Τελευταία Νέα
Πολιτική

Επιστρέφει ο Γιώργος Παπανδρέου – Στις 30 Δεκεμβρίου (;) ανακοινώνει το νέο κόμμα

Επιστρέφει ο Γιώργος Παπανδρέου – Στις 30 Δεκεμβρίου (;) ανακοινώνει το νέο κόμμα
Θα στηρίξει την εκλογή ΠτΔ στις δύο ψηφοφορίες
Στις 30 Δεκεμβρίου, την επομένη δηλαδή της τρίτης και τελικής ψηφοφορίας για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, αναμένεται να ανακοινώσει την ίδρυση του κόμματος του ο Γιώργος Παπανδρέου, επιβεβαιώνοντας την οριστική ρήξη με το ΠΑΣΟΚ.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Γιώργος Παπανδρέου στην περίπτωση που δεν εκλεγεί ΠτΔ από την παρούσα Βουλή, φέρεται ότι θα κινηθεί άμεσα σχετικά με τις διαδικασίες που αφορούν το νέο του κόμμα.
Στόχος είναι το νέο κόμμα να λάβει μέρος στις επόμενες βουλευτικές εκλογές και για αυτό ο μηχανισμός του κ. Παπανδρέου εργάζεται πυρετωδώς προς αυτή την κατεύθυνση, λόγω των ασφυκτικών χρονικών περιθωρίων.
Ωστόσο, υπογραμμίζεται με κατηγορηματικό τρόπο ότι ο κ.Παπανδρέου θα στηρίξει την εκλογή ΠτΔ στις εναπομείνασες δύο ψηφοφορίες.
Επικεφαλής του νέου κόμματος φέρεται πως θα είναι ο ίδιος ο Γιώργος Παπανδρέου ενώ το νέο πολιτικό του εγχείρημα αναμένεται να στελεχώσουν πρόσωπα που είναι πολύ κοντά στον Γ. Παπανδρέου, όπως είναι οι νυν βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, Φίλιππος Σαχινίδης και Θάνος Μωραϊτης.
Παράλληλα αναμένεται να ενεργοποιηθούν εκ νέου και άλλα «παπανδρεϊκά στελέχη», όπως οι Γ. Πεταλωτής, Σωκράτης Ξυνίδης, Φίλιππος Πετσάλνικος, κα.
Ωστόσο, μεγάλο ερωτηματικό εξακολουθεί να παραμένει ποια θα είναι η απήχηση που θα έχει το νέο κόμμα στο εκλογικό σώμα.
Σε πρόσφατη δημοσκόπηση της Alco αναφέρεται ότι το 89% της ελληνικής κοινωνίας και το 70% των οπαδών του ΠΑΣΟΚ αντιτίθεται στη δημιουργία νέου κόμματος από τον Γιώργο Παπανδρέου.
Ενδιαφέρον πάντως παρουσιάζει και το στοιχείο που αναφέρει ότι ένας στους τέσσερις που δηλώνουν ότι θα ψήφιζαν το νέο κόμμα του Γιώργου Παπανδρέου ψηφίζει σήμερα ΠΑΣΟΚ ή ΣΥΡΙΖΑ.
Πάντως από το περιβάλλον του Γιώργου Παπανδρέου εκφράζεται η αισιοδοξία ότι το νέο πολιτικό κόμμα θα μπορεί να αντλήσει και πολλούς από τους ψηφοφόρους που κινούνται προς Το Ποτάμι.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης