Τελευταία Νέα
Πολιτική

Δ. Παπαδημούλης (ΣΥΡΙΖΑ): Η αυξανόμενη πόλωση θα ενισχύσει τα ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ

Δ. Παπαδημούλης (ΣΥΡΙΖΑ): Η αυξανόμενη πόλωση θα ενισχύσει τα ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ
Στόχος μας είναι πάντα η ευρύτερη δυνατή κυβέρνηση χωρίς το κόστος των μικροκομματικών παζαριών
Η σπουδή του πρωθυπουργού να αποφύγει και πάλι τον διάλογο, δείχνει φόβο και έλλειψη επιχειρημάτων, τόνισε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης, μιλώντας στον Βήμα FM.
«Υπάρχουν δύο εναλλακτικές προτάσεις για την διακυβέρνηση του τόπου: ή κυβέρνηση με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ ή κυβέρνηση με κορμό τη ΝΔ.
Η αντιπαράθεση των δύο διαφορετικών προγραμμάτων αντανακλά και την εντεινόμενη πολιτική αλλά και κοινωνική πόλωση.
Επειδή όμως έχει σημασία η αντιπαράθεση αυτή να γίνει με όρους ουσίας κι όχι με όρους φανατισμού, θα χει αξία αυτή τη φορά ο κ.Σαμαράς και η ΝΔ να αποδεχθούν την πρόσκλησή μας για διάλογο με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης αλλά και για συνάντηση με όλους τους πολιτικούς αρχηγούς.
Αν κερδίσουμε με κοινοβουλευτική πλειοψηφία, θα συγκροτήσουμε κυβέρνηση ευρύτατου φάσματος, με έντιμους και ικανούς ανθρώπους και πέρα από εμάς, όχι μια μονοκομματική κυβέρνηση Συριζαίων, τόνισε ο Δ. Παπαδημούλης.
Αν πάλι, είμαστε πρώτο κόμμα, κοντά στην αυτοδυναμία, αλλά χωρίς να τη διαθέτουμε, θα κάνουμε ό,τι προβλέπει το Σύνταγμα έτσι ώστε να υπάρξει κυβέρνηση που θα πάρει ψήφο εμπιστοσύνης από τη Βουλή.
«Απευθυνόμαστε σε όλες τις δυνάμεις, από τους αριστερούς σοσιαλιστές, μέχρι και την εξωκοινοβουλευτική Αριστερά.
Έχουμε πει επανειλημμένως ότι αν κερδίσουμε, θα επιδιώξουμε όχι απλώς κοινοβουλευτική πλειοψηφία, αλλά την ευρύτερη δυνατή κοινωνική και λαϊκή πλειοψηφία.
Διότι οι αλλαγές και οι μεταρρυθμίσεις του προγράμματός μας απαιτούν την ευρύτερη δυνατή συσπείρωση», ανέφερε.
Επίσης υποστήριξε ότι η αυξανόμενη πόλωση θα ανεβάσει περισσότερο τα ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ
«Είναι καιρός πια ο κ.Σαμαράς και οι συνεργάτες του να εγκαταλείψουν την τερατολογία εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ, τα ψέματα και τα «χτυπήματα» κάτω από τη ζώνη.
Δεν βλάπτουν έτσι τον ΣΥΡΙΖΑ, βλάπτουν τη χώρα, την οικονομία και τη Δημοκρατία.
Αν δεν μπορούν να κερδίσουν με το πρόγραμμά τους, τουλάχιστον ας κάνουν έναν έντιμο «πόλεμο», τόνισε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.
Ο κατακερματισμός του κεντρώου χώρου μας διευκολύνει να ανέβουμε ψηλότερα και στόχος μας είναι πάντα η ευρύτερη δυνατή κυβέρνηση χωρίς το κόστος των μικροκομματικών παζαριών, σύμφωνα με τον Δ. Παπαδημούλη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης