Τελευταία Νέα
Πολιτική

Έκκληση Αναστασιάδη σε όλες τις πολιτικές δυνάμεις της Κύπρου για συνεννόηση - Στόχος η ανάπτυξη

Έκκληση Αναστασιάδη σε όλες τις πολιτικές δυνάμεις της Κύπρου για συνεννόηση - Στόχος η ανάπτυξη
Ο Ν. Αναστασιάδης κατέστησε σαφές πως μεγάλη προσπάθεια πρέπει να καταβληθεί για την επίλυση του κυπριακού προβλήματος μέσω συλλογικής διαχείρισης
Για κλιμάκωση της προσπάθειας της κυπριακής κυβέρνησης, με στόχο την επιστροφή της οικονομίας στην ανάπτυξη, καθώς και την επίλυση του Κυπριακού, δεσμεύθηκε ο Κύπριος πρόεδρος, Ν. Αναστασιάδης.
Παραχωρώνοντας συνέντευξη Τύπου, αμέσως μετά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, ο πρόεδρος Αναστασιάδης σημείωσε, σύμφωνα με το Stockwatch, πως θα πρέπει να επανακαθοριστούν πολιτικές και να ενισχυθεί η προσπάθεια για υλοποίηση των βασικών πυλώνων, στους οποίους στηρίζεται το πρόγραμμα της κυβέρνησής του.
Οι βασικοί πυλώνες σύμφωνα με τον πρόεδρο αφορούν στον περαιτέρω εξορθολογισμό της κυπριακής οικονομίας και στην οριστική επιστροφή στην ανάπτυξη και στην ευημερία.
Σύμφωνα με τον πρόεδρο, απαιτείται συνέχιση του εκσυγχρονισμού του κράτους, μέσω σειράς ήδη δρομολογούμενων συγκεκριμένων μεταρρυθμίσεων καθώς και η συνέχιση της μηδενικής ανοχής και της πάταξης της διαφθοράς και τον οριστικό τερματισμό της ατιμωρησίας.
Υποστήριξε ότι «είναι η πρώτη κυβέρνηση που δεν ανέχθηκε, είτε να παρέμβει για να συγκαλύψει ή για να καλύψει, είτε για να αποτρέψει τη δίωξη περιωνύμων, επωνύμων ή και πολιτών ή πολιτικών που θεωρούνταν μέχρι στιγμής ότι θα μπορούσαν να τεθούν στο απυρόβλητο» προσθέτοντας πως «αυτή η πολιτική θα συνεχιστεί και θα ήθελα να ενθαρρύνω ακόμη περισσότερο όσους κατέχουν τα οποιαδήποτε στοιχεία να τα δώσουν στις ανακριτικές αρχές, έτσι ώστε επιτέλους να δημιουργήσουμε μια άλλη κουλτούρα, μια άλλη νοοτροπία όσον αφορά στη διαχείριση των δημόσιων οικονομικών».
Στη συνέχεια ο κ. Αναστασιάδης κατέστησε σαφές πως μεγάλη προσπάθεια πρέπει να καταβληθεί για την επίλυση του κυπριακού προβλήματος μέσω συλλογικής διαχείρισης, όπως τελευταίως τουλάχιστον γίνεται με τη συνδρομή και των πολιτικών αρχηγών.
Ο Κύπριος πρόεδρος έκανε για άλλη μια φορά άνοιγμα στις πολιτικές δυνάμεις για να αντιμετωπίσουν από κοινού τις πολλαπλές προκλήσεις των επόμενων τριών χρόνων.
«Επέστρεψα έτοιμος και αποφασισμένος», είπε, «να συζητήσω εξαντλητικά με όλες τις πολιτικές δυνάμεις, να προτείνω και να ακούσω εισηγήσεις κατά πόσο είναι δυνατόν σε κλίμα διαλόγου, συναίνεσης, συνεννόησης και πάντοτε με γνώμονα το συμφέρον του κυπριακού λαού, τη δυνατότητα σχηματισμού μιας κυβέρνησης κατά το δυνατόν, είτε κοινής αποδοχής, είτε της ευρύτερης δυνατής αποδοχής».
Τα προβλήματα, υπογράμμισε, που ο τόπος αντιμετωπίζει ούτε οι ώμοι του ενός μπορούν να τα αντιμετωπίσουν αλλά ούτε και η αρνητικότητα ή οι οποιεσδήποτε άλλες σκοπιμότητες μπορούν να βοηθήσουν και να συμβάλουν στο να μας κατανοήσει και ο λαός ότι, επιτέλους, πρώτιστη προτεραιότητα μας δεν είναι τα κομματικά ή τα προσωπικά μας οφέλη, αλλά του λαού το συμφέρον και γενικότερα της πατρίδας.
Ο κ. Αναστασιάδης υπέδειξε με νόημα πως δεν πρόκειται να υπηρετήσει κανενός κόμματος το συμφέρον και του οποιουδήποτε τις βλέψεις ή τους προγραμματισμούς, του εαυτού του πριν και πάνω από όλα μη εξαιρουμένου.
Ερωτηθείς αν σκέφτεται να υλοποιήσει την πρόθεση για τη συγκρότηση κυβέρνησης ευρείας αποδοχής μέσω υπόδειξης προσώπων από χώρους των άλλων κομμάτων, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας κατέστησε σαφές ότι δεν θα έπαιρνε αποφάσεις, που θα μπορούσαν να θεωρηθούν πρόκληση προς τις πολιτικές δυνάμεις ή προσπάθεια τάχα διάσπασης.
«Επομένως», υπογράμμισε «η πρόθεσή μου είναι και παραμένει να δω πως δημιουργούνται οι προϋποθέσεις της ευρύτερης δυνατής συναίνεσης, είτε σε ένα κυβερνητικό σχήμα, είτε σε αποφάσεις που μπορεί σημαντικά να συμβάλουν οι πολιτικές δυνάμεις του τόπου».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης