Τελευταία Νέα
Πολιτική

Ανακοινώνονται σήμερα τα ψηφοδέλτια Επικρατείας των κομμάτων

Ανακοινώνονται σήμερα τα ψηφοδέλτια Επικρατείας των κομμάτων
Στην τελική ευθεία προς τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου
Τα ψηφοδέλτια Επικρατείας τους αναμένεται να ανακοινώσουν σήμερα τα περισσότερα κόμματα, μια και απομένουν λιγότερο από δύο εβδομάδες για τις κρίσιμες εκλογές της 25ης Ιανουαρίου.
Σύμφωνα με πληροφορίες, επικεφαλής στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας της ΝΔ αναμένεται να είναι ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών, Θ. Φορτσάκης.
Όπως αναφέρεται στο ψηφοδέλτιο ενδεχομένως να μην είναι οι στενοί συνεργάτες του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, Χρύσανθος Λαζαρίδης και Σταύρος Παπασταύρου.
Αντιθέτως, εκτιμάται ότι σε εκλόγιμη θέση θα τοποθετηθεί τόσο ο υπουργός Επικρατείας, Δ. Σταμάτης όσο και ο πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ, Βασίλης Οικονόμου.
Όσον αφορά το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ – και σύμφωνα με πληροφορίες του bankingnews.gr -θα περιλαμβάνεται το όνομα της δημοσιογράφου Αγλαΐας Κυρίτση, του απόστρατού στρατιωτικού με το βαθμό στρατηγού Νίκου Τόσκα, του Πάνου Σκουρλέτη (σε εκλόγιμη θέση), της δικηγόρου, μέλους της Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ και υπεύθυνης του τμήματος δικαιωμάτων του κόμματος Τασούλας Χριστοδουλοπούλου, του πανεπιστημιακού Κ. Τσουκαλά (το πιθανότερο επικεφαλής του ψηφοδελτίου), του Γιάννη Τσίρωνη από τους Οικολόγους Πράσινους σε μη εκλόγιμη θέση, ενώ δεν θα είναι στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας οι Μανώλης Γλέζος το όνομα του οποίου είχε ακουστεί για την πρώτη μη εκλόγιμη θέση και ο υπεύθυνος οικονομικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ Γ. Μηλιός.
Στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας θα βρίσκεται όπως όλα δείχνουν και ο γνωστός σκιτσογράφος Στάθης Σταυρόπουλος.
Στο ΠΑΣΟΚ το ψηφοδέλτιο Επικρατείας αναμένεται να παρουσιάσει ο πρόεδρος Ευάγγελος Βενιζέλος.
Σύμφωνα με πληροφορίες, επικεφαλής του ψηφοδελτίου θα είναι ο Γιώργος Φλωρίδης, ενώ σε αυτό θα είναι τα ονόματα των Π.Ρήγα, Ν.Μπίστη και Κυρ.Πιερρακάκη.
Το ψηφοδέλτιο Επικρατείας του Ποταμιού αναμένεται να παρουσιάσει από τη Λάρισα ο Σταύρος Θεοδωράκης.
Το όνομα του επικεφαλής παραμένει άγνωστο, αλλά κατά πληροφορίες ψηλά στη λίστα θα βρίσκονται οι Αναστασία Λαμπρία, Γιούλη Μενουδάκου και Άννα Ευφραιμίδου.
Επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας των Ανεξάρτητων Ελλήνων αναμένεται να είναι ο Τέρενς Κουίκ.
Όσον αφορά το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών του Γιώργου Παπανδρέου, σε υψηλή θέση αναμένεται να είναι ο Ηλίας Κικίλιας, πρώην διοικητής του ΟΑΕΔ ενώ επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας της ΔΗΜΑΡ – Πρασίνων θα είναι ο συγγραφέας Βασίλης Βασιλικός, όπως ανακοινώθηκε την περασμένη εβδομάδα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης