Τελευταία Νέα
Πολιτική

Bloomberg: Στενεύουν τα περιθώρια του Σαμαρά να κλείσει την ψαλίδα με το ΣΥΡΙΖΑ

Bloomberg: Στενεύουν τα περιθώρια του Σαμαρά να κλείσει την ψαλίδα με το ΣΥΡΙΖΑ
Δύσκολα ανατρέπεται το προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ
Την θέση ότι στενεύουν τα χρονικά περιθώρια του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά προκειμένου να κλείσει η ψαλίδα της ΝΔ με το ΣΥΡΙΖΑ διατυπώνει σε σημερινό του δημοσίευμα το πρακτορείο Bloomberg.
Το δημοσίευμα αναφέρεται στις τελευταίες δημοσκοπήσεις που είδαν το φως της δημοσιότητας, βάσει των οποίων ο ΣΥΡΙΖΑ διατηρεί ένα προβάδισμα της τάξης των 3 ποσοστιαίων μονάδων έναντι της ΝΔ.
«Το προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ έναντι της ΝΔ, αν και έχει μειωθεί ελαφρά, είναι σταθερό και δεν πρόκειται να ανατραπεί εύκολα» επισημαίνει στο Bloomberg ο Κώστας Παναγόπουλος από την εταιρεία δημοσκοπήσεων ALCO.
Ιδιαίτερη αναφορά κάνει το δημοσίευμα, στα ευρήματα των μετρήσεων σύμφωνα με τα οποία το 75,7% των ερωτηθέντων επιθυμεί την παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ πάση θυσία, την ώρα που το 59,2% τονίζει ότι είναι υπαρκτός ο κίνδυνος η χώρα να βρεθεί εκτός Ευρωζώνης.
«Η τακτική της κινδυνολογίας για μια έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ ενισχύει τα ποσοστά του Σαμαρά, αλλά την ίδια στιγμή η αντίδραση απέναντι στην τρέχουσα πολιτική της κυβέρνησης ενισχύει τα ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ» υπογραμμίζει ο κ.Παναγόπουλος.
Το Bloomberg αναφέρεται και στο Κίνημα Σοσιαλιστών Δημοκρατών του Γιώργου Παπανδρέου, το οποίο βλέπει τα ποσοστά του στο 2,5% και συνεπώς δεν μπαίνει στη Βουλή.
«Φαίνεται ότι πρόκειται για ένα κόμμα, το οποίο πρόκειται να λάβει από 1% έως 3%» υπογραμμίζει στο Bloomberg ο Νίκος Μαραντζίδης, καθηγητής πολιτικής επιστήμης στο Πανεπιστήμιο Μακεδονία.
«Για συμβολικούς, ιστορικούς, οργανωτικούς και άλλους λόγους, ενδεχομένως να λάβει περισσότερες ψήφους από ότι εκτιμάται, στα επίπεδα του 3% με 5%.
Σε αυτήν την περίπτωση, σίγουρα θα πάρει ψήφους από το ΣΥΡΙΖΑ.
Εάν λάβει λιγότερο από το 3%, τότε μόνο το ΠΑΣΟΚ θα πληγεί από το κόμμα του Γ. Παπανδρέου» εκτιμά ο κ.Μαραντζίδης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης