Τελευταία Νέα
Πολιτική

Δεν ψηφίζουν ΠτΔ οι Παραστατίδης και Βουδούρης - «Βαριά η σκιά των καταγγελιών Χαϊκάλη»

Δεν ψηφίζουν ΠτΔ οι Παραστατίδης και Βουδούρης - «Βαριά η σκιά των καταγγελιών Χαϊκάλη»
Εκλογή ΠτΔ από την επόμενη Βουλή προτείνουν οι δύο ανεξάρτητοι βουλευτές
Την πρόθεση τους να καταψηφίσουν τον προτεινόμενο Πρόεδρο της Δημοκρατίας στις δύο εναπομείνασες ψηφοφορίας κοινοποίησαν οι ανεξάρτητοι βουλευτές Θ. Παραστατίδης και Οδ. Βουδούρης.
Ειδικότερα, με κοινή τους ανακοίνωση, οι δύο ανεξάρτητοι βουλευτές προτείνουν την προσφυγή σε πρόωρες κάλπες και την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας από την επόμενη Βουλή, κατόπιν συνεννόησης των πολιτικών κομμάτων.
«Μια τέτοια συνεννόηση, που δεν επιβάλλεται βέβαια από τις θεσμικές διαδικασίες, θα έδινε εν τούτοις ένα θετικό μήνυμα ομαλότητας και εθνικής ωριμότητας, τόσο προς το εξωτερικό, όσο και προς την Ελληνική κοινωνία, που επιθυμεί αλλαγή πορείας με όρους ασφάλειας» υπογραμμίζουν οι δύο βουλευτές.
Ας σημειωθεί πως αμφότεροι είχαν καταψηφίσει τον Στ. Δήμα στην πρώτη ψηφοφορία.
Όσον αφορά τις καταγγελίες του Π. Χαϊκάλη περί χρηματισμού, έκαναν λόγο για «βαριά σκιά στην εκλογή Προέδρου».
«Η σκιά αυτή προφανώς έχει και μια άδικη πλευρά, εφόσον σε καμία περίπτωση δεν συνεπάγεται ότι η υπερψήφιση της κυβερνητικής πρότασης από μη κυβερνητικούς βουλευτές συναρτάται υποχρεωτικά με χρηματισμό» επισημαίνουν και προσθέτουν πως η απόπειρα χρηματισμού, έστω και ενός βουλευτή, έστω και μόνο η σοβαρή πιθανότητα αυτής της απόπειρας, δημιουργεί μια βαριά σκιά, για όλους τους βουλευτές, που άλλαξαν στάση απέναντι στην κυβέρνηση, από την ψηφοφορία του προϋπολογισμού στην ψηφοφορία για την προεδρία της Δημοκρατίας. Αδιαμφισβήτητος τρόπος, να αρθεί αυτή η σκιά για τους εν λόγω βουλευτές, είναι η αποχή τους από τις επόμενες ψηφοφορίες» αναφέρει η κοινή ανακοίνωση.
«Είναι ιδιαίτερα σημαντικό ο επόμενος πρόεδρος της Δημοκρατίας να είναι απαλλαγμένος από τέτοιες σκιές, χωρίς εκκρεμότητες στη Δικαιοσύνη για το άμεσο επόμενο διάστημα» καταλήγουν χαρακτηριστικά.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης