Τελευταία Νέα
Πολιτική

Δ. Κουτσούμπας: Καμία ανοχή του ΚΚΕ σε κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ

Δ. Κουτσούμπας: Καμία ανοχή του ΚΚΕ σε κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ
Τα κόμματα αλλάζουν θέσεις από τη μια στιγμή στην άλλη, τονίσει ο γ.γ. του ΚΚΕ
Απέκλεισε για μια ακόμη φορά το ενδεχόμενο συνεργασίας του ΚΚΕ με ενδεχόμενη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ο γενικός γραμματέας του κόμματος, Δημήτρης Κουτσούμπας, ενώ άσκησε έντονη κριτική στο πολιτικό σύστημα, σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι στελέχη αλλάζουν κομματική ταυτότητα, «στριμώχνονται για να πιάσουν στασίδι στα κυβερνητικά θεωρεία».
Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Χανιώτικα Νέα», ο κ. Κουτσούμπας σημείωσε:
«Μην ανησυχείτε, ο ΣΥΡΙΖΑ θα αναζητήσει και θα βρει κυβερνητικούς εταίρους ανάμεσα στα κόμματα που ταυτίζεται μαζί τους στη υπεράσπιση της στρατηγικής της Ε.Ε., του καπιταλιστικού δρόμου ανάπτυξης».
Πρόσθεσε δε, ότι «με την ευκαιρία, μιας και άκουσα κορυφαίο στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ να λέει ότι το ΚΚΕ ίσως δώσει ανοχή σε μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, φαίνεται ότι μάλλον βρίσκονται... εκτός τόπου και χρόνου, παραμονές Πρωτοχρονιάς έχουμε και όχι Πρωταπριλιάς».
Παράλληλα, τόνισε ότι στην παρούσα χρονική στιγμή «τα κόμματα αλλάζουν θέσεις από τη μια στιγμή στην άλλη, στελέχη αλλάζουν κομματική ταυτότητα, στριμώχνονται να πιάσουν στασίδι στα κυβερνητικά θεωρεία» και κατέστησε σαφές ότι το ΚΚΕ θα συνεργαστεί μόνο με τον λαό.
«Με τους άλλους όπως κι αν αυτοπροσδιορίζονται ή ονομάζονται, έχουμε να πούμε ότι πλέον "χάνει η μάνα το παιδί και το παιδί τη μάνα".
»Γνωστά λαμόγια, που έφαγαν και ξαναέφαγαν, τώρα ντύνονται την προβιά του αριστερού, του συριζαίου, του προοδευτικού, του αντιμνημονιακού και βάλε, μόνο και μόνο για να κάτσουν για άλλη μια φορά στο σβέρκο του λαού».
Με αυτούς το ΚΚΕ δεν συνεργάζεται, τόνισε.
Αναφερόμενος στις πρόσφατες καταγγελίες περί χρηματισμού βουλευτών, ο γ.γ. του ΚΚΕ σημείωσε ότι «εμείς από την πρώτη στιγμή ζητήσαμε να διερευνηθούν, αλλά, στο αν έχουν βάση τα όσα καταγγέλλονται, την απάντηση αναζητείστε την σ’ αυτούς που παίρνουν μέρος στα «τραπεζώματα» κομμάτων – βουλευτών - συστήματος- υπηρεσιών και βάλε, που παίρνουν μέρος στα κάθε λογής πολιτικά παζάρια και αλλάζουν θέσεις σαν τα πουκάμισα, έχουν καταντήσει γυρολόγοι της πολιτικής».
Οι βουλευτές του ΚΚΕ βρίσκονται μακριά και έξω από όλα αυτά, τόνισε.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης