Τελευταία Νέα
Πολιτική

Die Welt: Ημέρα της κρίσης στην Ελλάδα – Κίνδυνος πολιτικών ανατροπών

tags :
Die Welt: Ημέρα της κρίσης στην Ελλάδα – Κίνδυνος πολιτικών ανατροπών
Εκλογές και νέα περίοδο πολιτικής αβεβαιότητας «βλέπει» ο Γερμανικός Τύπος
Για ημέρα της κρίσης στην Ελλάδα κάνει λόγο σε σημερινό της δημοσίευμα η γερμανική εφημερίδα Die Welt, αναφερόμενη στην τρίτη ψηφοφορία για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας.
Την ίδια στιγμή σύσσωμος ο Γερμανικός Τύπος εκτιμά ότι η Ελλάδα οδηγείται σε πρόωρες εκλογές, γεγονός που θα οδηγήσει την χώρα σε μια νέα περίοδο πολιτικής αβεβαιότητας.
Σύμφωνα με τη Deutsche Welle, η Die Welt υπογραμμίζει πως «εάν δεν εκλεγεί σήμερα νέος πρόεδρος, τότε υπάρχει κίνδυνος πολιτικών ανατροπών».
Βάσει του δημοσιεύματος, ενδεχόμενες πρόωρες εκλογές θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε νίκη του ΣΥΡΙΖΑ, «κάτι που θα μπορούσε να έχει τεράστιες συνέπειες για τη χώρα, δεδομένου ότι ο Αλέξης Τσίπρας απορρίπτει την πολιτική των περικοπών και των μεταρρυθμίσεων».
Για «επικίνδυνη προεδρική εκλογή» κάνει λόγο και η Süddeutsche Zeitung, η οποία, αναφερόμενη στις τελευταίες δημοσκοπήσεις και στο μικρό προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ, δεν αποκλείει να επαναληφθεί το σενάριο του 2012 όταν χρειάστηκαν δύο εκλογικές αναμετρήσεις για να σχηματίσει κυβέρνηση η ΝΔ.
«Η Ελλάδα βρίσκεται πιθανότατα αντιμέτωπη με μια νέα περίοδο παρατεταμένης πολιτικής και οικονομικής αβεβαιότητας» υπογραμμίζει η Süddeutsche Zeitung.
Η Berliner Morgenpost επισημαίνει ότι οι ευρωπαίοι εταίροι «παρακολουθούν πολύ στενά τη σημερινή εκλογική διαδικασία» ενώ η ελβετική εφημερίδα Neue Zürcher Zeitung σχολιάζει ότι σήμερα το μεσημέρι θα έχει ολοκληρωθεί και η τρίτη ψηφοφορία και θα έχει ξεκαθαριστεί εάν η Ελλάδα θα οδηγηθεί σε ριψοκίνδυνες, όπως τις χαρακτηρίζει, πρόωρες εκλογές.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης