Τελευταία Νέα
Πολιτική

Τι συμφώνησαν Τσίπρας - Κουβέλης: Συνάντηση μετά τις 5 Ιανουαρίου

Τι συμφώνησαν Τσίπρας - Κουβέλης: Συνάντηση μετά τις 5 Ιανουαρίου
Οι δύο πολιτικοί αρχηγοί συμφώνησαν η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί μετά την συνεδρίαση της Κ.Ε της ΔΗΜΑΡ
Με τη συμφωνία ότι αν χρειαστεί να τηλεφωνηθούν εκ νέου πριν την τρίτη ψηφοφορία έκλεισαν την τηλεφωνική τους επικοινωνία το βραδύ της Δευτέρας ο Αλ. Τσίρπας με τον Φώτη Κουβέλη.
Σύμφωνα με όλες τις πληροφορίες τόσο από το ΔΗΜΑΡ όσο και από τον ΣΥΡΙΖΑ οι δύο άνδρες θα συναντηθούν όπως όλα δείχνουν, το πρώτο δεκαήμερο του Ιανουαρίου.  
Καλά πληροφορημένες πηγές ανέφεραν ότι » ο Αλ. Τσίπρας φέρεται να είπε στο πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ ότι «πρέπει να είμαστε σε επαφή, αν χρειαστεί και πριν την τρίτη ψηφοφορία. Ενδεχομένως από την πλευρά της κυβέρνησης και με στόχο να βρει τους 180, να γίνει κάποια κίνηση που να βάζει νέους όρους».
Ο Φώτης Κουβέλης φέρεται να συμφώνησε ξεκαθαρίζοντας, ωστόσο, στον Αλ. Τσίπρα ότι «σε κάθε περίπτωση και όποια κίνηση και αν γίνει από την πλευρά της κυβέρνηση, η θέση της ΔΗΜΑΡ δεν αλλάζει, εκτιμώ ότι δεν θα υπάρξουν «ναι» από την Κοινοβουλευτική μας ομάδα, έχουν όλοι δεσμευθεί για τη στάση που θα κρατήσουν, ωστόσο θα μιλήσουμε και πριν την τρίτη ψηφοφορία, αν χρειαστεί.  Και όποτε άλλοτε χρειαστεί».
Μάλιστα δεν αποκλείεται να υπάρξει νέα κοινή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας με την Εκτελεστική Επιτροπή της ΔΗΜΑΡ αύριο, εν  όψη της κρίσιμης ψηφοφορίας της Δευτέρας.
Κλείνοντας την τηλεφωνική τους επικοινωνία Αλ. Τσίπρας και Φ. Κουβέλης συμφώνησαν να συναντηθούν στο πρώτο δεκαήμερο του Ιανουαρίου και αφού πρωτίστως συνεδριάσει η Κεντρική Επιτροπή της ΔΗΜΑΡ στις 30 Δεκεμβρίου.
«Καλό θα ήταν να συναντηθούμε αφού πρώτα συνεδριάσουν τα συλλογικά όργανα των κομμάτων μας ώστε να έχουν διαμορφωθεί οι όροι και οι προϋποθέσεις της συνεργασίας αλλά και το πως θα κινηθούν τα άλλα κόμματα» φέρεται να είπε ο Αλ. Τσίπρας στον Φ. Κουβέλης ο ποίος συμφώνησε.
Το ραντεβού τους όπως όλα δείχνουν θα γίνει μετά τις 5 Ιανουαρίου καθώς και η Κουμουνδούρου αποφάσισε την διεξαγωγή Κεντρική Επιτροπής το διήμερο 3 – 4 Ιανουαρίου. Νωρίτερα, στις 3 ή 4 Ιανουαρίου θα συναντηθούν εκ νέου οι δυο κομματικές αντιπροσωπίες με επικεφαλείς τους Γραμματείς των κομμάτων.
Από την πλευρά της ΔΗΜΑΡ ο δρομολογούμενος «γάμος» …κόστισε την ανεξαρτητοποίηση της Νίκης Φούντας η οποία ωστόσο δεν άλλαξε στάση στην δεύτερη ψηφοφορία,  ψηφίζοντας «παρών». Το ίδιο έπραξε και ο Θωμάς Ψύρρας αλλά και ο Νίκος Τσούκαλης. Και οι τρείς εκφράζουν την έντονη διαφωνία τους  για τους όρους και τις προϋποθέσεις τις συνεργασίας των δυο κομμάτων.
Μάλιστα η κ. Φούντα εμφανίζεται να οδεύει προς το «Ποτάμι». Κατά της συνεργασίας τάσσεται και ο Γ. Πανούσης ο οποίος επιθυμεί την αυτόνομη κάθοδο της ΔΗΜΑΡ στις εκλογές υποστηρίζοντας ότι μια συμφωνία με τον ΣΥΡΙΖΑ την ακυρώνει ως κόμμα.
Πάντως, και η ανεξάρτητη, πλέον, βουλευτής Ν. Φούντα  και οι κ.κ. Ψύρρας διαβεβαιώνουν ότι  στην τρίτη ψηφοφορία δεν θα στηρίξουν την υποψηφιότητα του Σταύρου Δήμα.
Από την πλευρά του ο Νίκος Τσούκαλης σε κατ ιδίαν συνομιλίες του δεν ανοίγει τα χαρτιά του  
Αντιδράσεις για την επικείμενη συνεργασία διατυπώνονται και από τον ΣΥΡΙΖΑ με την Αριστερή Πλατφόρμα να διαφωνεί με οποιαδήποτε συνεργασία η συμμετοχή υποψηφίων, με κόμματα ή βουλευτές που υπηρέτησαν τις μνημονιακές πολιτικές. Επιπλέον κορυφαία κομματική πηγή της Κουμουνδούρου καθιστούσε ξεκάθαρο στην «Α» ότι δεν πρόκειται να δεχθεί η Κουμουνδούρου το ψηφοδέλτιο να γράφει κάτι άλλο πέραν του ΣΥΡΙΖΑ και μόνο»
Την  ίδια ώρα εκφράζονται σοβαρές επιφυλάξεις από μεγάλη μερίδα βουλευτών και στελεχών της ΔΗΜΑΡ σχετικά με τους όρους της προγραμματικής συμφωνίας στην συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ.
Μάλιστα οι βουλευτές του κόμματος της Αγ. Κωνσταντίνου είναι επιφυλακτικοί φοβούμενοι προεκλογικούς «διαγκωνισμούς» με υποψηφίους του ΣΥΡΙΖΑ αλλά  και την στάση που θα κρατήσουν οι Τοπικές και Νομαρχιακές Οργανώσεις του ΣΥΡΙΖΑ στις περιφέρειες όπου θα κατέλθουν.

Δημήτρης Αλειφερόπουλος

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης