σταδιακά, αρχικά στο 7% το 2015 του ΑΕΠ και στη συνέχεια θα διαμορφωθεί στο 1% του ΑΕΠ.
Επιπλέον, αναφέρθηκε σε δύο μειώσεις φόρων, τον φόρο φυσικών προσώπων και τον φόρο μεταβίβασης ακινήτων στο 3% από 10%.,
«Εφαρμόσαμε τις 100 δόσεις για ληξιπρόθεσμες οφειλές και θα μειώσουμε τους υψηλούς συντελεστές ΦΠΑ όπου μπορούμε», συμπλήρωσε.
Επίσης, ο κ. Σαμαράς εγγυήθηκε ότι δεν θα υπάρχει άλλη μείωση των συντάξεων και ότι δεν θα πειραχτεί η πρώτη κατοικία.
Παράλληλα, ο Α. Σαμαράς εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση κατά του επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, διερωτώμενος «Τι είδους φιλοευρωπαϊκή πορεία θα μπορούσε ποτέ να ακολουθήσει ο κ. Τσίπρας;».
«Ο Έλληνας πολίτης δεν θα επιτρέψει στον ΣΥΡΙΖΑ να μετατρέψει τους πολίτες σε πειραματόζωα», προειδοποίησε.
Όπως είπε, ο κ. Τσίπρας ξοδεύει εκατομμύρια ψέματα μήπως κατορθώσει να κυβερνήσει», τόνισε, συμπληρώνοντας ότι «όταν αποκτήσει πολιτικό ήθος, θα τα ξαναπούμε».
Ο πρωθυπουργός κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ για πολυγλωσσία, χαρακτηρίζοντας τα στελέχη της παράταξης «μπερδεμένα», που αναιρεί ο ένας ό,τι λέει ο άλλος.
«Παίζουν τη τύχη της Ελλάδας στα ζάρια», είπε χαρακτηριστικά.
«Δεν μπορεί μία μειοψηφία να στείλει τη χώρα σε περιπέτειες», υπογράμμισε χαρακτηριστικά, επαναλαμβάνοντας πως από τη μία είναι η ΝΔ και από την άλλη ο ΣΥΡΙΖΑ που δεν έχει συμμάχους.
Ο ίδιος επεσήμανε πως η σημαντικότερη έγνοια η μείωση της ανεργίας, ενώ παραδέχτηκε πως το πρώτο διάστημα που ανέλαβε ήταν «σαν να είσαι μέσα σε ομίχλη και καταιγίδα», μας έβλεπαν με επιφυλακτικότητα και  τα δημοσιεύματα ξένου τύπου προεξοφλούσαν ότι δεν θα τα καταφέρουμε.
Κάνοντας αναφορά στις εκλογές, υπογράμμισε ότι το  βράδυ της 25ης Ιανουαρίου το κόμμα που θα βγει με μια ψήφο διαφορά θα πάρει 50 έδρες μπόνους.
Χαρακτηριστική ήταν η φράση του ότι ο κάθε έλληνας έχει ένα φοβερό όπλο στα χέρια του για να υπερασπιστεί το μέλλον, καθώς και ότι η ψήφος του καθενός θα κρίνει αν θα πάει στη σωστή κατεύθυνση.

(Πρώτη ενημέρωση: Σάββατο 17 Ιανουαρίου 2015, 22.22)

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης