Τελευταία Νέα
Πολιτική

Δεν υπάρχουν οι 180, πάμε σε εκλογές 1/2 - Η στημένη συνέντευξη Σαμαρά ήταν παραδοχή ήττας και κινδυνολογίας

Δεν υπάρχουν οι 180, πάμε σε εκλογές 1/2 - Η στημένη συνέντευξη Σαμαρά ήταν παραδοχή ήττας και κινδυνολογίας
Μετά την συνέντευξη Σαμαρά, μπορεί να ειπωθεί ότι η Ελλάδα οδηγείται σε εκλογές την 1η Φεβρουαρίου του 2015
Η στημένη συνέντευξη Σαμαρά πέραν της κινδυνολογίας, της καταστροφολογίας και της παραδοχής της ήττας ουσιαστικά δεν προσέφερε κάτι νέο, ούτε πρόσθεσε νέο καταλύτη που θα μπορούσε να αλλάξει τις ισορροπίες μεταξύ των βουλευτών.
Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν θα εκλεγεί από την παρούσα βουλή και η Ελλάδα θα οδηγηθεί σε εκλογές.
Με βάση σοβαρές ενδείξεις το μπλοκ των βουλευτών που τάσσονται υπέρ των εκλογών και κατά της εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας είναι 128 ή 127.
Σημειώνεται ότι η κρίσιμη ψηφοφορία για Πρόεδρο της Δημοκρατίας θα διεξαχθεί την Δευτέρα 29 Δεκεμβρίου στις 12 το μεσημέρι και απαιτούνται 180 θετικές ψήφοι...
Ωστόσο οι 180 βουλευτές δεν υπάρχουν, το ποσοστό εππιβεβαίωσης αυτού του σεναρίου φθάνει το 99% και αυτό επιβεβαιώθηκε εμμέσως πλην σαφώς από την συνέντευξη Σαμαρά.
Φαίνεται ότι ο Σαμαράς, τουλάχιστον μέχρι τώρα δεν έχει καταφέρει να αλλάξει τα πολιτικά δεδομένα και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν θα ψηφιστεί από την παρούσα βουλή και η Ελλάδα θα οδηγηθεί σε εκλογές στις 25 Ιανουαρίου ή 1η Φεβρουαρίου με πιθανότερο σενάριο 1η Φεβρουαρίου.
Ο Έλληνας πρωθυπουργός υιοθέτησε μια πολιτική επιχειρηματολογία, ως αντιπολιτευόμενος του ΣΥΡΙΖΑ και χρησιμοποίησε ρητορική ακραίας προπαγάνδας και επίκλησης στον φόβο χωρίς όμως να προσθέτει κάτι νέο που θα άλλαζε τα δεδομένα.
Ο Αντώνης Σαμαράς, επανέφερε για μια ακόμη φορά το δίλημμα σταθερότητα ή χάος, χρησιμοποίησε την φράση η Ελλάδα να οδηγηθεί σε απάνεμο λιμάνι ή η πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ θα φέρει πιστωτικό γεγονός και χρεοκοπία.
Επανέλαβε ότι η κυβέρνηση δεν θα αυτοπερατωθεί, ότι ακόμη και αν γίνουν οι εκλογές η ΝΔ θα τις κερδίσει.
Μάλιστα ανέφερε το εξής παράδοξο ότι την ΝΔ αυτή την περίοδο την βολεύουν οι εκλογές αλλά δεν τις επιθυμεί γιατί προτάσσει το εθνικό συμφέρον.
Κάλεσε τους βουλευτές να ψηφίσουν Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τους έθεσε προ των ευθυνών τους, όσοι δεν ψηφίσουν ρισκάρουν την τύχη της Ελλάδος.
Έκανε ειδική μνεία για την Χρυσή Αυγή λέγοντας ότι η άλλη πλευρά εννοώντας τον ΣΥΡΙΖΑ, αθροίζει τις ψήφους των χρυσαυγιτών.
Ο Σαμαράς κατά την διάρκεια της στημένης συνέντευξης, όπου οι δημοσιογράφοι είχαν διακοσμητικό ρόλο, επανέλαβε φράσεις όπως καταστροφή, χάος, πιστωτικό γεγονός, χρεοκοπία.
Η Ελλάδα δεν θα γίνει Ιφιγένεια αλλά ο ΣΥΡΙΖΑ με την πολιτική του μετατρέπει την Ελλάδα σε Ιφιγένεια.
Η συνέντευξη Σαμαρά είχε αρκετές δόσεις καταστροφολογίας αλλά δεν έπεισε.
Τα επίμαχα σημεία που χρήζουν κριτικής είναι
1)Σε όλη την Ευρώπη τα κόμματα που αντιδρούν στην λιτότητα κυριαρχούν ακροδεξιά στην Γαλλία, το κεντροαριστερό Podemos στην Ισπανία και στην Ελλάδα ο ΣΥΡΙΖΑ.
Την διεθνή τάση ο Σαμαράς απέφυγε να την αξιολογήσει.
2)Οι συνεχείς αναφορές του Σαμαρά ότι η κυβέρνηση του φέρνει την σταθερότητα και ο ΣΥΡΙΖΑ το χάος, δεν έπεισαν, γιατί απέφυγε να σχολιάσει γιατί η ΕΕ, οι αγορές, το ΔΝΤ άδειασαν την Ελλάδα όταν αποφάσισαν να ανακοινώσουν σχέδιο πρόωρης αποχώρησης από τα μνημόνια.
3)Ποιο είναι το σταθερό λιμάνι που επικαλέστηκε ο Α. Σαμαράς το γεγονός ότι με τις πολιτικές που ακολουθήθηκαν η Ελλάδα εμφανίζει CDS 1060 μονάδες βάσης και αποδόσεις ομολόγων στο 10,7% στην 3ετία;
4)Στην ειδική του αναφορά για την Χρυσή Αυγή, δεν αποτόλμησε να σχολιάσει την τρέχουσα επικαιρότητα που ο ίδιος προκάλεσε με το γνωστό πλέον τηλέφωνο σε ανώτατο δικαστικό…
Να πεις στον παναθηναικάκια υπονοώντας τον Ντογιάκο, ότι όταν έρθουν οι 3 βουλευτές να τους…γ….
Έτσι θεωρεί ο Σαμαράς ότι υπηρετεί την Δημοκρατία, στέλνοντας τους πολιτικούς του αντιπάλους στην πυρά;
Έτσι θεωρεί ο Σαμαράς ότι υπηρετεί την δημοκρατία;
5)Ο Σαμαράς ανέφερε ότι αν γίνουν εκλογές πρόωρα, η ΝΔ θα τις κερδίσει, μάλιστα είπε ότι όλοι οι ξένοι το υποστηρίζουν.
Το παράδοξο είναι ότι έχουμε δημοσιεύσει το τελευταίο διάστημα 37 εκθέσεις ξένων και κανείς διεθνείς οίκος δεν βλέπει νίκη της ΝΔ.
6)Τα σενάρια που ήθελαν ότι θα κάνει ανοικτή πρόταση σε ΔΗΜΑΡ και ΑΝΕΛ διαψεύστηκαν.
Τα σενάρια που ήθελαν να κάνει αναφορά για το όριο του 3% εισαγωγής ενός κόμματος στην βουλή ώστε να δελεάσει τα μικρά κόμματα επίσης δεν επιβεβαιώθηκαν.
7)Η συνέντευξη Σαμαρά, δεν έπεισε γιατί ήταν στημένοι και δυστυχώς οι δημοσιογράφοι της ΝΕΡΙΤ επικίνδυνα αδρανείς, ήταν ένας μονόλογος Σαμαρά και οι δημοσιογράφοι απλά διακοσμητικοί.
8)Η επίκληση στον φόβο και στην κινδυνολογία δεν βοηθάει τον δημόσιο πολιτικό διάλογο.
Η συνέντευξη Σαμαρά ήταν επιφανειακή, επανέλαβε τα διχαστικά διλήμματα χάος ή σταθερότητα, πιστωτικό γεγονός ή σταθερότητα, καταστροφή ή σταθερότητα και απέδειξε ότι τα επιχειρήματα για να δελεάσει βουλευτές να ψηφίσουν Πρόεδρο της Δημοκρατίας έχουν εξαντληθεί.

Μετά την συνέντευξη Σαμαρά, μπορεί να ειπωθεί ότι η Ελλάδα οδηγείται σε εκλογές.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης