Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κόντρα ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ με επίκεντρο τη φορολογία - Ανταλλαγή δηλώσεων σε υψηλούς τόνους

Κόντρα ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ με επίκεντρο τη φορολογία - Ανταλλαγή δηλώσεων σε υψηλούς τόνους
Στο επίκεντρο η φορολόγηση της "μεσαίας τάξης"
Η φορολογική πολιτική βρέθηκε στο επίκεντρο της σημερινής πολιτικής αντιπαράθεσης με τη Νέα Δημοκρατία και τον ΣΥΡΙΖΑ να ανταλλάσουν δηλώσεις σε υψηλούς τόνους.
Τον «χορό» των ανακοινώσεων άνοιξε η Μαρία Σπυράκη η οποία επεσήμανε ότι «την ώρα που ο ΣΥΡΙΖΑ ετοιμάζεται να φορολογήσει τους πολίτες με 60% και να δημεύσει τις περιουσίες της μεσαίας τάξης» και επανέλαβε τις δεσμεύσεις της κόμματος της ότι μετεκλογικά
«Μειώνουμε τον ΕΝΦΙΑ 7% το 2015, Μειώνουμε το φόρο στις επιχειρήσεις στο 15% ξεκινώντας από τον προϋπολογισμό που καταθέτουμε φέτος και μειώνουμε το φόρο στα φυσικά πρόσωπα με ανώτερο συντελεστή το 33%».
Αφορμή για τη δήλωση της Εκπροσώπου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας στάθηκαν οι δηλώσεις του Υπεύθυνου Οικονομικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ Ευκλείδη Τσακαλώτου τις οποίες ο ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει ότι αλλοιώθηκαν και παραποιήθηκαν από τη Νέα Δημοκρατία.
Σε άτυπο ενημερωτικό σημείωμα της Κουμουνδούρου γίνεται λόγος για «νέο υποπροϊόν της μονταζιέρας του πανικόβλητου κ. Σαμαρά που διαστρεβλώνει δηλώσεις του Ευκλείδη Τσακαλώτου».
Στο ίδιο σημείωμα το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολιτεύσεις  ξεκαθαρίζει τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ σε ότι αφορά την φορολογική πολιτική που θα ακολουθήσει.
Η προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ συνοψίζονται στο ενημερωτικό σημείωμα ως εξής:
Ποτέ δεν έγινε αναφορά σε ταυτόχρονη φορολόγηση εισοδήματος και περιουσίας, όπως παραπλανεί η μονταζιέρα του Μαξίμου.
Ο ανώτατος συντελεστής φορολογίας εισοδήματος επιβάλλεται βέβαια, όπως όλοι γνωρίζουν, μόνο στο κομμάτι που υπερβαίνει ένα όριο κι όχι στο σύνολο του εισοδήματος, όπως σκόπιμα και διαστρεβλωτικά υποστηρίζει η ΝΔ.
Έγινε αναφορά σε όσους έχουν ατομικό εισόδημα πάνω από 80.000 ευρώ, δηλαδή, περίπου 35.000 άτομα ή το πλουσιότερο 0,3% του πληθυσμού, σύμφωνα με τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία του 2011.
Επιπλέον ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει ότι «αν η ΝΔ θεωρεί ότι η μεσαία τάξη στην Ελλάδα έχει ατομικό εισόδημα πάνω από 80 χιλιάδες ευρώ το χρόνο, τότε έχει πάρει διαζύγιο από την πραγματικότητα»
Το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης κατηγορεί τη Νέα Δημοκρατία όρι «επιβάλλει τον ανώτατο φορολογικό συντελεστή σε όσους έχουν εισόδημα πάνω από 42 χιλιάδες ευρώ» συμπληρώνοντας ότι «η ΝΔ θεωρεί πλούσιο όποιον ξεπερνά τα 42.000 ευρώ όχι τα 80.000 που ανέφερε ενδεικτικά ο υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ».
Μετά την επιβολή του ΕΝΦΙΑ, του τέλους επιτηδεύματος και την κατάργηση του αφορολόγητου σε ελεύθερους επαγγελματίες και αγρότες, η ΝΔ φαίνεται να επιδιώκει μόνιμο διαζύγιο από τα μεσαία στρώματα και να υποστηρίζει μόνο μια μικρή μειοψηφία, το πλουσιότερο 0,3% της κοινωνίας.

Δ.Α

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης