Τελευταία Νέα
Πολιτική

Αύριο στις 18:00 η ανακοίνωση του νέου κόμματος του Παπανδρέου, σε θέση μάχης ο Βενιζέλος

Αύριο στις 18:00 η ανακοίνωση του νέου κόμματος του Παπανδρέου, σε θέση μάχης ο Βενιζέλος
Η νέα πολιτική κίνηση του πρώην πρωθυπουργού θα σημάνει και… πόλεμο από την Χαριλάου Τρικούπη
(upd) Αύριο στις 18:00 θα πραγματοποιηθεί η επίσημη ανακοίνωση του νέου κόμματος του Γιώργου Παπανδρέου.
Σύμφωνα με πληροφορίες, σήμερα αναμένεται να κατατεθούν στο Πρωτοδικείο το όνομα και τα σύμβολα του κόμματος ενώ αύριο, 3 Ιανουαρίου ο Γιώργος Παπανδρέου πρόκειται να παρουσιάσει σε κεντρική αίθουσα της Αθήνας και επίσημα το νέο κόμμα και την Πολιτική Διακήρυξη του.
Βάσει των όσων έχουν δει μέχρι στιγμής το φως της δημοσιότητας, τα ονόματα που φέρεται να επεξεργάζεται το επιτελείο του Γ. Παπανδρέου για την ονομασία του νέου πολιτικού σχηματισμού είναι τα «Αλλαγή», «Κίνημα Αξιών», «Σοσιαλιστικό Κίνημα» και «Πατριωτικό Κίνημα».
Πληροφορίες θέλουν τον κ. Παπανδρέου να είναι υποψήφιος στη Β΄ Αθηνών και στο Ηράκλειο.

Στελεχώνονται τα ψηφοδέλτια
Πρόσωπα γνωστά από την πρωθυπουργική θητεία του Γ. Παπανδρέου θα στελεχώσουν τα ψηφοδέλτια του νέου κόμματος, ενώ δεν θα λείψουν και πολίτες που θα δοκιμάσουν για πρώτη φορά την τύχη τους σε γενικές εκλογές.
Κατά τις πληροφορίες, στην πρώτη θέση του ψηφοδελτίου Επικρατείας θα είναι ο πρώην πρόεδρος της βουλής και πρώην βουλευτής Καστοριάς Φίλιππος Πετσάλνικος, ο Γιώργος Πεταλωτής θα είναι υποψήφιος στην Κομοτηνή, ο Σωκράτης Ξυνίδης στην Ξάνθη και ο Μιχάλης Καρχιμάκης στο Λασίθι.
Υποψήφιοι θα είναι επίσης και νυν βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, ενώ στα ψηφοδέλτια θα υπάρχουν και πολλοί νέοι υποψήφιοι που θα δοκιμάσουν την τύχη τους για πρώτη φορά και σύμφωνα με τις πληροφορίες λένε ότι είναι "αξιόλογα στελέχη της κοινωνίας και της εργασίας".
Παράλληλα ο κ. Παπανδρέου, πέραν από τον στενό του κύκλο (με τους Πεταλωτή, Ξυνίδη, Ελενόπουλο) έχει συνεχείς επαφές και με παλιότερα στελέχη του ΠΑΣΟΚ (π.χ. με Ρέππα, Καστανίδη, Γερουλάνο), με τα οποία φέρεται να συζητά θέματα γενικότερης στρατηγικής.

Σε θέση μάχης η Χαριλάου Τρικούπη 
Τις εξελίξεις αυτές παρακολουθεί με ιδιαίτερη αγωνία και ενδιαφέρον και η Χαριλάου Τρικούπη.
Αν και έως τώρα το ΠΑΣΟΚ και ο πρόεδρος του Ευάγγελος Βενιζέλος έχουν τηρήσει χαμηλούς τόνους απέναντι στον Γ. Παπανδρέου, επιχειρώντας παράλληλα μέσω παρεμβάσεων στελεχών και βουλευτών του ΠΑΣΟΚ να τον μεταπείσουν και να μην προχωρήσει σε αυτήν την κίνηση, θα πρέπει να θεωρείται βέβαιο πως με την ανακοίνωση του νέου κόμματος, θα σημάνει «πόλεμος» από την Χαριλάου Τρικούπη.
Το ΠΑΣΟΚ θα σπεύσει να επιρρίψει στον κ. Παπανδρέου την ευθύνη για τη διάσπαση του χώρου απευθυνόμενο στη βάση του κόμματος.
Είναι χαρακτηριστικό μάλιστα ότι εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ ορίστηκε η ευρωβουλευτής Εύα Καϊλή, η οποία έχει πρωταγωνιστήσει στο παρελθόν σε επιθέσεις κατά του Γ. Παπανδρέου.
Σε κάθε περίπτωση η νέα πολιτική κίνηση του Γιώργου Παπανδρέου αναμένεται να επηρεάσει σε μεγάλο βαθμό τους συσχετισμούς που έχουν διαμορφωθεί σήμερα στο πολιτικό σκηνικό.
Διότι εκτιμάται ότι όχι μόνο θα «κλέψει» ψήφους από το ΠΑΣΟΚ με ότι αυτό μπορεί να συνεπάγεται για τα ποσοστά του ενόψει των εκλογών (σημειώνεται πως οι τελευταίες δημοσκοπήσεις έδιναν στο ΠΑΣΟΚ ποσοστά από 4% έως 4,6%), αλλά θα προσελκύσει ψηφοφόρους που κατευθύνονταν είτε προς Το Ποτάμι και το ΣΥΡΙΖΑ είτε ακόμα και προς τη ΝΔ.

(Πρώτη ενημέρωση: Πέμπτη 1 Ιανουαρίου 2015, ώρα 10:55)

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης