Τελευταία Νέα
Πολιτική

Καμμένος: Το δίδυμο Σαμαρά - Βενιζέλου έκλεισε… - «Ναι» στην εθνική ενότητα

Καμμένος: Το δίδυμο Σαμαρά -  Βενιζέλου έκλεισε… - «Ναι» στην εθνική ενότητα
"Άνοιγμα" των ΑΝ.ΕΛ. προς τους ανεξάρτητους βουλευτές Καπερνάρο - Γιαταγάνα
(upd) Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι διαβουλεύσεις στους Ανεξάρτητους Έλληνες, με τα στελέχη του κόμματος να καταστρώνουν τα εκλογικά τους σχέδια.
Στον απόηχο της σημερινής συνεδρίασης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος, ο Π. Καμμένος υπογράμμισε πως «σήμερα η παρένθεση Βενιζέλου-Σαμαρά έκλεισε, το δίδυμο που παρέδωσε την εθνική κυριαρχία της χώρας αποχωρεί πλέον από την κυβέρνηση».
«Πρέπει να εφαρμοστεί το Σύνταγμα και να σχηματιστεί κυβέρνηση εθνικής ενότητας που δεν θα εκτελεί εντολές ξένων αλλά του ελληνικού λαού» υπογράμμισε εν συνεχεία.
Σχετικά με το ρόλο των ΑΝ.ΕΛ. την επόμενη ημέρα, ο Π. Καμμένος διέτεινε πως «ήμασταν ρυθμιστές και θα είμαστε οι εγγυητές. Για μας οι κόκκινες γραμμές δεν είναι διαπραγματεύσιμες. Ζητάμε εθνική ενότητα όλων των δυνάμεων του τόπου».
Οι διαβουλεύσεις στο κόμμα των ΑΝ.ΕΛ. θα συνεχιστούν και αύριο, Τρίτη, όπου θα συνεδριάσει το εκτελεστικό γραφείο.
Νωρίτερα, ο Π. Καμμένος διένειμε συγχαρητήρια στους βουλευτές του κόμματος, που «κράτησαν συμπαγή στάση».
«Αποδείξαμε ότι ήμαστε μέχρι σήμερα ρυθμιστές και αύριο θα είμαστε εγγυητές σε μια κυβέρνηση εθνικής ενότητας» σημείωσε εν συνεχεία, καθιστώντας πιθανή τη συμμετοχή των ΑΝ.ΕΛ. σε μία πιθανή, αντι-μνημονιακή κυβέρνηση.
Παράλληλα, εξέφρασε την επιθυμία να πραγματοποιήσει «άνοιγμα» στους πρώην βουλευτές των ΑΝ.ΕΛ., Β. Καπερνάρο και Χρ. Γιαταγάνα, οι οποίοι επίσης «κράτησαν σταθερή στάση».
Όσον αφορά τον εκλογικό σχεδιασμό, ο Π. Καμμένος προανήγγειλε την ανακοίνωση της συνεργασίας των ΑΝ.ΕΛ. με 22 πολιτικά κινήματα.
Επίσης, υποστήριξε πως οι ΑΝ.ΕΛ. σε κάθε εκλογική περιφέρεια, θα έχουν ως υποψήφιο βουλευτή έναν άνεργο, του οποίου τα έξοδα θα καλυφθούν από το κόμμα.
Μέχρις στιγμής, τα ψηφοδέλτια των ΑΝ.ΕΛ. έχουν οριστικοποιηθεί σε ποσοστό 80%.
Η προεκλογική εκστρατεία του κόμματος θα ξεκινήσει στις 6 Ιανουαρίου από την Αλεξανδρούπολη.

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης