Τελευταία Νέα
Πολιτική

Βενιζέλος: Κανείς δεν έχει δικαίωμα να διασπάσει το ΠΑΣΟΚ – Θα παίξουμε εγγυητικό ρόλο για την Ελλάδα

Βενιζέλος: Κανείς δεν έχει δικαίωμα να διασπάσει το ΠΑΣΟΚ – Θα παίξουμε εγγυητικό ρόλο για την Ελλάδα
Συνέντευξη στον ραδιοφωνικό σταθμό Βήμα, έδωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, όπου, μεταξύ άλλων, έκανε ευθείες βολές στον Γιώργο Παπανδρέου
«Κανείς δεν έχει το δικαίωμα να αποπειράται να διασπάσει την παράταξη», ανέφερε από το ραδιόφωνο του Βήματος, ο Ευάγγελος Βενιζέλος, για το νέο κόμμα του Γιώργου Παπανδρέου, ενώ πρόσθεσε πως «το ΠΑΣΟΚ είναι πάρα πολύ στεναχωρημένο από αυτό που συμβαίνει, αλλά και αποφασισμένο, συσπειρωμένο και επίμονο».
Συνεχίζοντας, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, υποστήριξε ότι οι Έλληνες πολίτες είναι νοήμονες, γνωρίζουν πρόσωπα και καταστάσεις και έτσι μπορούν να αξιολογήσουν όσα συμβαίνουν, ενώ τόνισε πως ο ίδιος αισθάνεται ιστορική ευθύνη απέναντι στον Ανδρέα Παπανδρέου, μεταξύ άλλων για την ακεραιότητα της παράταξης.
«Υπάρχουν κάποιοι που έχουν πρόσθετες υποχρεώσεις, λόγω ιστορίας, λόγω της θεσμικής τους θέσης και του ονόματος που φέρουν», άφησε αιχμές ο Ευ. Βενιζέλος, ο οποίος δεν δίστασε να συγκρίνει την στάση του Γιώργου Παπανδρέου με αυτή άλλων πρώην πρωθυπουργών.
Ειδικότερα, ανέφερε πως «οι τέως πρωθυπουργοί φέρονται με συγκεκριμένο τρόπο», συμπληρώνοντας πως «βλέπουμε πως φέρεται ο Σημίτης, ο Καραμανλής, πως φέρονται όλοι».
«Η θέση Παπανδρέου ήταν και είναι στους συνδυασμούς μας και όποιος θέλει να συνεισφέρει μπορεί να κάνει λίγη υπομονή», τόνισε ο κ. Βενιζέλος.
Σταθεροποιητικό και εγγυητικό ρόλο «οφείλει» να διαδραματίσει το ΠΑΣΟΚ για την Ελλάδα και «δεν θα μας παρεμποδίσει κανείς», υπογράμμισε κατά τη διάρκεια της συνέντευξης του.
Αυτή την στιγμή το ζήτημα είναι αν ο τεχνητός διπολισμός ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να δώσει απαντήσεις στον λαό και όχι οι φιλοδοξίες και το προσωπικό κόμμα του ενός ή του άλλου, υποστήριξε ο Ευάγγελος Βενιζέλος.
Τόνισε μάλιστα πως μετά τις εκλογές θα μπορούσε να λάβει χώρα ανοιχτό συνέδριο με την συμμέτοχη όλων των κομμάτων, ώστε να συζητηθούν και να ανθίσουν όλες οι ιδέες.
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ εμφανίστηκε σίγουρος ότι δεν θα προκύψει αυτοδύναμη κυβέρνηση από τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου, αλλά ότι θα υπάρξει κυβέρνηση συνεργασίας, καθώς επαναληπτικές εκλογές θα ήταν καταστροφικές για την χώρα.
«Κάποιοι λένε ανεύθυνα πράγματα επειδή δεν θα υπάρξει αυτοδυναμία», σχολίασε ο κ. Βενιζέλος, ενώ πρόσθεσε πως θεωρεί «ότι ο ΣΥΡΙΖΑ λέει πράγματα ανεπεξέργαστα, πολλές φορές αντιφατικά».
Επανερχόμενος στο ζήτημα του ΠΑΣΟΚ και της διάσπασης, ο Ευ. Βενιζέλος κάλεσε τους ψηφοφόρους του κόμματο «Πάταξον μεν, άκουσον δε».
«Το '89 ένιωσα ότι υπάρχει ζήτημα δημοκρατίας, στρατεύτηκα δίπλα στον Α. Παπανδρέου όταν τον εγκατέλειπαν όλοι», σχολίασε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, προσθέτοντας πως «το ΠΑΣΟΚ δέχεται αυτή τη στιγμή ένα πλήγμα γιατί υπάρχει μια απόπειρα διάσπασης», αλλά ότι τα ιστορικά στελέχη του κόμματος παραμένουν στρατευμένα στην παράταξη.
Ανέφερε ότι η παράταξη, της οποίας προεδρεύει, λειτουργεί ως θεματοφύλακας μιας στρατηγικής που βασίζεται στην ειλικρίνεια, την εντιμότητα και την αλήθεια, ενώ υπογράμμισε πως ο μόνος ρυθμιστής των εκλογών είναι ο ελληνικός λαός.
Ο Ευάγγελος Βενιζέλος έκανε και μια κριτική στη ΝΔ, παρότι συγκυβερνούν, λέγοντας πως δεν είναι σταθερή σε όσα λέει και υπόσχεται.
Μίλησε για «τεράστια υπομονή», ενώ κατέθεσε πως έχει καταβάλλει «τεράστιο κόστος σε προσωπικό, ηθικό, συναισθηματικό και οικογενειακό επίπεδο».
Τόνισε πως δεν λειτουργεί με κριτήριο τις διαπροσωπικές σχέσεις και αξιοποιεί τους πάντες στο ΠΑΣΟΚ, ενώ σχολίασε πως δίπλα στον Παπανδρέου βρίσκεται μια μικρή ομάδα, η ίδια που ήταν πάντα.
«Όταν έχεις βρεθεί αντιμέτωπος με διλήμματα που αφορούν εθνικές κρίσεις, έχεις καθήκον αυτό να το ολοκληρώσεις.
Δεν μπορεί να κινδυνεύει η χώρα να σου σκάσει στα χέρια και εσύ να σφυρίζεις αδιάφορα.
Ό,τι κάνω δεν είναι για λόγους προσωπικούς ή θέση εξουσίας.
Δεν με ενδιαφέρουν.
Νιώθω το βάρος εθνικής ευθύνης», κατέληξε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης