Τελευταία Νέα
Πολιτική

Public Issue : Οριακή αυτοδυναμία του ΣΥΡΙΖΑ με 151 έδρες - Με 80 έδρες η ΝΔ, τρίτο το Ποτάμι

Public Issue : Οριακή αυτοδυναμία του ΣΥΡΙΖΑ με 151 έδρες - Με 80 έδρες η ΝΔ, τρίτο το Ποτάμι
Ο ΣΥΡΙΖΑ εξασφαλίζει οριακή αυτοδυναμία με 151 έδρες στη νέα Βουλή, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση
Εκλογική νίκη του ΣΥΡΙΖΑ, με κατάκτηση ακόμη και της αυτοδυναμίας, δείχνει η πανελλαδική δημοσκόπηση της Public Issue για την «Αυγή».
Μάλιστα, στην εκτίμηση εκλογικής επιρροής , σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει ποσοστό 38% και είναι ανεβασμένος κατά 1,5% σε σχέση με τη μέτρηση του Δεκεμβρίου, ενώ η Ν.Δ. λαμβάνει ποσοστό 30% αυξάνοντας τη δύναμή της κατά 0,5%.
Ο ΣΥΡΙΖΑ εξασφαλίζει οριακή αυτοδυναμία με 151 έδρες στη νέα Βουλή, ενώ η Ν.Δ. περιορίζεται στις 80 έδρες.
Τρίτο κόμμα, στην εκτίμηση εκλογικής επιρροής, εμφανίζεται το Ποτάμι με 7%, παρουσιάζοντας όμως φθορά 1,5% συγκριτικά με τη μέτρηση του Δεκεμβρίου.
Το ΠΑΣΟΚ του Ευάγγελου  Βενιζέλου συγκεντρώνει 5,5% και έτσι, επικρατεί του κόμματος Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών του Γιώργου Παπανδρέου, που συγκεντρώνει μόλις 1,5% και δεν καταφέρνει να μπει στη Βουλή.
Η Χρυσή Αυγή έχει 5,5%, το ΚΚΕ 5%, εντός Βουλής είναι οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 3%, ενώ η ΔΗΜ.ΑΡ. παίρνει 1%.
Σε ό,τι αφορά τα υπόλοιπα κόμματα , λαμβάνουν 5% (από 3%), με την ΑΝΤΑΡΣΥΑ να έχει 1%.
Πάντως, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, ενδεικτικά της δυναμικής νίκης και αυτοδυναμίας που έχει ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι προηγείται με 66% στην παράσταση νίκης έναντι 22% της Ν.Δ.
Επιπλέον, ως προς τα όρια της εκλογικής επιρροής του ΣΥΡΙΖΑ και της Ν.Δ., ο ΣΥΡΙΖΑ κινείται από 36,5% έως 39,5% και η Ν.Δ. από 28,5% έως 31,5%.
Βάσει αυτών, ο ΣΥΡΙΖΑ φτάνει τις 151 έδρες και ακολουθούν Ν.Δ. με 80, Το Ποτάμι με 18,  ΠΑΣΟΚ και Χρυσή Αυγή από 15, ΚΚΕ με 13, Ανεξάρτητοι Έλληνες με 8.
Σημειώνεται ότι η έρευνα διεξήχθη το διάστημα 2-9 Ιανουαρίου σε όλη τη χώρα, σε δείγμα 1.005 ατόμων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης