Τελευταία Νέα
Πολιτική

Γ. Παπανδρέου: Αναγκαίο ένα εθνικό σχέδιο εξόδου από την κρίση και όχι ευχολόγια

Γ. Παπανδρέου: Αναγκαίο ένα εθνικό σχέδιο εξόδου από την κρίση και όχι ευχολόγια
Το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών μιλά για το ελληνικό σχέδιο εξόδου από την κρίση βασισμένο σε τρεις άξονες
Η χώρα έχει ανάγκη από ένα εθνικό σχέδιο εξόδου από την κρίση και όχι τα ευχολόγια της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ, τόνισε ο πρόεδρος του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών, Γιώργος Παπανδρέου, μιλώντας στους υποψήφιους βουλευτές του Κινήματός του από τη νότια και νησιωτική Ελλάδα.
Ο ίδιος υπογράμμισε χαρακτηριστικά πως η χώρα «χρειάζεται ηγεσίες που βάζουν πρώτα την Ελλάδα και τους πολίτες της, χωρίς να υπολογίζουν προσωπικό ή πολιτικό κόστος», καθώς και ότι είναι αναγκαία η κοινοβουλευτική εκπροσώπηση των δυνάμεων που έδειξαν ότι μπορούν να σηκώσουν το βάρος της ευθύνης με γενναίες πράξεις, αλλά και να ξεκινήσουν υπεύθυνες και μεγάλες αλλαγές που είχε ανάγκη η χώρα.
Επανέλαβε δε, πως δεν υπολογίζει το πολιτικό κόστος αναλαμβάνοντας την πρωτοβουλία για τη συγκρότηση του Κινήματος Δημοκρατών και Σοσιαλιστών που πρεσβεύουν, όπως είπε, τις «πολιτικές και τις αξίες της βαθιάς πίστης στην δημοκρατία, την συμμετοχή, την διαβούλευση, την διαφάνεια, με βαθιά προσήλωση στην ανθρωπιά και την αλληλεγγύη, με σιγουριά ότι η ανάπτυξη μπορεί να υπάρξει με προστασία και αξιοποίηση του περιβάλλοντός μας, του πολιτισμού μας».
Όπως είπε «έχουμε καθαρή πολιτική ταυτότητα, το Κίνημά μας των Δημοκρατών Σοσιαλιστών.
Αυτή είναι εγγύηση για όποια συνεργασία κυβερνητική ή άλλη σε ξεκάθαρο προοδευτικό πλαίσιο».
Σημείωσε ακόμη  ότι στη Βουλή θα υπηρετήσει μόνο τους πολίτες που θα το εμπιστευτούν , ενώ αποκάλεσε αγγελιοφόρους ενός ξεκάθαρου μηνύματος ότι μπορεί να υπάρξει πολιτική χωρίς εξαρτήσεις, τους υποψηφίους του Κινήματος.
Αναφέρθηκε στην περίοδο που ήταν πρωθυπουργός, λέγοντας ότι  έκανε το πατριωτικό του καθήκον, ενώ επέκρινε τον Αντώνη Σαμαρά για τη στάση του ως αξιωματική αντιπολίτευση απέναντι στη κυβέρνησή του, χαρακτηρίζοντάς τον «προπονητή της εξέδρας».
Κάνοντας αναφορά στον ΣΥΡΙΖΑ,  τόνισε ότι έχει βαρύτατες ευθύνες γιατί υπηρετεί την πελατειακή λογική και ένα συγκεντρωτικό κομματικό κρατισμό.
Ακόμη, ο κ. Παπανδρέου κάλεσε τους υποψηφίους του Κινήματος να πουν παντού «ότι η συντηρητική δεξιά ηγεσία και όσοι ταυτίστηκαν μαζί της αποδόμησαν αντί να προωθήσουν το μεταρρυθμιστικό έργο που παρέλαβαν.
Όπως είπε, «είμαστε απέναντι και όσους ταυτίστηκαν μαζί της αντί να συνεργαστούν επί ίσοις όροις».
Υπογράμμισε την ανάγκη να συνεχιστεί το έργο δημοκρατικών, συμμετοχικών, αποκεντρωτικών, προοδευτικών αλλαγών της περιόδου 2009-2011, που διακόπηκε, όπως είπε.
Το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών μιλά για το ελληνικό σχέδιο εξόδου από την κρίση βασισμένο σε τρεις άξονες, που σύμφωνα με όσα είπε είναι: «απελευθέρωση των θεσμών της Δημοκρατίας από τον πελατειακό εναγκαλισμό τους με κάθε λογής συμφέροντα.
Με θεσμούς που λειτουργούν και προστατεύουν τον πολίτη από κάθε μορφής αυθαιρεσία.
Αποτρέπουν την σπατάλη του πλούτου της χώρας.
Αυτό αποτελεί προϋπόθεση για τον δεύτερο άξονα.
Αυτόν της ανθρωπιάς, της αλληλεγγύης.
Ένα κράτος σωστό, αποτελεσματικό, αποκεντρωμένο, όχι γραφειοκρατικό, με διαφάνεια, είναι και το κράτος που μπορεί να εξασφαλίσει δικαιοσύνη, αλληλεγγύη, σωστές υπηρεσίες υγείας, παιδείας, πρόνοιας, ασφάλισης και προστασίας του περιβάλλοντος.
Τέλος ο τρίτος άξονας έχει προϋπόθεση και ένα κράτος που λειτουργεί και έναν πολίτη ασφαλή» είπε.
«Με απλό τρόπο λέω ότι είναι μια άλλη, εναλλακτική, οραματική αλλά και ρεαλιστική, υπεύθυνη πρόταση απέναντι στα ευχολόγια της ΝΔ ή του ΣΥΡΙΖΑ», σημείωσε  ο πρόεδρος του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών, Γιώργος Παπανδρέου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης