Τελευταία Νέα
Πολιτική

Katainen Αντιπρόεδρος Κομισιόν: Χάσιμο χρόνου τα σενάρια περί Grexit

Katainen Αντιπρόεδρος Κομισιόν: Χάσιμο χρόνου τα σενάρια περί Grexit
«Τα συγκεκριμένα σενάρια κινούνται σε λάθος κατεύθυνση»
Το ενδεχόμενο εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη απέρριψε ρητά και κατηγορηματικά ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν, J. Katainen.
Eιδικότερα, μιλώντας σε εκδήλωση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ο Ευρωπαίος αξιωματούχος υπογράμμισε πως οι εικασίες για ενδεχόμενη αποχώρηση της Ελλάδας από την Ευρωζώνη είναι «χάσιμο χρόνου».
«Τα συγκεκριμένα σενάρια κινούνται σε λάθος κατεύθυνση» σημείωσε χαρακτηριστικά, καθιστώντας σαφές πως η συμμετοχή της Ελλάδας στο ευρώ είναι αμετάκλητη.
Παράλληλα, εξήρε την ανάγκη να υπάρξει μία στήριξη μεταξύ των Ελλήνων ψηφοφόρων και των πολιτικών ηγετών για αναπτυξιακού χαρακτήρα μεταρρυθμίσεις που είναι ουσιώδους σημασίας για την Ελλάδα.
«Η Ελλάδα χρειάστηκε τη βοήθεια των ευρωπαίων πολιτών την οποία έλαβε και η Ελλάδα παρείχε δεσμεύσεις» σημείωσε εν συνεχεία, εμφανιζόμενος σίγουρος πως η χώρα θα τηρήσει τις δεσμεύσεις της.
«Αυτό που χρειαζόμαστε είναι σταθερότητα και να μην γίνονται σπέκουλες οι οποίες τελικά δεν βοηθούν στην προσέλκυση ιδιωτικών επενδύσεων» κατέληξε ο J. Katainen.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης