Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κ. Μητσοτάκης: Αν οι Χρυσαυγίτες ψηφίσουν Δήμα, θα δηλώσω «παρών»

Κ. Μητσοτάκης: Αν οι Χρυσαυγίτες ψηφίσουν Δήμα, θα δηλώσω «παρών»
Αν η Χρυσή Αυγή επιχειρήσει τη νομιμοποίησή της μέσα από την προεδρική εκλογή και άλλοι βουλευτές θα κάνουν το ίδιο με εμένα, εκτίμησε
Αναστάτωση στο πολιτικό σύστημα έχουν προκαλέσει τα σενάρια που κυκλοφορούν τις τελευταίες ημέρες και κάνουν λόγο για προσπάθεια εκτροπής μέσω της προεδρικής εκλογής από τη Χρυσή Αυγή, με τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκο Μητσοτάκη, να ξεκαθαρίζει ότι αν οι χρυσαυγίτες βουλευτές ψηφίσουν στην τρίτη ψηφοφορία τον Σταύρο Δήμα, θα δηλώσει «παρών».
Μάλιστα, ο κ. Μητσοτάκης εκτίμηση ότι ανάλογα θα πράξουν και άλλοι βουλευτές της Ν.Δ. στην περίπτωση που διαφανεί ότι η Χρυσή Αυγή επιχειρεί τη νομιμοποίησή της μέσα από τη διαδικασία εκλογής του ανώτατου πολιτειακού άρχοντα.
Σε δηλώσεις του στον τηλεοπτικό σταθμό Mega ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «αρνούμαι να συμπράξω σε εκλογή Προέδρου με τη Χρυσή Αυγή», προσθέτοντας ότι «εγώ δεν πρόκειται να συμπράξω με τη δική μου ψήφο στη νομιμοποίηση της Χρυσής Αυγής μέσα από την προεδρική εκλογή, θα πω “παρών” και δεν θα το κάνω μόνον εγώ».
Εκτίμησε ακόμη ότι στην περίπτωση που οι πρώτοι βουλευτές της Χ.Α. ψηφίσουν Στ. Δήμα θα υπάρξει άμεση αντίδραση επισήμως από τη Νέα Δημοκρατία, ώστε να μην εκλεγεί Πρόεδρος και οι βουλευτές να ψηφίσουν "παρών".
Παράλληλα, επιτέθηκε σε ΔΗΜΑΡ και Ανεξάρτητους Έλληνες, λέγοντας πως συγκροτούν μαζί με τη Χρυσή Αυγή προεδρική μειοψηφία και τόνισε πως για να υπάρξει ο αριθμός των 180 βουλευτών θα πρέπει ορισμένοι βουλευτές να πάνε κόντρα στις αποφάσεις των κοινοβουλευτικών τους ομάδων.

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης