Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κουκουλόπουλος (ΠΑΣΟΚ): Ο Γ. Παπανδρέου να ασκήσει την επιρροή του για εκλογή ΠτΔ

Κουκουλόπουλος (ΠΑΣΟΚ): Ο Γ. Παπανδρέου να ασκήσει την επιρροή του για εκλογή ΠτΔ
Δεν μπορώ να πιστέψω πως ο Γ. Παπανδρέου θα προχωρούσε ποτέ στη διάσπαση του ΠΑΣΟΚ τόνισε ο Π. Κουκουλόπουλος
Την προσδοκία του ο πρώην πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, να αξιοποιήσει την πολιτική του επιρροή για να πείσει ορισμένους ανεξάρτητους βουλευτές να ψηφίσουν Πρόεδρο της Δημοκρατίας, εξέφρασε ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Πάρις Κουκουλόπουλος.
Σε αποψινούς δηλώσεις του στον ραδιοφωνικό σταθμό ΑΘΗΝΑ 9.84, ανέφερε: «Εκείνο που περιμένω από τον κ. Παπανδρέου είναι να ασκήσει την πολιτική του επιρροή σε ορισμένους ανεξάρτητους βουλευτές, συμβάλλοντας έτσι στην εκλογή Προέδρου, για την οποία τοποθετήθηκε ξεκάθαρα και ο ίδιος».
Σχετικά με το ενδεχόμενο να δημιουργηθεί νέο κόμμα από τον πρώην Πρωθυπουργό, εφόσον οδηγηθούμε σε πρόωρες εκλογές, απάντησε κατηγορηματικά: «Εκείνο που προέχει τώρα είναι η εκλογή Προέδρου. Τα υπόλοιπα είναι για μετά».
«Πάντως δεν μπορώ να πιστέψω πως ο Γ. Παπανδρέου θα προχωρούσε ποτέ στη διάσπαση του ΠΑΣΟΚ», τόνισε.
Σχετικά με την εκλογή ΠτΔ, ο Π. Κουκουλόπουλος επισήμανε ότι η «εκλογή Προέδρου θα είναι η απάντηση της δημοκρατίας μας, η δημοκρατική απάντηση, απέναντι σ΄ αυτό το κλίμα δυσοσμίας που δημιούργησαν και εξέθρεψαν συγκεκριμένοι πολιτικοί χώροι».
Επίσης, είπε πως πρέπει η Δικαιοσύνη να αποφανθεί, και μάλιστα το συντομότερο δυνατόν, για όλα όσα ακούστηκαν.
Παράλληλα, υπενθύμισε ότι ο πολιτικός αρχηγός που πρωτοστατεί στη δημιουργία αυτού του κλίματος δυσοσμίας δεν είναι άλλος από εκείνον που επί σειρά ετών ονόμαζε τον Ανδρέα Παπανδρέου ως αρχηγό της 17 Νοέμβρη.
Ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης εξέφρασε την πεποίθηση πως τελικά θα βρεθούν οι 180 βουλευτές με δημοκρατική συνείδηση που θα εκλέξουν Πρόεδρο, θωρακίζοντας έτσι τη χώρα και τη δημοκρατία της απέναντι σε τέτοιου είδους απαράδεκτα φαινόμενα.
Σχολιάζοντας τη στάση που κρατάει ο κ. Τσίπρας σε σχέση με όλα αυτά, είπε πως δεν τα καλύπτει απλώς, αλλά φαίνεται να έρχεται και σε ευθεία αντίθεση με στελέχη του κόμματος του, όπως τον κ. Γλέζο, ο οποίος ξεκάθαρα ζήτησε να μην συμπεριληφθούν στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ βουλευτές σαν τους κ. Βουδούρη και Παραστατίδη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης