Τελευταία Νέα
Πολιτική

Τσίπρας (ΣΥΡΙΖΑ): Με την ψήφο του λαού θα καταργήσουμε τρόικα και μνημόνια - Η λύση θα είναι ευρωπαϊκή

Τσίπρας (ΣΥΡΙΖΑ): Με την ψήφο του λαού θα καταργήσουμε τρόικα και μνημόνια - Η λύση θα είναι ευρωπαϊκή
Ήρθε η ώρα να επιστρέψει η ελπίδα και η προοπτική στον τόπο μας, ήρθε η ώρα του λαού, υπογράμμισε ο κ. Τσίπρας
«Με την ψήφο του λαού θα καταργήσουμε τρόικα και μνημόνια», διαμήνυσε από το Αγρίνιο ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος δεσμεύτηκε ότι η «26η Ιανουαρίου δεν θα έχει λιτότητα, θα έχει διαπραγμάτευση για την Ελλάδα στην Ευρώπη».
«Ήρθε η ώρα να επιστρέψει η ελπίδα και η προοπτική στον τόπο μας, ήρθε η ώρα του λαού, υπογράμμισε ο κ. Τσίπρας, υπογραμμίζοντας ότι όσο μεγαλύτερη κοινοβουλευτική πλειοψηφία έχει ο ΣΥΡΙΖΑ στην Ελλάδα τόσο μεγαλύτερη διαπραγματευτική δύναμη θα έχει στην Ευρώπη.
Ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε πυρά στον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος όσο κι αν προσπαθεί να κρύψει το email με τις δεσμεύσεις του στους δανειστές, δεν τα καταφέρνει, όπως είπε χαρακτηριστικά.
Όπως σημείωσε, το πραγματικό πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας είναι νέες περικοπές σε μισθούς και συντάξεις, κατάργηση του ΕΚΑΣ για τους χαμηλοσυνταξιούχους, αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης, κατάργηση των κατώτατων συντάξεων σε όλα τα ασφαλιστικά ταμεία, αυξήσεις του ΦΠΑ στα φάρμακα, στα τρόφιμα, στους λογαριασμούς ρεύματος, ύδρευσης, φυσικού αερίου, στον τουρισμό.
«Έτσι κυβέρνησε αυτόν τον τόπο ο κ. Σαμαράς - ως υπηρέτης της τρόικας και της ολιγαρχίας», είπε χαρακτηριστικά.
Η κυβέρνηση Σαμαρά διεκπεραίωσε την πιο βίαιη αναδιανομή εισοδήματος και πλούτου σε βάρος των χαμηλών κοινωνικών στρωμάτων και της μεσαίας τάξης, προσέθεσε.
Συνεχίζοντας τη σφοδρή κριτική κατά της κυβέρνησης Σαμαρά, ο κ. Τσίπρας κατηγόρησε τη ΝΔ ότι εκπροσωπεί το 1% του λαού – την ολιγαρχία– και αυτά τα συμφέροντα υπερασπίζεται.
Ο ΣΥΡΙΖΑ, αντίθετα, υπερασπίζεται το 99% του λαού, είπε.
«Με τη δική μας φορολογική πολιτική, ο μέσος πολίτης, η μέση οικογένεια, θα ξανανοίξουν λογαριασμούς καταθέσεων.
Δεν θα σηκώνουν τις αποταμιεύσεις τους για να πληρώνουν φόρους, εισφορές και έξοδα καθημερινής διαβίωσης.
Εμείς εγγυόμαστε τις καταθέσεις των πολιτών που η Νέα Δημοκρατία εξανέμισε», τόνισε.
«Στις 25 Ιανουαρίου ο λαός μας, με την ψήφο του, κάνει τα μνημόνια παρελθόν.
Και μαζί τους αφήνει στο παρελθόν και όλο το παλαιό καθεστώς που τα προκάλεσε, τα υπηρέτησε και ωφελήθηκε από αυτά.
Την κλεπτοκρατική και διαπλεκόμενη οικονομική ολιγαρχία, που με τη φοροδιαφυγή και τις υπερτιμολογήσεις, με τα μαύρα ταμεία και τις σχέσεις συνένοχης διαφθοράς με το πολιτικό κατεστημένο, έριξε την Ελλάδα στα βράχια και συνέχισε το πάρτι της, ανενόχλητη από τις διαδοχικές κυβερνήσεις Παπανδρέου, Παπαδήμου και Σαμαρά».
Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε, στη συνέχεια στην πρωτοφανή ανθρωπιστική κρίση που μαστίζει τη χώρα και υπογράμμισε ότι αποτελεί άμεση προτεραιότητα της 26ης Ιανουαρίου.
Ορισμένα από τα μέτρα προς αυτή την κατεύθυνση είναι η επαναφορά του κατώτατου μισθού στον ιδιωτικό τομέα στα €751 για όλους, ανεξάρτητα από την ηλικία τους, η 13η σύνταξη τα Χριστούγεννα, για όσους έχουν σύνταξη έως €700, και η εξίσωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης και κίνησης.
Ειδικότερα για τον ΕΝΦΙΑ, ο κ. Τσίπρας εξήγγειλε ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θα τον αντικαταστήσει με έναν φόρο μεγάλης ακίνητης περιουσίας, με υψηλό αφορολόγητο όριο και προοδευτική κλιμάκωση και με βάση τις πραγματικές, εμπορικές – όχι τις υπερτιμημένες πλασματικές, αντικειμενικές – αξίες.
Ο εν λόγω φόρος δεν θα αφορά την πρώτη κατοικία, εκτός από περιπτώσεις υπερπολυτελών κατοικιών, δεσμεύτηκε.
Ο ΣΥΡΙΖΑ θα εφαρμόσει το Πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης από τις πρώτες μέρες της διακυβέρνησής του, ανεξάρτητα από τη διαπραγμάτευση με τους δανειστές για το χρέος.
«Θα τηρήσουμε τις θεσμικές δεσμεύσεις της χώρας από τη συμμετοχή της στην Ευρωζώνη.
Δεν θα τηρήσουμε όμως τις πολιτικές δεσμεύσεις του κ. Σαμαρά στους δανειστές για ακόμα περισσότερη λιτότητα.
Η λιτότητα, όμως, δεν είναι μέρος των ευρωπαϊκών Συνθηκών.
Αντίθετα, μέρος των Συνθηκών είναι η δημοκρατία και η αρχή της λαϊκής κυριαρχίας», είπε ο κ. Τσίπρας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης