Τελευταία Νέα
Πολιτική

Frankfurter Allgemeine Zeitung: Μόνο ηττημένοι στην Ελλάδα από τη μη εκλογή ΠτΔ

tags :
Frankfurter Allgemeine Zeitung: Μόνο ηττημένοι στην Ελλάδα από τη μη εκλογή ΠτΔ
Επώδυνη ήττα για το Σαμαρά, ούτε ο Τσίπρας ικανοποιημένος τονίζει το δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας
Μόνο ηττημένους βλέπει στην Ελλάδα κατόπιν της αποτυχίας εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας η γερμανική εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung.
Όπως μεταδίδει η Deutsche Welle, το σημερινό δημοσίευμα της FAZ αναφέρει ότι «η αποτυχία του Σταύρου Δήμα αποτελεί και μια επώδυνη ήττα για τον πρωθυπουργό Σαμαρά, καθώς το κοινοβούλιο ανέτρεψε τα σχέδιά του να εκλεγεί ένας προσωρινός πρόεδρος για να του δοθεί χρόνος για την ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων με τον τρόικα»
«Ικανοποιημένος δεν μπορεί να είναι ούτε και ο Τσίπρας», αναφέρει το δημοσίευμα.
«Γιατί πιθανότατα θα πρέπει να ολοκληρώσει αυτός τις διαπραγματεύσεις με τρόπο που να απογοητεύσει τους οπαδούς του (…).
Χωρίς νέες διαπραγματεύσεις με την τρόικα ο Τσίπρας δεν πρόκειται να πάρει χρήματα από την τρόικα, και χωρίς χρήματα ακόμη και μια αριστερή κυβέρνηση δεν μπορεί να πληρώσει μισθούς και συντάξεις.
Θα πρέπει να αντιληφθεί ο Τσίπρας ότι δεν μπορεί να θέσει εκτός ισχύος τους νόμους του καπιταλισμού» υπογραμμίζει το δημοσίευμα.
Ωστόσο, η FAZ διερωτάται γιατί ο Αντώνης Σαμαράς επίσπευσε την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας και ρίσκαρε μια ενδεχόμενη αποτυχία.
«Πίστεψε στην πραγματικότητα ότι θα μπορούσε να προσεταιριστεί αρκετούς από τους ανεξάρτητους βουλευτές;
Ή επένδυσε σε μια ενδεχόμενη αποτυχία εκλογής προέδρου της Δημοκρατίας με την ελπίδα ότι σε περίπτωση πρόωρων εκλογών θα μπορούσε να νικήσει τον Τσίπρα βασιζόμενος στην επιτυχημένη πολιτική σταθεροποίησης της χώρας;» διερωτάται η FAZ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης