Τελευταία Νέα
Πολιτική

WSJ: Οι συμβιβασμοί Σαμαρά για την αποφυγή πρόωρων εκλογών

WSJ: Οι συμβιβασμοί Σαμαρά για την αποφυγή πρόωρων εκλογών
Πρότεινε εκλογές μέσα στο 2015 και μετά την ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων με την τρόικα
Η Ελλάδα εξακολουθεί να παραμένει στο επίκεντρο των ειδήσεων στα διεθνή μέσα ενημέρωσης, εν όψει και της αυριανής δεύτερης ψηφοφορίας για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας.
Σε άρθρο της η Wall Street Journal αναφέρεται στο διάγγελμα του έλληνα πρωθυπουργού, Α. Σαμαρά την Κυριακή, σημειώνοντας ότι προχώρησε σε μια σειρά από συμβιβασμούς προκειμένου να επιλύσει το αδιέξοδο σχετικά με την προεδρική εκλογή, αλλά και να αποφύγει τις πρόωρες εκλογές στις αρχές του νέου έτους.
Στο διάγγελμά του ο έλληνας πρωθυπουργός απηύθυνε έκκληση για συναίνεση σχετικά με τον υποψήφιο για την προεδρία της Δημοκρατίας, προσφέροντας ως αντάλλαγμα τη διεξαγωγή γενικών εκλογών μέχρι το τέλος του 2015, πριν τη λήξη της θητείας της κυβέρνησης, αλλά μετά την ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων με την τρόικα και τις πολιτικές και συνταγματικές μεταρρυθμίσεις.
Παράλληλα, ο Α. Σαμαράς πρότεινε ανασχηματισμό του υπουργικού συμβουλίου ώστε να συμπεριληφθούν υπουργοί που θα μπορούσαν να προέρχονται από άλλους πολιτικούς σχηματισμούς, μια κίνηση που, όπως σημειώνεται στο άρθρο, γίνεται προκειμένου να κερδίσει τους αναποφάσιστους βουλευτές από τα μικρότερα κόμματα του ελληνικού κοινοβουλίου.
Στο δημοσίευμα σημειώνεται ότι την προεδρική εκλογή μπλοκάρει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο ΣΥΡΙΖΑ, ελπίζοντας ότι θα πιέσει για την προκήρυξη πρόωρων εκλογών.
Τέλος, τονίζεται ότι στο ελληνικό κοινοβούλιο προβλέπονται τρεις ψηφοφορίες για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, με την πρώτη να έχει λάβει χώρα την περασμένη εβδομάδα στις 17 Δεκεμβρίου, τη δεύτερη να λαμβάνει χώρα αύριο Τρίτη, 23 Δεκεμβρίου και την τελική στις 29 του μηνός, με τον αριθμό των βουλευτών που απαιτούνται να είναι 200 για τις δύο πρώτες και 180 στην τελευταία ψηφοφορία.
Αν δεν επιτευχθεί η εκλογή Προέδρου, σημειώνεται, το Κοινοβούλιο θα διαλυθεί και μέσα σε ένα μήνα θα προκηρυχθούν εκλογές.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης