Πολιτική

Ψηφίζει για ΠτΔ ο Κασαπίδης – Στα 165 τα σίγουρα «ναι»

Ψηφίζει για ΠτΔ ο Κασαπίδης – Στα 165 τα σίγουρα «ναι»
Στις 12 το μεσημέρι αρχίζει η δεύτερη ψηφοφορία για την προεδρική εκλογή
Την πρόθεση του να ψηφίσει υπέρ του Προέδρου της Δημοκρατίας διατύπωσε πριν από λίγο ο ανεξάρτητος βουλευτής, Γ. Κασαπίδης.
Σε δήλωση του στο protothema.gr, ο κ.Κασαπίδης επισημαίνει ότι το διάγγελμα του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά ικανοποιεί τις θέσεις που είχε εκφράσει μετά την πρώτη ψηφοφορία της 22ας Δεκεμβρίου.
«Για να φανώ συνεπής προς τις θέσεις που είχα αναπτύξει θα ψηφίσω "Σταύρο Δήμα"», υποστήριξε ο κ.Κασαπίδης, ο οποίος απουσίασε από την πρώτη ψηφοφορία λόγω του αιφνίδιου θανάτου του πατέρα του.
Κατόπιν αυτής της εξέλιξης τα σίγουρα «ναι» ανέρχονται στα 165.
Στην πρώτη ψηφοφορία υπέρ του Σταύρου Δήμα ψήφισαν οι 155 βουλευτές της συγκυβέρνησης και οι 5 ανεξάρτητοι βουλευτές Σπ. Λυκούδης, Γρ.Ψαριανός, Γ. Νταβρής, Χρήστος Αηδόνης και Κατερίνα Μάρκου.
Συνολικά 160 βουλευτές.
Κατόπιν του διαγγέλματος Σαμαρά, υπέρ του Σταύρου Δήμα έχουν καταστήσει σαφές ότι θα ψηφίσουν στη σημερινή ψηφοφορία οι ανεξάρτητοι Π. Μελάς, Β. Οικονόμου, Γ. Κουράκος, Μίκα Ιατρίδη και πλέον ο Γ.Κασαπίδης.
Στο «ναι» είναι πολύ πιθανό να ενταχθεί και ο ανεξάρτητος Κ. Γιοβανόπουλος, ο οποίος χθες πάντως δήλωσε επιφυλακτικός για το τι θα πράξει στη σημερινή ψηφοφορία.
Ασαφές παραμένει το τι θα πράξουν οι δύο ανεξάρτητοι βουλευτές που προέρχονται από την Χρυσή Αυγή, Στ. Μπούκουρας και Χρ. Αλεξόπουλος.
Στο στρατόπεδο του «όχι» παραμένουν αμετακίνητοι οι 9 ανεξάρτητοι Οδ. Βουδούρης, Θ. Παραστατίδης, Π. Τατσόπουλος, Μ. Μπόλαρης, Π. Μουτσινάς, Θ. Τζάκρη, Χρ. Γιαταγάνα, Ραχήλ Μακρή, Μ. Ανδρουλάκης.
Στο «όχι» θα πρέπει να ενταχθούν και οι ανεξάρτητοι Β. Καπερνάρος και Β. Πολύδωρας, οι οποίοι έχουν τονίσει δημόσια ότι θα καταψηφίσουν στις επόμενες ψηφοφορίες.
Συνεπώς από τους 24 ανεξάρτητους, οι 10 είναι κοντά στο «ναι», οι 11 κλίνουν προς το όχι ενώ ασαφές είναι το τι θα πράξουν επιπλέον 3 ανεξάρτητοι βουλευτές.
Άρα στο καλύτερο για την κυβέρνηση σενάριο, όσον αφορά τους ανεξάρτητους βουλευτές, μαζεύονται 168 «ναι».
Ερωτηματικό αποτελεί τι θα πράξουν και οι βουλευτές της ΔΗΜΑΡ.
Αν και η ΔΗΜΑΡ διαμηνύει ότι θα ψηφίσει παρών στη σημερινή ψηφοφορία, ερωτηματικό αποτελεί η στάση του βουλευτή, Θ.Ψύρρα, ο οποίος δεν ήταν παρών στην χθεσινή κοινή συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής και της ΚΟ της ΔΗΜΑΡ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης