Τελευταία Νέα
Πολιτική

Μύδρους κατά Παπανδρέου εξαπέλυσε ο Ευάγγ. Βενιζέλος: Εμείς κρατάμε το ΠΑΣΟΚ και τα χρέη

Μύδρους κατά Παπανδρέου εξαπέλυσε ο Ευάγγ. Βενιζέλος: Εμείς κρατάμε το ΠΑΣΟΚ και τα χρέη
Κατηγόρησε τον πρώην πρόεδρο του Κινήματος για τη σημερινή κατάσταση του ΠΑΣΟΚ
Μύδρους κατά του Γιώργου Παπανδρέου εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, επικρίνοντάς τον τόσο για τη στάση του να ιδρύσει νέο κόμμα όσο και για τα χρέη που βαραίνουν το ΠΑΣΟΚ.
Σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό Real, ο κ. Βενιζέλος ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «εμείς κρατάμε στο ΠΑΣΟΚ τα εμβλήματα, τον ήλιο, τα πρόσωπα, τα στελέχη, τον οργανωτικό ιστό και τα χρέη, που βρήκαμε, γιατί είμαστε καθαροί, έντιμοι και σηκώνουμε τα βάρη».
Σημείωσε ακόμη πως ό,τι έχει ζητήσει η δικαιοσύνη το έχει λάβει: «τα κόμματα ελέγχονται αυστηρότατα για τα οικονομικά τους από δέκα μεριές, ό,τι έχει ζητήσει η αρμόδια αρχή το έχει λάβει.
»Η δικαιοσύνη ασχολείται με τα κόμματα, τα χρέη τα ιστορικά, τα πολιτικά, τα ηθικά, είναι πολύ μεγάλο πράγμα», σημείωσε.
Παράλληλα, κατηγόρησε τον πρόεδρο του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών για τη σημερινή κατάσταση του ΠΑΣΟΚ, αναφέροντας ότι «κάποιος έχει διατελέσει πρωθυπουργός την εποχή που το ΠΑΣΟΚ έπαιρνε αποφάσεις και διέρρηξε τους δεσμούς του με ένα πολύ μεγάλο τμήμα της βάσης του».
«Κάποιοι φταίνε που ήρθαμε στην κατάσταση αυτή», σημείωσε και πρόσθεσε ότι «θα μπορούσε η λύση η μοναδική να έχει οργανωθεί και να έχει εφαρμοστεί καλύτερα.
»Το ΠΑΣΟΚ σηκώνει τεράστια βάρη και έρχεται ο άνθρωπος που ήταν πρόεδρος και πρωθυπουργός και λέει χαίρετε, εγώ φεύγω, κάνω ένα άλλο ΠΑΣΟΚ και μείνετε εσείς στο ΠΑΣΟΚ με τα χρέη, μείνετε με το βάρος της ευθύνης, εγώ είμαι κάτι καινούριο, είμαι προϊόν μιας νέας παρθενογένεσης και αυτό υπονομεύει την παράταξή του, το κόμμα που ίδρυσε ο Ανδρέας Παπανδρέου».
Αναρωτήθηκε δε αν «υπάρχει πολιτικό έρεισμα σε μία απόπειρα, η οποία συνίσταται στο να ανακόψει τον δρόμο του ΠΑΣΟΚ, ενός κόμματος ιστορικού, με προσφορά».
Τα πυρά του, όμως, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τα έστρεψε και στη Ν.Δ., καταλογίζοντάς της πολιτική εκφοβισμού που τελικώς στρέφει τα μηνύματα της Ευρώπης υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ.
«Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι η Νέα Δημοκρατία ακολουθεί τη γραμμή του εκφοβισμού και το κάνει με έναν άτσαλο και αναποτελεσματικό τρόπο», ανέφερε και συμπλήρωσε ότι «τα μηνύματα από την Ευρώπη που στρέφονται κατά του ΣΥΡΙΖΑ, τελικά καταλήγουν υπέρ αυτού».
Τέλος, τόνισε ότι η μη ολοκλήρωση της διαπραγμάτευσης «καθηλώνει την Ελλάδα μέσα σε ένα μνημόνιο στο οποίο έχουμε μείνει προσωρινά χωρίς δάνειο» και υπογράμμισε ότι «όταν δεν λες την αλήθεια προεκλογικά, το βρίσκεις αυτό απέναντί σου ή στο κεφάλι σου επάνω, μετεκλογικά».
Εκτίμησε δε ότι «δεν θα φτάσουν τα πράγματα στο να συνεργαστούμε μόνοι μας με τον ΣΥΡΙΖΑ, εμείς δεν είμαστε κυβερνητικός μπαλαντέρ, ας φτιάξουν άλλοι κυβέρνηση», ανέφερε.

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης