Τελευταία Νέα
Πολιτική

Γ. Παπανδρέου: Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι εκτός πραγματικότητας - Θα δημιουργήσει νέες περιπέτειες

Γ. Παπανδρέου: Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι εκτός πραγματικότητας - Θα δημιουργήσει νέες περιπέτειες
Ο κ. Παπανδρέου έκανε λόγο για βαρύτατες ευθύνες της κλειστής, όπως είπε, ομάδας που κυβέρνησε τα τελευταία δυόμιση χρόνια
Σφοδρή επίθεση τόσο κατά της συγκυβέρνησης Σαμαρά – Βενιζέλου όσο και κατά του ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε ο Γ. Παπανδρέου από τη Λαμία.
Ο επικεφαλής του ΚΙΔΗΣΟ υπεραμύνθηκε της πολιτικής του όταν ήταν Πρωθυπουργός και άφησε αιχμές κατά του Κ. Καραμανλή λέγοντας πως «αν δεν είχε προηγηθεί η πορεία της χώρας προς το χάος την περίοδο 2004-2009, ο τόπος δεν θα χρειαζόταν ποτέ Μνημόνιο».
Επίσης τόνισε πως αν οι αλλαγές της περιόδου 2009-2011 είχαν διακομματική στήριξη, σήμερα η χώρα θα είχε ήδη διαβεί τον κάβο.
Ο κ. Παπανδρέου έκανε λόγο για βαρύτατες ευθύνες της κλειστής, όπως είπε, ομάδας που κυβέρνησε τα τελευταία δυόμιση χρόνια, τονίζοντας για το κόμμα του Αντώνη Σαμαρά ότι «μίλησε για επαναδιαπραγμάτευση αλλά εφάρμοσε ένα πρόγραμμα σκληρής λιτότητας χωρίς να κάνει σοβαρές αλλαγές στη χώρα»
Επίσης καταφέρθηκε κατά του ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας πως το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευση θέλει να μείνουμε στο ευρώ χωρίς να κάνουμε επίσης σοβαρές αλλαγές στο κράτος, στις δομές.
«Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι εκτός πραγματικότητας γιατί διακινδυνεύει να μας δημιουργήσει νέες περιπέτειες. Να χαθεί ό,τι κατακτήσαμε με θυσίες και να χρειαστούμε χειρότερα μνημόνια για να ξαναβγούμε στις αγορές» είπε.
«Όσο για την λιτότητα, λέει ότι θα "σκίσει" το μνημόνιο, είναι εκτός πραγματικότητας», υπογράμμισε.
Ο Γιώργος Παπανδρέου στάθηκε υπέρμαχος των βελτιώσεων που θα πρέπει να γίνουν στο κράτος και τις κρατικές δομές, «να διορθώσουμε μόνοι μας τα αυτονόητα» είπε χαρακτηριστικά, τονίζοντας ότι έτσι θα μπορούμε να προσέλθουμε απέναντι στους εταίρους και «να τους ζητήσουμε αυτά τα οποία θεωρούμε ότι πρέπει να ζητήσουμε».
Ζήτησε μία Ευρωπαϊκή διάσκεψη για το χρέος, όχι μόνο το Ελληνικό χρέος αλλά και των άλλων χωρών, που θα «δρομολογήσει λύσεις για την Ευρώπη» όπως χαρακτηριστικά είπε.
Ακόμη εκτίμησε ότι «μπορούμε να πετύχουμε άμεσα μια σημαντική περαιτέρω ελάφρυνση του χρέους μας» και τόνισε με έμφαση πως «είναι έτοιμοι οι εταίροι μας γι' αυτό εφόσον εμείς δείξουμε την βούληση ότι έχουμε βάλει την Ελλάδα σ' ένα δρόμο αλλαγών».
«Η δικιά μας πρόταση, το Ελληνικό Σχέδιο είναι τελείως διαφορετικό… Όχι άλλη λιτότητα. Θα ζητήσουμε την στήριξη της Ε.Ε. και για αυτές αλλά και για να αναπνεύσει ο τόπος οικονομικά και να μπορέσουμε να τις πετύχουμε» κατέληξε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης