Τελευταία Νέα
Πολιτική

Der Spiegel: Αναπόφευκτο το Grexit εάν εκλεγεί ο ΣΥΡΙΖΑ, πιστεύει η Γερμανική κυβέρνηση

Der Spiegel: Αναπόφευκτο το Grexit εάν εκλεγεί ο ΣΥΡΙΖΑ, πιστεύει η Γερμανική κυβέρνηση
Ο κίνδυνος μετάδοσης της κρίσης είναι περιορισμένος, φέρεται να εκτιμά το Βερολίνο
Η γερμανική κυβέρνηση θεωρεί ότι η Ευρωζώνη είναι σε θέση να αντεπεξέλθει σε περίπτωση εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ, αναφέρει σε δημοσίευμά του το Der Spiegel.
Σύμφωνα με το γερμανικό περιοδικό, τόσο η καγκελάριος Angela Merkel όσο και ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Wolfgang Schaeuble, πιστεύουν ότι η Ευρωζώνη έχει υλοποιήσει αρκετές μεταρρυθμίσεις από την εκδήλωση της κρίσης το 2012, γεγονός που καθιστά διαχειρίσιμο ένα ενδεχόμενο Grexit.
«Ο κίνδυνος μετάδοσης της κρίσης είναι περιορισμένος, δεδομένου ότι η Πορτογαλία και η Ιρλανδία θεωρείται ότι έχουν επανέλθει σε τροχιά», αναφέρει το περιοδικό επικαλούμενο κυβερνητική πηγή.
Επιπλέον, υπάρχει πλέον ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας (ESM), ο οποίος αποτελεί έναν «αποτελεσματικό» μηχανισμό διάσωσης, σημείωσε μια άλλη πηγή.
Παρότι δεν είναι ξεκάθαρο με ποιον τρόπο θα μπορούσε ένα κράτος μέλος να βγει από το ευρώ παραμένοντας εντός της ΕΕ, το Der Spiegel επικαλείται «υψηλόβαθμο στέλεχος» που διαβεβαίωσε ότι με τη βοήθεια εξειδικευμένων δικηγόρων αυτό μπορεί να διευθετηθεί.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η γερμανική κυβέρνηση φαίνεται να θεωρεί σχεδόν αναπόφευκτη την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ σε περίπτωση που αναλάβει την εξουσία ο ΣΥΡΙΖΑ μετά τις εκλογές της 25η Ιανουαρίου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης