Τελευταία Νέα
Πολιτική

Bloomberg: Στο συμβιβασμό ποντάρει ο Σαμαράς στη δεύτερη ψηφοφορία για ΠτΔ

Bloomberg: Στο συμβιβασμό ποντάρει ο Σαμαράς στη δεύτερη ψηφοφορία για ΠτΔ
Απίθανη η εκλογή, χρήσιμες πληροφορίες για την τελευταία ψηφοφορία
Στη νέα προσπάθεια της κυβέρνησης Σαμαρά να συγκεντρώσει τον απαιτούμενο αριθμό βουλευτών προκειμένου να εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας και να αποφευχθούν οι πρόωρες εκλογές αναφέρεται σε σημερινό δημοσίευμα του το πρακτορείο Bloomberg.
Το δημοσίευμα αναφέρεται στη διαδικασία της προεδρικής εκλογής, υπογραμμίζοντας ότι εάν η κυβέρνηση δεν καταφέρει να βρει τους 200 βουλευτές που απαιτούνται κατά τη σημερινή ψηφοφορία, θα ακολουθήσει στις 29 Δεκεμβρίου η τρίτη ψηφοφορία κατά την οποία απαιτούνται 180 βουλευτές για την εκλογή ΠτΔ.
«Η σημερινή δεύτερη ψηφοφορία είναι απίθανο να είναι επιτυχής για την κυβέρνηση δεδομένου ότι χρειάζεται 200 ψήφους.
Ωστόσο, θα μπορούσε να παράσχει κάποιες χρήσιμες πληροφορίες σχετικά με την τρίτη και καθοριστική ψηφοφορία» τονίζει στο πρακτορείο ο χρηματιστής Θανάσης Δρογώσης.
Το δημοσίευμα αναφέρεται στο πρόσφατο διάγγελμα Σαμαρά και στην πρόταση συμβιβασμού που κατέθεσε προκειμένου να μπει ένα τέλος στην πολιτική αβεβαιότητα.
Σύμφωνα με το Bloomberg, η πρόταση αυτή έγινε δεκτή από κάποιους ανεξάρτητους βουλευτές, όπως ο Γ. Κουράκος, ο οποίος με δηλώσεις του στο πρακτορείο αναφέρει, ότι συμφωνεί απόλυτα με την προσέγγιση του πρωθυπουργού και ότι θα ψηφίσει για ΠτΔ τον Σταύρο Δήμα.
Βάσει του δημοσιεύματος, κάποιες εταιρείες στοιχήματος πλέον δίνουν περισσότερες πιθανότητες για την εκλογή ΠτΔ σε σύγκριση με μερικές ημέρες πριν, αν και οι πιθανότητες δεν είναι με το μέρος του Σταύρου Δήμα.
Αν και υπογραμμίζεται ότι όλα τα κόμματα της αξιωματικής αντιπολίτευσης απέρριψαν την πρόταση Σαμαρά για συμβιβασμό αναφορικά με την εκλογή ΠτΔ, ζητώντας την άμεση προσφυγή στις κάλπες, παρουσιάζονται απόψεις, σύμφωνα με τις οποίες ο πρωθυπουργός θα καταφέρει να βρει τελικά τις ψήφους που απαιτούνται.
«Ο Σαμαράς θα βρει έναν τρόπο για να εκλεγεί ο υποψήφιός του.
Η κυβέρνηση μιλάει για σταθερότητα, αλλά πού ήταν αυτή όταν ο Σαμαράς επίσπευσε τις διαδικασίες για την εκλογή Προέδρου γνωρίζοντας πως οι αγορές θα αντιδράσουν και ότι μπορεί να πάμε σε πρόωρες εκλογές;
Η Ελλάδα είναι όμηρος των αγορών ό,τι και να κάνουμε» αναφέρει στο Bloomberg ο Γιώργος Θανόπουλος, βοηθός κτηνίατρου, ο οποίος τάσσεται υπέρ των εκλογών.
Διαφορετική όμως είναι η άποψη του 66χρονου Μάκη Πατρώνη.
«Η σημερινή πολιτική κατάσταση είναι πολύ επικίνδυνη για τη χώρα.
Από τη στιγμή που έχουμε κάνει τόσες πολλές θυσίες, δεν έχει σημασία ποιο κόμμα θα υποστηρίξουμε.
Πρέπει να εκλεγεί Πρόεδρος, έτσι ώστε η κυβέρνηση να τελειώσει τη δουλειά της, να μας βγάλει από το μνημόνιο και μετά να δούμε προς ποια κατεύθυνση θέλουμε να πάει το έθνος» υπογραμμίζει ο κ.Πατρώνης μιλώντας στο Bloomberg.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης