Τελευταία Νέα
Πολιτική

Bloomberg: Οι αναποφάσιστοι παραμένουν η καλύτερη ελπίδα για τον Σαμαρά

Bloomberg: Οι αναποφάσιστοι παραμένουν η καλύτερη ελπίδα για τον Σαμαρά
Πρώτος αλλά όχι αυτοδύναμος ο ΣΥΡΙΖΑ
Μόλις 10 ημέρες έχουν απομείνει από τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου προκειμένου ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς να πείσει τους αναποφάσιστους ψηφοφόρους και να ανατρέψει το προβάδισμα που δίνουν οι δημοσκοπήσεις στο ΣΥΡΙΖΑ.
«Αναμφίβολα ο ΣΥΡΙΖΑ είναι σε πλεονεκτική θέση.
Για να ανατρέψει αυτό το προβάδισμα, η ΝΔ θα πρέπει να σταματήσει τη διαρροή των υποστηρικτών της προς το ΣΥΡΙΖΑ και παράλληλα να κερδίσει την ψήφο των περισσότερων από τους αναποφάσιστους πολίτες» αναφέρει σε δηλώσεις του στο Bloomberg ο Θ. Γεράκης από την εταιρεία δημοσκοπήσεων Marc.
Όπως αναφέρει το Bloomberg, οι τελευταίες δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα επικρατήσει στις εκλογές αλλά δεν θα καταφέρει να εξασφαλίσει αυτοδυναμία.
«Βάσει των διαθέσιμων έως σήμερα στοιχείων, φαίνεται πως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα καταφέρει να επιτύχει μια απόλυτη πλειοψηφία.
Ωστόσο, ο στόχος αυτός δεν μοιάζει ανέφικτος» υπογραμμίζει ο κ.Γεράκης.
Το Bloomberg αφού αναφέρεται στο εκλογικό σύστημα της χώρας και στο bonus των 50 εδρών που λαμβάνει το πρώτο κόμμα, αναφέρεται στα σενάρια που δίνουν αυτοδυναμία στο πρώτο κόμμα σχετικά με το ποσοστό που λαμβάνουν συνολικά τα κόμματα που μένουν εκτός Βουλής.
Εάν τα κόμματα που μείνουν εκτός Βουλής λάβουν 6%, τότε η αυτοδυναμία επιτυγχάνεται με ένα ποσοστό της τάξης του 38%.
Εάν το ποσοστό των κομμάτων αυτών αυξηθεί στο 11%, τότε η αυτοδυναμία πέφτει στο 36% αναφέρει στο Bloomberg ο κ.Γεράκης.
Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, οι τελευταίες δημοσκοπήσεις (συγκεκριμένα της Alco για το Ποντίκι) δείχνουν πως τα κόμματα που μένουν εκτός Βουλής λαμβάνουν το 9,1% των ψήφων.
«Υπάρχει ακόμα ένα διψήφιο ποσοστό ψηφοφόρων που δεν έχουν αποφασίσει ακόμα ή που θα αποφασίσουν είτε μια ημέρα πριν είτε την ημέρα των εκλογών» αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ.Γεράκης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης