Τελευταία Νέα
Πολιτική

Νέο ρεκόρ στη Βουλή - Κατατέθηκαν 102 τροπολογίες σε ένα νομοσχέδιο!

Νέο ρεκόρ στη Βουλή - Κατατέθηκαν 102 τροπολογίες σε ένα νομοσχέδιο!
Σε διάστημα μίας εβδομάδας οι κατατεθειμένες τροπολογίες στα τρία νομοσχέδια που έχουν συζητηθεί ξεπερνούν τις 300!
Νέο ρεκόρ καταγράφει η κυβέρνηση καθώς ο αριθμός των τροπολογιών που κατατέθηκαν στο νομοσχέδιο Βορίδη στη Βουλή,
ξεπέρασε κάθε προηγούμενο.
Ειδικότερα συνολικά 102 τροπολογίες επιχείρησαν να ενταχθούν στο νομοσχέδιο, από τις οποίες ωστόσο εγκρίθηκαν οι 25. Από αυτές, οι δέκα έξι είναι κυβερνητικές και οι υπόλοιπες εννέα βουλευτικές.
Συνολικά, τις τελευταίες ημέρες οι κατατεθειμένες τροπολογίες στα τρία νομοσχέδια που έχουν συζητηθεί ξεπερνούν τις 300 ενώ οι ψηφισμένες πρέπει να αγγίζουν τις 80.
Όπως είναι φυσικό το γεγονός αυτό έχει προκαλέσει την δυσφορία του προεδρείου της Βουλής αλλά και των κομμάτων της αντιπολίτευσης.
Υπενθυμίζεται ότι την προηγούμενη Πέμπτη σε τρία νομοσχέδια, τα οποία επεξεργάζεται η Βουλή, κατατέθηκαν 80 τροπολογίες, εκ των οποίων οι 12 υπουργικές.
Πιο συγκεκριμένα, στο νομοσχέδιο του υπουργείου Ανάπτυξης για το ΕΣΠΑ κατατέθηκαν 11 τροπολογίες, στο νομοσχέδιο του υπουργείου Περιβάλλοντος 43 τροπολογίες και στο νομοσχέδιο του ίδιου υπουργείου για το Παρατηρητήριο Άνοιας 27 τροπολογίες.
Μεταξύ των τροπολογιών συμπεριλαμβάνονται διατάξεις, οι οποίες ξεκάθαρα εξυπηρετούν συγκεκριμένα ιδιοτελή συμφέροντα, όπως η αναστολή της εκτέλεσης πρωτοκόλλων κατεδάφισης και η κύρωση δασικών χαρτών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης