Τελευταία Νέα
Πολιτική

Φ. Σαχινίδης: Διεκδικούμε την 3η θέση στις εκλογές – Δεν θα γίνουμε ουραγός κανενός

Φ. Σαχινίδης: Διεκδικούμε την 3η θέση στις εκλογές – Δεν θα γίνουμε ουραγός κανενός
Για τα μνημόνια ευθύνονται οι ανερμάτιστες πολιτικές του 2004-2009 και όχι η κυβέρνηση Παπανδρέου, ανέφερε ο πρώην υφυπουργός και εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών
«Δεν θέλουμε να γίνουμε παρακολούθημα κανενός ούτε να επισφραγίζουμε με τη στάση μας τις συντηρητικές και πελατειακές πολιτικές ούτε να οπισθοχωρούμε στις ανάγκες για δημοκρατικές και προοδευτικές μεταρρυθμίσεις», ανέφερε ο εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Δημοκρατικών Σοσιαλιστών, Φίλιππος Σαχινίδης, ο οποίος πρόσθεσε πως «εμείς δεν θέλουμε να γίνουμε ουραγός».
Στις «ανερμάτιστες πολιτικές του 2004-2009» επιρρίπτει την ευθύνη για τα μνημόνια, ο Φ. Σαχινίδης, καθώς οδήγησαν την χώρα σε πολύ υψηλό βαθμό δανεισμού και είχαν καταστρέψει την παραγωγική βάση της χώρας, και όχι στην κυβέρνηση Παπανδρέου.
Ως προς την μέχρι πρότινος πολιτική του στέγη, ανέφερε πως δεν έχει τίποτε να χωρίσει τώρα με όλους αυτούς τους ανθρώπους που βρεθήκαν μαζί στο χώρο του ΠΑΣΟΚ και ενδεχομένως στο μέλλον να ξαναβρεθούν μαζί, κάνοντας ίσως μια ανοιχτή πρόσκληση στα στελέχη του ΠΑΣΟΚ.
Πρόσθεσε, ωστόσο, πως «δεν είχα δικαίωμα να σιωπώ, όταν έβλεπα έναν χώρο που στήριξαν εκατομμύρια Έλληνες να συρρικνώνεται και εγώ να προσποιούμαι ότι δεν συμβαίνει το παραμικρό».
«Ξέρετε, πάρα πολλές φορές, μέσα στα κομματικά όργανα και σε δημόσιες τοποθετήσεις είχα διατυπώσει την άποψη ότι οι συνθήκες επιτάσσουν και επιβάλλουν να πάρουμε πρωτοβουλίες για την ανασυγκρότηση του δημοκρατικού χώρου», ανέφερε, επίσης, ο πρώην υφυπουργός Οικονομικών.
Τέλος μιλώντας για τους στόχους του νέου κόμματος ανέφερε: «Εμείς, βάζουμε τον υψηλότερο δυνατό στόχο και λέμε ότι με βάση τη δυναμική που καταγράφεται μπορούμε να διεκδικήσουμε και την τρίτη θέση».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης