Τελευταία Νέα
Πολιτική

CNN: Τα τρομοκρατικά χτυπήματα στη Γαλλία θα ενισχύσουν την ευρωπαϊκή Ακροδεξιά

CNN: Τα τρομοκρατικά χτυπήματα στη Γαλλία θα ενισχύσουν την ευρωπαϊκή Ακροδεξιά
Από το Βορρά ως τον Νότο, οι συνηθισμένοι Ευρωπαίοι πολίτες ψηφίζουν ήδη κόμματα που στο παρελθόν καταδίκαζαν
Οι πρόσφατες τρομοκρατικές επιθέσεις που συντάραξαν τη Γαλλία, αλλά και ολόκληρο τον πλανήτη, αναμένεται να ενδυναμώσουν την Ακροδεξιά στην Ευρώπη, η οποία καλλιεργεί την ξενοφοβία και επισημαίνει τους κινδύνους της μετανάστευσης, σύμφωνα με ανάλυση του CNN.
Η σφαγή στο Charlie Hebdo δεν θα βοηθήσει μόνο τη Marine Le Pen αλλά θα δώσει ώθηση και στα υπόλοιπα εθνικιστικά κόμματα της Ευρώπης, προβλέπει το αμερικανικό δίκτυο.
Μετά τα τραγικά γεγονότα στην Πόλη του Φωτός, η επικεφαλής της ακροδεξιάς παράταξης «Εθνικό Μέτωπο», αναμένεται να είναι το μεγάλο φαβορί στις προεδρικές εκλογές του 2017.
Οι βίαιοι θάνατοι στο όνομα του Ισλάμ αναμένεται να ενισχύσουν τις φωνές όσων υποστηρίζουν τους κινδύνους που εμπεριέχεται στη μετανάστευση, αναφέρει το δημοσίευμα.
Η πολιτική διάθεση στην Ευρώπη γίνεται ζοφερή και η μεταβλητότητα γίνεται ολοένα πιο έντονη, σημειώνει το CNN.
Τον Δεκέμβριο, η σουηδική κυβέρνηση αντιμετώπισε σοβαρή κρίση εξαιτίας των δεξιών εθνικιστών Σουηδών Δημοκρατών, οι οποίοι εναντιώνονται σθεναρά κατά της αύξησης των μεταναστών και των οποίων ο ηγέτης υποστήριξε πρόσφατα ότι οι Εβραίοι, οι Κούρδοι και οι Λάπωνες δεν είναι Σουηδοί παρά μόνο εάν έχουν αφομοιωθεί.
Ένας συμβιβασμός της τελευταίας στιγμής έσωσε την κατάσταση στη Σουηδία, ωστόσο, οι Σουηδοί Δημοκράτες δεν εγκαταλείπουν τα όπλα –αντιθέτως, από 6% που ήταν το ποσοστό τους στις εκλογές του 2010 ανήλθε σε 13% το 2013.
Στην Ελλάδα, όπου το νεοϊδρυθέν νεοναζιστικό κόμμα της Χρυσής Αυγής είναι εκλεγμένο στη Βουλή από το 2012, η φιλοευρωπαϊκή κυβέρνηση αποδυναμώθηκε και ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, προκήρυξε πρόωρες εκλογές για τις 25 Ιανουαρίου.
Στη Γερμανία, μια ομάδα με το όνομα «Pegida» διοργάνωσε μαζικές διαδηλώσεις στη Δρέσδη κατά του «εξισλαμισμού της Ευρώπης».
Στον πρωτοχρονιάτικο λόγο της, η καγκελάριος Angela Merkel κάλεσε την ομάδα να σταματήσει τις διαδηλώσεις, αλλά αυτή πραγματοποίησε ακόμη μία στη Δρέσδη.
Και ήρθε η σειρά της Γαλλίας, συνεχίζει το δημοσίευμα.
Ακόμη και πριν την επίθεση στο Charlie Hebdo, το ακροδεξιό κόμμα της Le Pen κέρδιζε συνεχώς έδαφος και θεωρείται φαβορί για τις εκλογές του 2017, αναφέρει το δίκτυο.
Σε δημοσκόπηση του Οκτωβρίου η Le Pen κατέγραφε προβάδισμα 15 μονάδων έναντι του γάλλου προέδρου François Hollande.
Μικρότερη διαφορά κατέγραφε έναντι του πρώην γάλλου προέδρου, Nicolas Sarkozy, αλλά ξεπερνούσε ακόμη και αυτόν, προσθέτει.
Η εν ψυχρώ εκτέλεση 12 ανθρώπων στα γραφεία της γαλλικής εφημερίδας μπορεί να σηματοδοτήσει τη μεγάλη στροφή στην Ευρώπη, η οποία ήδη τα τελευταία χρόνια πλήττεται από την κρίση χρέους, τα πρωτοφανή ποσοστά ανεργίας και την αποτυχία εφαρμογής μια εύλογης μεταναστευτικής πολιτικής.
Όλα αυτά τα ζητήματα θα αποκρυσταλλωθούν γύρω από τα τραγικά γεγονότα στο Παρίσι, είτε συνδεθούν άμεσα με αυτά είτε όχι, εκτιμά ο αρθρογράφος.
Η εθνικιστική Δεξιά κερδίζει συνεχώς έδαφος σε ολόκληρη την Ευρώπη λόγω ακριβώς αυτών των θεμάτων.
Από το Βορρά ως τον Νότο, οι συνηθισμένοι Ευρωπαίοι πολίτες ψηφίζουν τα εθνικιστικά κόμματα που μέχρι πρότινος καταδίκαζαν.
Εάν αυτή τη τάση συνεχιστεί, θα μετράμε τις σιωπηρές εκλογικές νίκες των εθνικιστών, τη μία μετά την άλλη, καταλήγει το δημοσίευμα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης