Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κυρ. Μητσοτάκης: Δεν μπορεί να χρεωθεί η Ν.Δ. τη συζήτηση περί Grexit

Κυρ. Μητσοτάκης: Δεν μπορεί να χρεωθεί η Ν.Δ. τη συζήτηση περί Grexit
Αν η Ν.Δ. κερδίσει τις εκλογές, θα ολοκληρωθεί η συμφωνία και η χώρα θα μπορεί να δανειστεί από τις αγορές, τόνισε
Οι διακηρύξεις του ΣΥΡΙΖΑ είναι αυτές που προκαλούν ανησυχία στις αγορές και σε καμία περίπτωση η Ν.Δ. δεν μπορεί να χρεωθεί τη συζήτηση που γίνεται περί εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη, όταν μάλιστα κατέβαλε προσπάθεια για να αποτρέψει τα χειρότερα, τόνισε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκος Μητσοτάκης.
Όπως επισήμανε σε δηλώσεις του στον ραδιοφωνικό σταθμό Αθήνα 9.84, «αν κερδίσει η Ν.Δ. τις εκλογές, θα ολοκληρώσουμε τη συμφωνία και θα περάσουμε σε ένα πλαίσιο προληπτικής στήριξης», προσθέτοντας ότι θα υπάρξει γρήγορη «αποκλιμάκωση των spreads και η χώρα θα μπορεί να δανειστεί από τις αγορές».
Παράλληλα, υπογράμμισε ότι «σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να χρεωθεί η Ν.Δ., η οποία κατέβαλε μια τεράστια προσπάθεια για να αποσοβήσει τα χειρότερα, τη συζήτηση που γίνεται σήμερα στα διεθνή φόρα για το ενδεχόμενο να βρεθεί η Ελλάδα εκτός Ευρωζώνης», σημειώνοντας ότι «οι διακηρύξεις του ΣΥΡΙΖΑ προκαλούν έντονες ανησυχίες στις αγορές».
«Οι δημόσιες δηλώσεις των στελεχών του φέρνουν τη χώρα σε ευθεία σύγκρουση με την Ευρωπαϊκή Ένωση», επισήμανε.
Επίσης, υπεραμύνθηκε των μεταρρυθμίσεων σημειώνοντας ότι «ένας από τους βασικούς λόγους που η Πορτογαλία βγήκε από το Μνημόνιο νωρίτερα από εμάς είναι ότι οι πολιτικές δυνάμεις συμφώνησαν σε κάποια αυτονόητα: ότι πρέπει να γίνουν κάποιες μεταρρυθμίσεις, ότι οι δεσμεύσεις της χώρας πρέπει να γίνουν σεβαστές».
Αναφερθείς, τέλος, στην τρομοκρατική επίθεση στη γαλλική σατιρική εφημερίδα Charlie Hebdo, εξέφρασε τον αποτροπιασμό του, κάνοντας λόγο για «φρικτό συμβάν που πλήττει βάναυσα την ελευθερία της έκφρασης».
«Μας υπενθυμίζει ότι το πρόβλημα της ακραίας ισλαμικής τρομοκρατίας δεν αφορά μόνο κάποιες απομονωμένες βουνοκορφές του Πακιστάν ή του Αφγανιστάν», ανέφερε και συμπλήρωσε ότι «η Ελλάδα έχει πληρώσει βαρύ φόρο αίματος από την εγχώρια τρομοκρατία, εύχομαι να μη δούμε και στη δικιά μας χώρα τέτοια περιστατικά απίστευτης βαρβαρότητας».
«Το ζήτημα της αντιμετώπισης της παράνομης μετανάστευσης πρέπει να απασχολήσει τη χώρα μας, γιατί βρίσκεται στο σταυροδρόμι πολλών ροών παράνομης μετανάστευσης» και κάλεσε τον ΣΥΡΙΖΑ να δώσει διευκρινίσεις για «το πώς αντιλαμβάνεται μία πολιτική ανοιχτών θυρών στο πρόβλημα της παράνομης μετανάστευσης», κατέληξε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης